Co nie znaczy że nie działają.Jeden: reklama nie musi być nachalna, żeby zachęciła i zainteresowała - mnie osobiście oraz wiele znanych mi osób reklamy nachalne odstręczają
Słowo nie może być obraźliwe, dopiero kontekst jego użycia go takim czyni.Dwa: słowo "wpierdol" jest obrażliwe, nawet jeśli dyplomatycznie na końcu ktoś postawił trzy kropeczki. Ale moze to nie być dla Ciebie oczywiste, jeśli na przykład w Twoim środowisku uważane jest za subtelny wyraz emocji
"Gość dostał wpierdol." to zdanie oznajmujące, stwierdzjące dokładnie to samo co "On został dotkliwie pobity". Wyraz jako taki jest powszechnie uznawany za wulgarny, ale to kwestia konwencji. Nie widzę skierowanej przeciw czyjejś godności obrazy. Sformułowanie "chcesz wpierdol" będzie znaczyć tyle co "mam cię uderzyć" i jest raczej groźbą niż obrazą. Obrazą było by np "STFUB".
Oko za oko. Najsprawiedliwsze prawo pod słońcem. W zestawieniu z "nie czyń drugiemu czego nei chcesz by tobie nie czyniono" daje doskonały wzór postępowania. Możesz nie zgadzać się z taką moralnością, ale to inna bajka. Znówk kwestia konwencji - stary testament vs nowy testament.Trzy: nie podoba mi się namawianie do odwetu - popieram Pmasza w całej rozciągłości w tym temacie - ale być może słowo "wychowanie" nie jest znane osobom zajmującym się MMA
Szkoła MMA uczy walczyć, od wychowania są rodzice i system edukacji. Żaden instruktor nie naprawi skręconej przez durnych rodziców psychiki.
No to wiemy, tylko to bez znaczenia.Cztery: nie podoba mi sie wydżwięk haseł tej reklamy w kontekście innych forum niż MMA
Znaczy co? Ze na własnym portalu nie można reklamować własnego klubu? Weź się nie ośmieszaj.Pięć: nie podoba mi sie postępowanie w myśl zasady "mam prawo o czymś decydować - to znaczy że wolno mi wszystko" - mam na to chroniczną i nieuleczalną alergie
Niebardzo. Powiedziałaś że nie podobają ci się promowane przez nie wartości, że nie jest wychowawcza, że jest nachalna i wykorzystuje zaprzeczenie wielu haseł z innych sztuk, a finalnie, że właściciel portalu nie może na nim reklamować czego chce.Czy To Ci wystarczy?
Yoshi
Dalej jednak nie powiedziałaś gdzie ta reklama obraża innych.