mÓJ FILMIK NR 2
Napisano Ponad rok temu
Filmik się fajnie ogląda
Zdrówka C
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie zajebiscie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
2)bandaedollyo (obrotówka) z tego co ja wiem kopie się inaczej (nie zgina się nogi bo wytracasz cała silę), chociaż z taką techniką tez się często spotykam np. na kickboxingu lub MT ale uważam ja za niepoprawną
3) sidekick nie możesz kopać stopą wyżej niż trzymasz kolano, bo wytracasz siłę a poza tym to chyba niezbyt dobrze dla kolana, jak już kopiesz wysoko to musisz je ustawić dużo wyżej
4)boks-ciosy na tarcze całkiem nieźle, ale na walkę to jeszcze za mało technik (obrony przede wszystkim sama garda nie wystarczy zwłaszcza kiedy boksujesz z kimś silniejszym)
Ale i tak myślę ze masz wyższy poziom od wielu ćwiczących regularnie na różnych sekcjach
Napisano Ponad rok temu
...nie mogłem się oprzeć
Stoisz na palcach i kopiesz palcami.
Zbyt długo się zbierasz do kopnięć. Samo uderzenie jest szybkie... ale w zasadzie tylko one.
Nie napinaj az tak bicepsów jak trzymasz garde...
i idź do jakiejś szkoły bo marnujesz czas.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widziałem oba filmiki - robisz postępy i dobrze.
Przy niektórych kopnięciach nie dodajesz masy ciała.
IMHO - widać, że więcej czasu trenujesz nogi niż ręce - postaraj się to nadrobić.(ale może mi się tylko zdaje)
Nadal się nigdzie nie zapisałeś?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
byłeś na treningu tej sekcji karate? może akurat nie jest to szkoła w której największą uwagę przywiązuje się do kata
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gi to wydatek jednorazowy (przynajmniej raz na dłuższy czas) i za kilkadziesiąt złoty możesz kupić
I z Twoich filmików wnioskuję, że lepiej byś się sprawdzał własnie w kata niż w walce bo sorry, ale poza machaniem nogami to umiejętności fighterskich nie pokazujesz
pzdr
Napisano Ponad rok temu
walka to nie balet... obrotówek się nie stosuje w realnej walce... a nogę sie podnosi najwyzej do 'pod zebra' oponenta...Nie wiem czy widziałeś ale przed walką było napisane boks także nie za bardzo mogłem zastosować obrotówke.
A teraz Cię pewnie zaskoczę: najskuteczniejsze na ulice są style chwytane
i to że u Ciebie nie ma szkół... moze gdzieś w okolicy....
Zastanów się po co trenujesz na zawody? na ulice? czy tylko dla formy i dla siebie?
I tym sie kieruj w wyborze szkoły.
masz kondycje i dobre warunki... przytyjesz z 10kg i moze coś z tego będzie... Będziesz trenował sam to skończy się tak że będziesz pewny siebie a dostaniesz wpierdziel od byle typka co trenowal pod okiem instruktora... i który miał regularne sparingi.
tyle. post 10; wstęp do knajpy i juz moge nie marnować waszego czasu moimi wypocinami.
Napisano Ponad rok temu
Błagam nie prowokuj nawet dyskusji na ten temat
Ale do jednego się zgadzam- chcesz sie nauczyć walczyć - idz do klubu i na sparingi
Chcesz pomachać nogami i nieco się poruszać- rob co robisz
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam jeśli uraziłem kogoś z KB itp.Błagam nie prowokuj nawet dyskusji na ten temat
Napisano Ponad rok temu
Czyli treningi są dobre a zrezygnowałeś po jednych zajęciach z kata?Byłem treningi uważam,że są dobre.ale raz trafiłem na kata i mnie to nudziło.
To kata, nie tego kata. :wink:Może bym musiał sie wciągnąć w tego kata.
Nie ma obowiązku ćwiczenia w kimonie ani podchodzenia do egzaminów.Nie wiem może po nowym roku u nich spróbuje.ale kimono trzeba kupic,każdy egzamin to ok. 70 zł, a ja nie mam kasy.Studiuje.
Jeszcze raz: robisz dużo, ale zarówno dobrego jak i złego. I ćwicząc sam(bez podstaw) prawie zawsze nauczysz się mniej niż pod okiem instruktora.
Zresztą - chcesz żeby to wszystko ładnie wyglądało? To kata jest dla Ciebie jak znalazł.
Chcesz walki - ścierp kata, ucz się tego co obok kata jest i ćwicz także poza zajęciami. Ale ważne jest aby miał Cię kto raz na jakiś czas kontrolować
Napisano Ponad rok temu
a widziales Hari vs Leko II?obrotówek się nie stosuje w realnej walce... a nogę sie podnosi najwyzej do 'pod zebra' oponenta...
to jest bardzo wzgledne. ale dobrze Ptaszysko pisze...
edyta:
Conanzezol, jakie to jest karate?
Napisano Ponad rok temu
widziałem tu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]a widziales Hari vs Leko II?
choć przyznam że jak zobaczyłem kopniecie za 1 razem to pomyslalem ze wycieli z 20 klatek:lol:walka to nie balet... obrotówek się nie stosuje w realnej walce... a nogę sie podnosi najwyzej do 'pod zebra' oponenta...
spójrz prawdzie w oczy... podczas walki przeciwnik nie czeka az mu pierdolniesz... chyba ze sie boi.
o to bardzo delikatna wersja tego co powinno sie stać gdy przeciwnik się odwróci:
(0:16); (0:45); (1:20) nadal zbyt delikatnie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ps.: ofcoz widzę błędy jakie panowie prezenterzy popełnili, więc nie rozwodźmy sie na ich temat i moze zakończmy OT.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Potent"
- Ponad rok temu
-
"Kuro-Obi" - nowy film o karate
- Ponad rok temu
-
Przegląd polskiego Kung Fu
- Ponad rok temu
-
Spartakus, cz 1
- Ponad rok temu
-
JCVD
- Ponad rok temu
-
3 dokumentaze o Braterstwie
- Ponad rok temu
-
mÓJ FILMIK
- Ponad rok temu
-
Jaka sztuka walki stosowana była przez Neo w Matrixie??
- Ponad rok temu
-
niezwykłe sztuki walki
- Ponad rok temu
-
Demony wojny wg Goi (1998)
- Ponad rok temu