sanshou/sanda poznań
Napisano Ponad rok temu
matkd - może jednak postarasz sie na przyszłość pisać Piotr Ziemba, a nie piotr ziemba :wink: pewnie żadna różnica dla ciebie, ale niektórzy na to zwracają uwagę :twisted:
Napisano Ponad rok temu
p.s
moge,tylko mam nadzieje ze nie jest to swirostwo jak na karate z drewniakiem...
Napisano Ponad rok temu
Zapewne chodzi Ci o śp Sensei Drewniaka? ( wiesz: taki klawisz shift i masz łatwo "S" zamiast "s" i "D" zamiast "d" - zwłaszcza polecam to ostatnie "D", chyba że to Twój bliski kumpel i tak pozwolił Ci o sobie mówić) Słyszałem, że daaaawno temu ze swoich uczniów wyodrębnił jakąś "grupę specjalną" która w ramach rozgrzewki miała takie ćwiczenie: wbiegnięcie po schodach na 1 piętro pewnej szkoły podstawowej na Ugorku w Krakowie, skok przez okno na dół, wbiegnięcie na 1 piętro biegiem... I tak w kółko, nie wiem ile razy. Nie wiem też jak wysoko jest to okno ale pewnie trochę jest. Nie wiem co rozumiesz przez świrostwo, ale czego się ludzie u niego nauczyli to się jednak nauczyli. Przynajmniej o ile mi wiadomo to cenią to sobie. A Ty to byś nie wymiękł na takiej rozgrzewce, z ciekawości spytam? (Ja przyznam, że bym wymiękł)moge,tylko mam nadzieje ze nie jest to swirostwo jak na karate z drewniakiem...
Napisano Ponad rok temu
czy tak poważnie... ile ty masz lat?
napisz proszę co i ile czasu ćwiczysz....będzie pomocne w nawiązaniu sensownej dyskusji :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podkreslam NIE JEST TO U MNIE BRAK SZACUNKU.
Napisano Ponad rok temu
A mi też jest wygodniej naszczać na chodnik, niż donieść do domu, ale nie uchodzi...
Napisano Ponad rok temu
Tak tego nikt nie kwestionuje , natomiast rzecz o tym że szanowny Pan Tomasz napisał , iż w Polsce nie ma stricte klubu pod Sande i to że nawet jak ktoś trenuje to jest to podbudową stylu kung-fu którego się uczyłMasz rację....ale chyba nikt tu nie napisał, że mamy jakiś fenomenalnych zawodników sandy...
u nas sanda nigdy nie będzie na profesjonalnym poziomie pnieważ mamy całkowty brak zaplecza, sponsorów i możliwości zajęcia się tylko treningiem (życia z tego co się robi) brak jest systematycznych zawodów itp..itd....i tak w nieskonczoność można by wyliczać
Widzi Pan , akurat ja trenowałem Sande i... Tylko Sande sportową . Nie znam ani jednej formy z kung fu , nawet nie umiem się ruszać jak osoba trenująca kung-fu . Nasze treningi są podobne do Tajskiego Boksu , z ważnym naciskiem na elementy rzutów w walce ( czym też charakteryzuje się Sanda ) . Nie jestem też ekspertem w tej dziedzinie , ani moja była sekcja nie ma oszałamiającego poziomu ( poprostu zwykła małomiejska sekcyjka ) , ale chciałem tylko lekko zakontrargumentować , iż z Tomaszem się nie zgadzam . Bo sekcji nauczających Sandę i tylko sande sportową jak się chce to się znajdzie ( Aczkolwiek racja , nie będzie to zaawansowana Chińska Sanda , lecz Polskie próby jej trenowania ) . Z szacunkiem , CorfeMarek nie przyniesliscie wstydu wrecz przeciwnie ale Twoje umiejetnosci i chlopakow przekladaja sie z tradycyjnego treningu a tutaj mamy dusykusje o tym ze kolega co zalozyl topic nie chce cwiczyc kungfu tylko sportowa sanda i w tym momencie nie ma mu co polecic.
Ja uwazam ze tradycjne wyszkolenie swietnie moze sie przekladac na walke w formule sanda ale jak ktos nie cche tak cwiczyc i chce prawdziwie po sportowemu to takich grup w Polsce nie ma gdzie szukac.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
o WSL
- Ponad rok temu
-
noze motylkowe
- Ponad rok temu
-
wushu w Białymsotku
- Ponad rok temu
-
Jaki styl wybrać?
- Ponad rok temu
-
Kung fu walka realna
- Ponad rok temu
-
Choy lee fut
- Ponad rok temu
-
mnisi z Shaolinu na pokazie mody i jego resultaty :)
- Ponad rok temu
-
Warszawa - pchające dłonie Taiji styl Wu
- Ponad rok temu
-
Leitai - czyli sanda po tajwańsku
- Ponad rok temu
-
Zlot i warsztaty Polskiej Federacji Kung Fu
- Ponad rok temu