słodki tematyczny baner?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I choć nie aikidocki to o podobnym wydźwięku
Napisano Ponad rok temu
I choć nie aikidocki to o podobnym wydźwięku
Napisano Ponad rok temu
co można zrobic...
Mozilla Firefox i wtyczka NoScript Do tego stopnia skuteczne, że przez chwilę musiałem się zastanowić o czym wy w ogóle gadacie
Napisano Ponad rok temu
o czym my tu gadamy
Napisano Ponad rok temu
- nie lubisz tarzac sie w samych majtkach ze spoconym facetem?
- nie interesuje cie głęboka, męska przyjaźń?
- znasz więcej niż 3 4 sylabowe wyrazy? (za-je-bi-scie i kul-tu-ry-sta sie nie liczą)
- masz czasami wrażenie że Doda jest głupia?
- nie pociąga cie męska biżuteria?
zapisz sie na aikido
Napisano Ponad rok temu
Standardowy schemat movere docere delectare.
Poruszyć:
dostałeś wpierdol
chcesz się odegrać
nie interesują cię legendy o samurajach /w domyśle, bajki o mistrzach/
bawi cię karate kid /każdy z tego się śmieje, to film dla dzieci/
Chcesz się nauczyć bić?
Pouczyć:
Żadnych kobiet i dzieci
Dobre warunki
Zadowolić:
MMA Lublin to odpowiedź na twoje rozterki, przyjdziesz a my cię nauczymy bić.
Wiecie co jest ciekawe, w odróżnieniu od większości ściem jakie są zapodawane w reklamach SW, legendach o mistrzach itp. ten baner nie kłamie. W K1 naprawde nie ma dzieci i kłaniania, naprawdę mają dobre warunki, naprawdę można się nauczyć bić o ile ma się chęć, czas i kasę. Są wiarygodni.
Nowa era nadchodzi.
Powiedziałem że w nowoczesności nie ma miejsca na sztuki walki w tradycyjnej formie.
PS. Takie plakaty po Lublinie w autobusach jeżdżą.
Napisano Ponad rok temu
Życzyłabym sobie, żeby w imie utrzymywanie pewnego poziomu tego portalu, takie reklamy sie nie pojawiały. Chciaz...jak tu zauważył Mr Smail... zdaje sie, ze mamy doczynienia z autopromocją właściciela forum. Jeśli tak - to jeszcze większa porażka...
Zniesmaczona Yoshi
Napisano Ponad rok temu
Nachalna? no takie są reklamy, mają być. Reklama nie ma przydawać chwały tylko ściągać klienta. Cały szok i debata w okół niej tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że jest dobrze pomyślna. Dużo ludzi zainteresuje się treścią właśnie poprzez te dysputy. O to też chodziło.
Jaki język z rynsztoka? Przejrzałem cała reklamę ponownie. Zawiera pytania:
-chcesz się nauczyć bić?
-dostałeś wpierdol i chcesz rewanżu?
-polewasz z karate kid 3?
-Nie interesują cię legendy o samurajach?
Stwierdzenia:
-żadnych kobiet i dzieci
-doskonałe warunki
W domyśle:
-Jeżeli wszystko powyższe, przyjdź do nas.
Gdzie te inwektywy? pod czyim adresem? Wskaż konkretnie która część cię obraża.
Ma ściągnąć ludzi którzy wiedzą czego chcą - nauczyć się bić. Target to ludzie młodzi, nabuzowani testosteronem nastolatkowie, i trochę starsi, którzy wiedzą czego chcą.
Nie ma ściągać potencjalnych miszczów od kosmicznych energii i przekazów.
Podtrzymuję opinię, że moralnie autor wykazuje się dalece większą odpowiedzialnością za słowa niż autorzy większości ulotek reklamujących sw, że o aikido i jego domniemanej skuteczności nie wspomnę. Sprzedaje konkretnie opisany produkt.
Napisano Ponad rok temu
osobiście zauważyłem tylko absurd tekstów:
"nie interesuja cie historie o samurajach?" na forum aikido - gdzie z definicji większośc osób jest nimi zainteresowana - jeszcze śmieszniej wygląda pewnie na forum iaido albo kendo.
oczywiscie własciciel moze wszystko, ale jak sie jedzie w tą strone to mozna sie spodziewac ze forum opustoszeje. to dość proste i to chciałem zaaakcentowac topikiem.
poza tym związek z miejscem najwuidoczniej cie zaslepia - skoro nie zauważasz, że w dyscyplinie gdzie duża część początkujących jest nieletnia w reklamie używa sie sformuowań "wpierdol" które jak najbardziej jest kwiatem języka polskiego i ma czysto wychowawczy charakter.
fascynujący jest tez slogan:
"dostałeś wpierdol.. chcesz rewanżu" nie znam kodeksu karnego, ale to mi śmierdzi podrzeganiem do przemocy. w przypadku pobicia obywatelskim obowiązkiem jest zawiadomic organy ścigania. samowolne wymierzanie kary jest karalne wdł paragrafu itd.
reszty sie nie czepiam
mam nawet pomysł na prostrzą i tańsza reklamę:
"wpierdolimy każdemu .... w doskonałych warunkach " - jest silny akcent, zaadresowane do każdego, doskonałem warunki to prawda. miód.
Napisano Ponad rok temu
Opera i opcja "zablokuj zawartość" z menu ppmMozilla Firefox i wtyczka NoScript Do tego stopnia skuteczne, że przez chwilę musiałem się zastanowić o czym wy w ogóle gadacieco można zrobic...
albo Lisek + AdBlock
i się nie stresujemy
Napisano Ponad rok temu
Dwa: słowo "wpierdol" jest obrażliwe, nawet jeśli dyplomatycznie na końcu ktoś postawił trzy kropeczki. Ale moze to nie być dla Ciebie oczywiste, jeśli na przykład w Twoim środowisku uważane jest za subtelny wyraz emocji
Trzy: nie podoba mi się namawianie do odwetu - popieram Pmasza w całej rozciągłości w tym temacie - ale być może słowo "wychowanie" nie jest znane osobom zajmującym się MMA
Cztery: nie podoba mi sie wydżwięk haseł tej reklamy w kontekście innych forum niż MMA
Pięć: nie podoba mi sie postępowanie w myśl zasady "mam prawo o czymś decydować - to znaczy że wolno mi wszystko" - mam na to chroniczną i nieuleczalną alergie
Czy To Ci wystarczy?
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli ktoś zauważa że jego poglądy są sprzeczne (np interesują go historie o samurajach) to nie musi się interesować reklamą i jej treścią. Po mnie to spłynęło jak po kaczce, wywołując uśmiech ze szpili jaką mimochodem wtyka.
Tak ta reklama bazuje na stwierdzeniu "Czas bajek się skończył, wasze przeczucia są słuszne. Tu i teraz uczymy bić, zlejcie te ściemnienia i niewiarygodne historie, chodźcie do nas."
Wszystko cacy, skąd oburzenie?
Mnie się wydaje że właśnie przez to publiczne, nie ukryte pod tajemniczym nikiem na forum, jasne i grubiańsko sformułowane odcięcie się od tego co tworzy całą otoczkę SW.
Ktoś jawnie mówi że to bez znaczenia i robi to lepiej. Dodatkowo pokrywa się to z intuicją wielu ludzi ćwiczących sw.
Pojawił się niepokój, co jeśli oni mają rację?
Trzeba zracjonalizować, zaczyna działać resentyment: to chamy, prostaki, głupki, my jesteśmy lepsi /vide post yoshi/.
Also sprach Zarathustra.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdegustowana ostatecznie
Yoshi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
STAŻ WE WROCŁAWIU
- Ponad rok temu
-
Staż z H. Guenard 6 dan,R. J. Krac 4 dan,M. Smid 3 dan
- Ponad rok temu
-
Nie wytrzymałem - pytanie mam ;)
- Ponad rok temu
-
Zamiarzam zapisac się dodatkowo na aikido. Kilka pytań.
- Ponad rok temu
-
Staż z Matsuo Masazumi sensei (7 dan Yoshinkan aikido)
- Ponad rok temu
-
!!Staż z senseiem Orban w Warszawie!!
- Ponad rok temu
-
Staż z Piotrem Borowskim we Wrocławiu.
- Ponad rok temu
-
Ciekawe czy dużo jest takich?
- Ponad rok temu
-
D. Brunner 23-25 listopada, Wrocław, X lecie Wrocław Aikikai