co Proponujecie???
Napisano Ponad rok temu
Dzięki (nie patrzcie na błędy sooorrryyy )
Napisano Ponad rok temu
Z zaskoczenia wyprowadzasz cios i całym ciałem idziesz do przodu, trzeba tylko swoją dłoń odpowiednio ustawić.
Złamiesz typowi nos, ale jest to chyba najbezpieczniejsza (i dla ciebie i dla przeciwnika) akcja.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak pójdzie z całym ciałem do przodu to niestety bardzo prawdopodobne że nadzieje się na kontrę i sam będzie mial złamany nos..
Zależy jak to zrobisz...
Nie miałem na myśli tego by lecieć jak głupi do przodu, tylko chciałem za znaczyć fakt że przy uderzeniu pracuje całe ciało, a nie tylko ręka.
Może źle się wyraziłem w pierwszym poście?
Pozdrawiam
Edit:
myśle że to jest dobre, a słyszeliście coś kiedyś o ciosie na punkt brody pod dobrym katem gościowi się zrywają nerwy i pada nieprzytomny, jeszcze nie prubowałem, ale wolał bym nie
Przecież miało być tak żeby go nie zabić
Jak uderzysz w brodę prosto to możesz kolesiowi uszkodzić kręgi szyjne :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no ale jak mu złamie nos to podchodzi pod paragraf (trwały ubytek na zdrowiu), nie wiem czy to jest najlepszy pomysł. moim zdaniem lepiej dusić lub rzucać (na plecy nie przez głowę oczywiscie)
A duszenie to próba morderstwa, przynajmniej ja tak do tego podchodzę i jak by mnie ktoś na serio zaczął dusić to bym zrobił wszystko łączenie z użyciem noża żeby mu się nie udało :wink:
PS: Nie mówimy o prawnych aspektach Nie wiem jak wy, ale ja po skasowaniu napastnika nie czekałbym na przyjazd karetki ani policji, taki już kraj.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Garret , niestety robiac takie rzeczy nalezy sie liczyć nie tyle z tym ze przyjedzie karetka, czy patrol ale raczej z tym że przeciwnik podrepta po walce na komisariat i sam to zgłosi, ewentualnie mama zadzwoni jak go w domu zobaczy..
a co do duszenia..jak by już zostało załozone to moze Ci się nie podobac, nawet bardzo ale niestety wtedy raczej niczego już nie zrobisz...natomiast jest stosunkowo bezpieczne bo gośc traci przytomnośc, a jak ją już odzyska nie ma zadnych śladów. rzut też jest dobry bo skutecznie zniechęca do dalszej walki, według mnie znacznie bardziej niz uderzenie w twarz czy krocze, które nietrafione zbyt precyzyjnie może dodatkowo wkurzyć przeciwnika i dodac mu sił.
Napisano Ponad rok temu
wersja nie-letalna - dusisz albo zakladasz dzwignie
wersja szybka - kopiesz/uderzasz w krocze
wersja hardcore'owa - bijesz sie z nim (obojetnie czy nasada dloni w nos czy piescia w szczeke..)
lol
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
akcja z gornoslaskiej w wawie
- Ponad rok temu
-