Wypowiedź zawodnika MMA o stylu Ryu-Te Kempo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.......ooo! to te szybkie ręce Kempo?Kempo? MMA?
Gdzieś już to widziałem....
Napisano Ponad rok temu
co, zapisales sie juz na kempo?
Napisano Ponad rok temu
plik ma 120 mb. to jest Ryu-Te
z YouTube
Napisano Ponad rok temu
Jak widac taka postawe przy wymianie technik to juz wystarczy. rozumiemk ze ten demonstrujacy to nie byle jaki zawodnik tylko mistrz w tej sztuce.
Mi to bardziej wyglada na cwiczenie refleksu niz techniki walki.
A jezeli ta sztuka polega przede wszystkim na refleksie to w tym wieku nie ma sie za wielu szans z mlodym szybkim i dynamicznym przeciwnikiem.
Ale moze sie myle bo to tylko jeden krotki filmik ale jak rozumiem ma byc reprezentatywny.
Napisano Ponad rok temu
te dwa materialy pokazalem tylko po to zeby pokazac ze cos takiego wogole istnieje i nie ma to na celu udowodnienie czy to jest mega szybkie i skuteczne czy nie. nie udowodni sie tego bez udzialu w treningu przeciez.
Napisano Ponad rok temu
Sciagnalem tez ten filmik z festiwalu i obejrzalem oczywiscie. Podtrzymuje to co napisalem. Czysta samoobrona absolutnie nie nadajaca sie do walki.
Nie polecam sciagania tego duzego pliku czytelnikom tego dzialu. nie warto.
Jest to pokaz karate z elementami aikido a 30 % filmiku jakies tance chyba irlandzkie i jakies wschodnie.
Technik z tego filmiku nie ujrzycie na zadnej gali mma chyba ze w pokazach.
Napisano Ponad rok temu
te dwa materialy pokazalem tylko po to zeby pokazac ze cos takiego wogole istnieje i nie ma to na celu udowodnienie czy to jest mega szybkie i skuteczne czy nie. nie udowodni sie tego bez udzialu w treningu przeciez.
Wiesz takie rzeczy udowania sie raczej obecnie na walkach mma lub jakis sparingach.
Napisano Ponad rok temu
Czysta samoobrona absolutnie nie nadajaca sie do walki.
Napisano Ponad rok temu
A że On to testuje i wypowiada się pozytywnie na ich temat to chyba znacy ze sa skuteczne w konfrontacji z zasadami a nie uwierze w to ze startujacy zawodnik MMA cwiczylby Aikido i mowil ze sie nadaje do walki w formule przez siebie uprawianej.
nie mowi bezposrednio jaka to super dzwignie Ryu-te'cka ostatnio zalozyl podczas walki ale wypowiada sie na temat systemu ktory cwiczy a wiadomo ze nie cwiczy dla relaksu tylko aby odnosic sukcesy na matach MMA
filmy zalinkowalem po to aby pokazac generalnie jak wygladaja techniki Ryu-Te Kempo.
Napisano Ponad rok temu
Ile on ma lat, że już na emeryturę sportową idzie ?
Napisano Ponad rok temu
Sory ale ja nigdzie nie napisalem o skutecznosci. Napisalem, ze jest to samoobrona.
Sciagnalem tez ten filmik z festiwalu i obejrzalem oczywiscie. Podtrzymuje to co napisalem. Czysta samoobrona absolutnie nie nadajaca sie do walki.
Nie polecam sciagania tego duzego pliku czytelnikom tego dzialu. nie warto.
Jest to pokaz karate z elementami aikido a 30 % filmiku jakies tance chyba irlandzkie i jakies wschodnie.
Technik z tego filmiku nie ujrzycie na zadnej gali mma chyba ze w pokazach.
ekspert normalnie, ekspert... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Adam jest zawodnikiem, który praktycznie poświęcił się dla treningów i walki. Trenuje kilka godzin dziennie (codziennie), rano i wieczorem, a nie jak większość z nas tylko 2-3 treningi w tygodniu na które i tak niektórzy przychodzą od święta). Ci którzy go znają potwierdzą, że on tym żyje.
I mimo to, że widział już nie jedno i nie raz oberwał, to co zobaczył, a właściwie poczuł (bo w kempo Ryu-te się mniej widzi, więcej czuje) coś nowego.
I mu się to spodobało.
I nie chodzi tu o reklamę, ale o to abyście panowie/panie otworzyli swoje umysły na wiedzę, której nie widać czasem gołym okiem :? i spróbowali czasem czegoś nowego.
Jak to powiedział Morfeusz: "Open your mind" :-)
Ja trenowałem równolegle BJJ i gdyby nie kontuzja kręgosłupa na treningu w 3 miesiącu nadal bym trenował.
Co do stwierdzenia, że samoobrona, nie ma nic wspólnego z prawdziwą walką....śmieszne 8O
Co do stwierdzenia kogoś, że widział na filmie karate z elementami aikido.... potwierdzam, że trafił się nam prawdziwy znawca , zapewne taki, który nie trenował ani jednego ani drugiego. No cóż.... pewnie obejrzał dużo filmów.
Napisano Ponad rok temu
Co do stwierdzenia, że samoobrona, nie ma nic wspólnego z prawdziwą walką....śmieszne 8O
.
Nie smieszne tylko rawdziwe.
Samooobrona z zalozenia to techniki dzialajace na "nie sportowcu".
Sprobuj jakakolwiek technike ktora jest z systemu samoobrony zastosowac na bokserze judoce, zapasniku czy innym przedstawicielu sportow walki.
Chetnie bym taka technike zobaczyl z tych tzw systemow samoobrony.
Jak masz daj linka lub wklej zdjecie czy filmik z takiego sparingu.
Co do stwierdzenia kogoś, że widział na filmie karate z elementami aikido.... potwierdzam, że trafił się nam prawdziwy znawca , zapewne taki, który nie trenował ani jednego ani drugiego. No cóż.... pewnie obejrzał dużo filmów.
Nie rozumiem dlaczego tu oceniasz mnie a nie moje poglady? Zabraklo argumentow?
Post jest promocyjny i tyle. Dlaczego po prostu nie napisac prawdy zamiast budowac ideologie np "o otwartym umysle".
Kazdy niech trenuje co chce, co lubi.
Ale mowic ze cos jest najlepsze do walki mozna po zastosowaniu danego systemu w walce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.
Nie smieszne tylko rawdziwe.
Samooobrona z zalozenia to techniki dzialajace na "nie sportowcu".
Sprobuj jakakolwiek technike ktora jest z systemu samoobrony zastosowac na bokserze judoce, zapasniku czy innym przedstawicielu sportow walki.
Ja mogę w ten sam deseń.
Walka sportowa ma mniej wspólnego z walką uliczną niż samoobrona.
Spróbuj jakąkolwiek technikę z walki sportowej ,zwłaszcza w parterze, wykorzystać w walce z 3 napastnikami,w dodatku uzbrojonymi.
Chetnie bym taka technike zobaczyl z tych tzw systemow walki.
Nie rozumiem dlaczego tu oceniasz mnie a nie moje poglady? Zabraklo argumentow?
Post jest promocyjny i tyle. Dlaczego po prostu nie napisac prawdy zamiast budowac ideologie np "o otwartym umysle".
Kazdy niech trenuje co chce, co lubi.
Ale mowic ze cos jest najlepsze do walki mozna po zastosowaniu danego systemu w walce.
Zaraz, zaraz, rozumiem, że przez Ciebie rozumiana jest walka sportowa wg zasad: rękawice, rundy,1 na 1, nie można tego, nie można tamtego.
Wg ludzi trenujących "tzw. samoobronę" walka to coś więcej niż bicie się na ringu, czy kulanie na macie. To obrona swego zycia bądź zdrowia, gdzie nie ma zasad.
Więc proszę, zanim zaczniesz pisać coś co Ci Twój młody duch podpowie, zastanów się dłużej, czy warto.
:?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
"Madrym tlumaczyc nie trzeba a na wiedzacym wszystko zadne tlumaczenia nie dzialaja 8)
I tak Rickson mimo ze tai-chi jest nieskuteczne nadal bedzie formy z tego systemu wykonywal mimo ze zapatrzeni w niego ludzie beda z tego stylu sie nabijac 8)
Wielcy sa wielkimi tylko dlatego ze nie byli ograniczeni 8)
Napisano Ponad rok temu
Ja mogę zastosować popularną w samoobronie technikę "jebnięcia w ryj" na bokserze, judoce i zapaśniku jak Bóg da
Napisano Ponad rok temu
Stare wschodnie przyslowie mowi:
"Madrym tlumaczyc nie trzeba a na wiedzacym wszystko zadne tlumaczenia nie dzialaja 8)
I tak Rickson mimo ze tai-chi jest nieskuteczne nadal bedzie formy z tego systemu wykonywal mimo ze zapatrzeni w niego ludzie beda z tego stylu sie nabijac 8)
Wielcy sa wielkimi tylko dlatego ze nie byli ograniczeni 8)
Ot naprawdę mądre słowa. myślę, że wiele doświadczenia i lat przeżytych potrzeba aby je zrozumieć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC 77: Hostile Territory VIDEO (BEZ SPOJLERÓW!)
- Ponad rok temu
-
UFC 77: Hostile Territory(Spojlowanko)
- Ponad rok temu
-
Mistrzowie Vale Tudo
- Ponad rok temu
-
z ktorym zawodnikiem chcialbys uczestniczyc w Seminarium
- Ponad rok temu
-
Liddell vs Wanda na UFC 79
- Ponad rok temu
-
8 letni chłopiec cwiczy MMA
- Ponad rok temu
-
Gala M1 z Fedorem w lutym w USA
- Ponad rok temu
-
Daje zaproszenia na mma-tracker za tematy :}
- Ponad rok temu
-
CFC daje 3 mln $ za Randy Couture VS Fedor Emelianenko
- Ponad rok temu
-
Liga Typerów MMA Takedown.pl - regulamin, tabela...
- Ponad rok temu