Która szkoła - Poznań
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o sensei Karalusa to słyszałem o nim świetne opinie.Jestem tu nowy, więc witam wszystkich Mam kilka pytań. Chciałbym zacząć naukę ju jitsu lub tai jitsu w Poznaniu. Spotkałem się już z p. Staniszewskim - tradycyjne ju jitsu, rozmawiałem też z p. Karalusem, który prowadzi w Poznaniu szkołę tai jitsu.
Napisano Ponad rok temu
Jestem tu nowy, więc witam wszystkich Mam kilka pytań. Chciałbym zacząć naukę ju jitsu lub tai jitsu w Poznaniu. Spotkałem się już z p. Staniszewskim - tradycyjne ju jitsu, rozmawiałem też z p. Karalusem, który prowadzi w Poznaniu szkołę tai jitsu. Chcę was zapytać co sądzicie o szkołach prowadzonych przez tych ludzi, konkretnie o formie prowadzonych zajęć, atmosferze, itp.? Zastanawiam się czy 690 zł za kwartał tradycyjnego ju jitsu lub 150 zł miesięcznie za tai jitsu to dużo?zaznaczę, można uczestniczyć w treningach bez ograniczeń. Niestety cena zajęć ma dla mnie duże znaczenie. Zastanawiam się nad tymi dwiema szkołami więc jak możecie coś poradzić, będę dźwięczny :-) Dotychczas nic nie trenowałem więc sugestie fachowców będą pomocne.
To u Was znacznie drozej niz w Warszawie 8O
K.Staniszewskiego moge z czystym sumieniem polecic, jest to osoba bedaca prekursorem jj w tym rejonie od polowy lat 80 dzialajaca caly czas przy EJJU, nie zmieniajaca organizacji i nauczycieli jak rekawiczki. Cieszy sie duzym szacunkiem wsrod starej gwardii MA w naszym kraju.
Kwestia tego czy to co naucza odpowiada nam to inna sprawa bo to co robi na pewno robi profesjonalnie.
Dla osob ktorych interesuje sport dobra alternatywa moze byc wywodzacy sie z jj klub MMA [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do tai jitsu sa tutaj na forum przedstawiciele tego systemu wiec niech sie sami wypowiedza
Najlepiej jest zawsze przejsc sie po roznych sekcjach i pocwiczyc 1-2 zajecie przypuszczam ze powinny byc darmowe i zobaczyc gdzie odpowiada
Napisano Ponad rok temu
co do Zbyszka Karalusa, znam go osobiscie, tak na gruncie prywatnym jak i z treningow i mam o nim jak najlepsze zdanie, wiec go polecam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Jestem tu nowy, więc witam wszystkich Mam kilka pytań. Chciałbym zacząć naukę ju jitsu lub tai jitsu w Poznaniu. Spotkałem się już z p. Staniszewskim - tradycyjne ju jitsu, rozmawiałem też z p. Karalusem, który prowadzi w Poznaniu szkołę tai jitsu. Chcę was zapytać co sądzicie o szkołach prowadzonych przez tych ludzi, konkretnie o formie prowadzonych zajęć, atmosferze, itp.? Zastanawiam się czy 690 zł za kwartał tradycyjnego ju jitsu lub 150 zł miesięcznie za tai jitsu to dużo?zaznaczę, można uczestniczyć w treningach bez ograniczeń. Niestety cena zajęć ma dla mnie duże znaczenie. Zastanawiam się nad tymi dwiema szkołami więc jak możecie coś poradzić, będę dźwięczny :-) Dotychczas nic nie trenowałem więc sugestie fachowców będą pomocne.
slyszalem o obu dobre opinie, p. staniszewskiego spotkalem na jednym seminarium i zrobil na mnie dobre wrazenie, zupelnie niormalny gosc, nie jakis siensiej co ma bog wie ile danow w nieistniejacych organizacjach. Polecam go w szczegolnosci.
Cena niemala, to fakt, ale w tych okolicznosciach to lepiej sie skup na jednej szkole nie chodz na trenigni do obu. Zycie szybko zweryfikuje zapal i kaze cos wybrac. Zorientuj gdzie jak sa prowadzone zajecia i cos wybierz, ale zrob to kulturalnie, bez gadania.
Napisano Ponad rok temu
może już troszkę post factum, ale niechże i ja coś powiem o obu Panach.
Krzysztof Staniszewski - znam od 25 lat - niewiele jest osób dorównujących mu wiedzą i umiejętnościami w Jiu-Jitsu. Fachowiec w każdym znaczeniu tego słowa .
Zbigniew Karalus - znam od 3 lat - Ogromna widza teoretyczna i praktyczna. Wspaniałe rozwiązania treningowe i doskonałe podejście do uczniów. Po prostu Fachowiec.
Polecam obu z czystym sumieniem.
Napisano Ponad rok temu
natomiast Strefa Walki (K. Matuszczak) to byłby bardzo dobry wybór
150 za miesiąc to bardzo drogo, drożej niż przeciętny warszawski standard
Napisano Ponad rok temu
[...]
natomiast Strefa Walki (K. Matuszczak) to byłby bardzo dobry wybór
150 za miesiąc to bardzo drogo, drożej niż przeciętny warszawski standard
no nie wiem Jodan. To ten spec od wycieczek do cudzego dojo i sikania w holu i niszczenia jakichs przedmiotow na miejscu, gadania jakie to aikido jest do niczego i brania w tym samym czasie stopni mistrzowskich w tymze od schorowanego nauczyciela. Pozatym paru ludzi z jego otoczenia siedzialo lub ma to w planach.
nie wszystko o tym facecie nadaje do publicznego ujawniania wiec sie powtrzymam.
nie polecam tego trenera.
Napisano Ponad rok temu
Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Co do składu osobowego rozpowszechniasz opinię z którą ja też się spotkałem i trochę żałuję że słuchałem takich pierdół bo bym wcześniej zaczął treningi. Zresztą znając wyczyny jakie mają na swoim końcie trenerzy innych sekcji wolę trenować w sekcji wolnej od patologii a to co kto robi po treningach to nie moja sprawa.no nie wiem Jodan. .
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
prosze o pomoc...
- Ponad rok temu
-
Kto zna organizację i system ?
- Ponad rok temu
-
badania na zawody