Dr płk Krzysztof Kondratowicz w Krakowie
Napisano Ponad rok temu
Jego przyjazd wraz z mistrzami Polskiego Centrum Jiu Jitsu Goshin Ryu będzie wydarzeniem, gdyż Kancho obchodzi swoje 80-te urodziny.
Z tej niezwykłej okazji Seminarium będzie miało uroczysty charakter z udziałem wielkich mistrzów i prezentacją technik, właśnie w miejscu historycznym dla Polski, bo pod Wawelem dla solenizanta, zasłużonego człowieka dla RP dr płk Krzysztofa Kondratowicz 11 Dan Warszawa.
Kolejne informacje
Wielka Gala Mistrzów w Krakowie
Na Ogólnopolskie Seminarium Budo w Krakowie dnia 10.11.2007 roku zapowiedziało przyjazd wielu znanych mistrzów sztuk walki w Polsce.Ze zrozumieniem odbieramy informacje od przedstawicieli jednostek specjalnych, którzy pragną spotkać się z dr płk Krzysztofem Kondratowicz 11 Dan z Warszawy w jego jubileuszu wejścia w 80-te urodziny, że być może nie będą uczestniczyć w uroczystości i seminarium poświęcone jubilatowi z powodu obowiązków służbowych, związanych z sytuacją antyterorystyczną w Europie.
Spotkanie pod Wawelem zapowiada się bardzo wniosłe i historyczne dla Kancho Soke Dai Kaiden dr płk Krzysztofa Kondratowicz 11 Dan.
Napisano Ponad rok temu
Kancho Soke Dai Kaiden dr płk Krzysztofa Kondratowicz 11 Dan.
Drzwi gabinetu tego pana musi zdobić spora tabliczka :wink:
Napisano Ponad rok temu
m. dr h.c. prof. dr hab. inż. Leszek A. Dobrzański
Napisano Ponad rok temu
Najdluzyszy tytuł naukowy, ktory mozna otrzymać to chybaTo jeszcze nic, jak widziałem na uczelni tabliczke z tytułami dyrektora instytutu do którego należe to pomyślałem sobie że chyba nic innego w życiu nie ma do roboty, zresztą kazdy kto na to spoglądał mówił to samo
m. dr h.c. prof. dr hab. inż. Leszek A. Dobrzański
ksiadz profesor nadzwyczajny doktor habilitowany architekt
(nadzwyczajnych zazwyczaj nie piszą, wiec uznam tutaj zwyczajnego)
Sorry, za OT, ale nie moglem sie powstrzymać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
może nastapi uroczyste odebranie 11 dana?
Raczej spodziewal bym sie nadania 12 8)
Juz kolejka na 11 czeka
Napisano Ponad rok temu
może nastapi uroczyste odebranie 11 dana?
Juz kolejka na 11 czeka
pewnie czasookres minął i no i okazja ku temu, może wojsko polskie powinno nadać stopień generalski? chyba za długo w tym stopniu no i proponuje tytuł profesora.
Urodziny zobowiązują, więc trzeba się postarać.
Chcialbym się również dowiedzieć którzy to super mistrzowie przyjadą??
Napisano Ponad rok temu
wsrod nich widze conajmniej dwa nazwiska wybitnych shihanow i kaisho ktorzy nie dalej jak 2-3 lata temu publicznie na Kondratowiczu psy wieszali
Napisano Ponad rok temu
Na sieci bawiąc się googlem i pojęciami 11 Dan(żeby sprawdzić, czy ktokolwiek jeszcze ma coś takiego) znalazłem:
"After joining, beginning with Taijutsu,
Kyu grades: Beginner
1st dan through 5th dan: Heaven
6th dan through 10th dan: Earth
11th dan through 15th dan: Man
Ranks from 11th dan through 15th dan of the "Man" level will be divided into 5 levels: Earth, Water, Fire, Wind, and Void, and will be the highest ranks in Bujinkan Dojo Happo Biken. The 5th dan examination is of a spiritual nature and is something which is done by Soke. A 15th dan will be considered to be a true shihan."
Czyli jeszcze można nawet do 15 dojść... Więcej mają danowskich niż uczniowskich... :roll:
Chyba jak w piosence "there's no limit"
Słyszał ktoś o nich cokolwiek?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Inaczej jest kiedy dla wlasnych potrzeb skale sie poszerza - no ale jak w wieku 32 lat sa juz 8 dany czyz mozna nie miec perspektyw rozwoju na dalsze lata zycia ? 8)
Napisano Ponad rok temu
Dobrze wiedzieć, jakoś nie znalazłem informacji na ten temat. DziękiBujinkan i Hatsumi to calkiem inna sprawa tam jest skala do 15 DAN i taka zawsze byla i jest OK
Napisano Ponad rok temu
A ja w wieku 37 lat nie mam nawet niebieskiebo w BJJ A w Taju nie ma danów...w wieku 32 lat sa juz 8 dany...
Napisano Ponad rok temu
A ja w wieku 37 lat nie mam nawet niebieskiebo w BJJ A w Taju nie ma danów...w wieku 32 lat sa juz 8 dany...
Jak sie przypala nawet wode na herbate to jak mozna awansowac
- Mistrzu dlaczego masz takie wielkie oczy ?
- bo ...@#$..... znowu mi soli zamiast cukru dosypales do herbaty .... 8)
polecam kurs klaniania sie i parzenia herbaty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Przeglądam ta stronę i własnym oczom nie wierzę, robi mi sie kolorowo od czerwonych judog, pasów biało- czerwonych, niesamowitej ilości dyplomów. Tylko pozazdrościć i pomarzyć
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Międzynarodowe Zawody Ju-Jitsu Polish Open 17.11.2007
- Ponad rok temu
-
Japan Week - pokazy jujutsu i innych sztuk walki
- Ponad rok temu
-
Która szkoła - Poznań
- Ponad rok temu