z PSA do PFA i odwrotnie
Napisano Ponad rok temu
No właśnie jak to jest z tym przechodzeniem do innych Federacji bez utraty tego bagażu doświadczeń które już nagromadziliśmy. To się tyczy z PSA do PFA i oczywiście odwrotnie również.
Być może znacie takie przypadki i jakie nastąpiło rozwiązanie tego problemu.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pytanie do osób które miały taki przypadek z podopiecznymi którzy przyszli z innych federacji i wypowiedzi osób które konkretnie przechodziły i przerabiały problem na własnej skórze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też Ciebie lubię, a jakże :wink:A Indianiec widze ze w władzach jest ze ma takie informacje.... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Kesli przychodzi ktos z "zewnatrz" to ni einteresuje mnie od kogo dostal stopien i za co.
jesli go ma to ma
jesli chce zdac na nastepny u mnmie to poprostu musi umiuec to co jest na ten stopien wymagane - ot cala filozofia
Napisano Ponad rok temu
A czy nie powinno byc tak, ze musi umiec wszystko co do tego stopnia obowiazuje? Np jesli zdaje na 3 kyu to chyba powinien umiec tez techniki z 5 i 4, a nie tylko z 3 kyu?U mnie jest tak
Kesli przychodzi ktos z "zewnatrz" to ni einteresuje mnie od kogo dostal stopien i za co.
jesli go ma to ma
jesli chce zdac na nastepny u mnmie to poprostu musi umiuec to co jest na ten stopien wymagane - ot cala filozofia
Napisano Ponad rok temu
A czy nie powinno byc tak, ze musi umiec wszystko co do tego stopnia obowiazuje? Np jesli zdaje na 3 kyu to chyba powinien umiec tez techniki z 5 i 4, a nie tylko z 3 kyu?U mnie jest tak
jesli go ma to ma
Mysle, ze Mr Smail mial to na mysli... jesli o mnie chodzi to rozumie sie to samo przez sie.
:roll:
Napisano Ponad rok temu
jak zdajesz na 3 kyu to musisz przejsc ze wszystkimi przez 6,5 i 4 :-)
poza tym wymagania mam tak skonstruowane ze nie ma mozliwosci umiec na 2 nie umiejac na 5 :-)
Napisano Ponad rok temu
widzisz u mnie egzaminy zdaje sie po kolei
jak zdajesz na 3 kyu to musisz przejsc ze wszystkimi przez 6,5 i 4 :-)
poza tym wymagania mam tak skonstruowane ze nie ma mozliwosci umiec na 2 nie umiejac na 5 :-)
Nie watpie ze u ciebie zdaja egzaminy po kolei. Ale nie o tym rozmawiamy. Przychodzi do ciebie gosciu z aikikai co ma 3 kyu – o tym jest dyskusja, przejscie z jednej fede do drugiej. Sam pisales ze stopien mu uznajesz, ale za to musi umiec na nastepny czyli na 2 kyu. Moje pytanie brzmi, czy na 2 kyu musi znac techniki wylacznie wymagana na ten stopien? Czy tez musi znac wszystkie wymagane od poczatku?
Bo jak musi znac wszystkie od poczatku, to tez jego stopien nie jest wcale w rzeczywistosci przez ciebie uznawany.
Jesli musi znac tylko te na 2 kyu, to znaczy ze techniki wymagana na nizsze stopnie bedzie wykonywal w stylu aikikai. W jaki sposob zapewnisz spojnosc wlasnego systemu?
Napisano Ponad rok temu
U nas jest normalne że na egzaminach trafia się dużo technik z poprzednich stopni. Zmusza to do utrwalania tego co już było a nie tylko zaliczania kolejnych technik.
Napisano Ponad rok temu
lubisz rozbijac gowno na piane :-)
po pierwsze uznaje jego stopien, to ze chce robic u mnie kolejny to juz jego decyzja
po drugie egzaminy na kyu sa razem od 6 do 1, czyli jednym ciagiem, czyli przystepujac do swojego egzaminu zdajesz razem ze wszystkimi, kazdy konczy na swoim kyu
po trzecie aikido jest jedno nie ma zadnych systemow
po czwarte jesli chce u mni ecwiczyc i tak bedzie robil jak ja a nie jak np Wiesiek z Wolczyna
czego sie tu doszukiwac, dla mni ejest to proste i logiczne
Napisano Ponad rok temu
czego sie tu doszukiwac, dla mni ejest to proste i logiczne
I dla mnie rowniez Mr Smail. Dobre rozwiazanie.
A poza tym, Szczepanowi chyba chodzilo o Twoj system egzaminowania. I w tym znaczeniu system jednak istnieje :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Suwari waza
- Ponad rok temu
-
Dlaczego problem skuteczności Aikido jest kontrowersyjny?
- Ponad rok temu
-
Staż z Maciejem Strzechowskim 5 Dan Aikido w Siedlcach
- Ponad rok temu
-
staż z Jiro Kimura shihan Wenecja
- Ponad rok temu
-
Aikido - realnosc prawdziwa
- Ponad rok temu
-
po stazu z shihan Tamura w Idstein w Niemczech