Myślę, że mam dobre porównanie i coś tam wiem, a generalnie większość mistrzów zaznaczało, że kopiemy bardzo ładne yop-czagi.
Jeśli już tak bardzo mówisz o skuteczności, to ćwiczyłem również Luta-livre(bjj bez gi), oraz Judo. A ty robaczku?
słuchaj robaczku yop chagi nie ma być ładne tylko skuteczne więc swoje baletowe prezentacje mozesz wsadzic tam gdzie ich miejsce.Luta livre nie znam ale judo raczej nie słynie z kopniec.
ja z kopanych styli innych niż tkd znam innych styli znam jeszcze kickboxing, muay thai wiec mam wiecej porównania. pozatym nie ograniczam się do jednego klubu. Wiesz mozesz w jednym i dwadzieścia lat ćwiczyc wielcy mistrzowie moga cie w tylek lizac a i tak gówno bedziesz umiał, bo jeden trener zawsze ma jakieś błedy których nie przeskoczysz nie porownując go z innymi.
...
ty naprawdę nie potrafisz czytać, ze zrozumieniem...ja ci piszę, że porównuję się z najlepszymi na świecie, a ty mi na to, że i tak się mylę, rozumiem duma nie pozwala ci się przyznać do błędu, ale to ludzka rzecz popełniać błędy. Przeczytaj ładnie jeszcze raz wszystko co napisałem, wyciągnij wnioski, przyznaj mi rację i ładnie przeproś.