II Otwarty Puchar Polski ADCC 2007
Napisano Ponad rok temu
1)Gdzie mogę poczytać o zasadach tych zawodów, jakie techniki są dozwolone , za co są punkty od kiedy są liczone itp.?
2) Czy jeśli mam 20 lat ale staż poniżej dwóch lat to znaczy że startuję w juniorzy/początkujący ?
3) Czy już wiadomo kiedy odbędą się zawody?8 czy 9 grudnia?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
(próbowałem wysłać maila, ale mi przyszedł mail zwrotny że niema takiego adresu e-mail)
Napisano Ponad rok temu
2. Tak, startujesz w początkujących. Tylko pamiętaj, że liczy się staż we wszystkich stylach chwytanych (bjj, sf, zapasy, judo itp)
3. Chyba 8 grudnia, ale pewien nie jestem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie dojazdu z dworca, to oczywiście można dojechać taxi, ale napiszemy jeszcze jak dojechać komunikacją.
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze jedno pytanie:
Czy w juniorach/początkujących przez pierwsze trzy minuty nie przyznaje się punktów karnych?
"Limity czasowe
o Rundy kwalifikacyjne = 6 Minut, pierwsze 3 minuty bez punktów. o Finały = 10 Minut, pierwsze 5 minut bez punktów. Tylko punkty karne. o 3/5 Minut dogrywki w razie remisu."
Bo z kontekstu jasno nie wynika.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy transport organizowany dla uczestników kursu sędizowskiego jest aktualny (była wcześniej taka informacja że organizatorzy zaowodów zapewnią dojazd?)??
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie wolno odpychać twarzy celowo wywołując ból u przeciwnika, więc zabronione jest:Niedozwolone jest "Odpychanie i ucisk twarzy dłońmi, łokciami i kolanami" czy do tego zalicza się też nacisk na twarz przedramieniem? (np. kiedy mam boczną i przeciwnik trzyma mnie chwytem zapaśniczym a ja kładę mu przedramię na twarzy)
- odpychanie dłonią twarzy, jednocześnie utrudniające oddychanie zarówno przez nas jak i przez usta
- odpychanie dłonią twarzy, kiedy dłoń ułożona jest w taki sposób, że wywołuje uczycie bólu na oczy, usta, nos
- celowe "wbijanie" łokcia w twarz przeciwnika, aby wywołać ból lub uraz
- celowe "wbijanie" kolana w twarz przeciwnika, aby wywołać ból lub uraz
Także kiedy przeciwnik będzie cię trzymał chwytem zapaśniczym, możesz go rozpinać naciskając przedramieniem na szyję, ale jeżeli położysz mu przedramię na nos, sędzia cię upomni.
Natomiast nie jest zabronione odpychanie głowy przeciwnika, kiedy na przykład trzymam go w gardzie i będę spychał głowę w dół lub w bok w celu wyjścia z gardy lub ułatwienia sobie techniki, takiej jak omoplata, balacha, trójkąt. Ale nadal nie mogę położyć łapy centralnie na twarzy.
Napisano Ponad rok temu
Będzie dojazd, spokojnie. Albo jednym busem o określonej godzinie, albo będzie busik jechał na 2-3 razy, w zależności od potrzeb.zostało niewiele czasu - proszę o informacje dotyczącą ewentualnego dojazdu z dworca PKP. !?. Czy transport organizowany dla uczestników kursu sędizowskiego jest aktualny (była wcześniej taka informacja że organizatorzy zaowodów zapewnią dojazd?)??
pozdrawiam
Na własną rękę można dojechać busami z Nowego Kleparza a konkretnie z zajezdni na ul. Prądnickiej, na styku z Długą, 5 minut na piechotę od dworca. Bus dojeżdża na rynek w Skale a stamtąd jest znowu 5 minut piechotą do obiektu.
Napisano Ponad rok temu
Maile do zgłoszeń:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - Dudu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - Kimura
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stronce adcc, jeżeli ktoś znajdzie czas by odpisać będę wdzięczny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak.Balacha na kolano jest dozwolona?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy w zaawansowanych dozwolone jest wszelkie rozbijanie o mate i klucze na stope oraz skretowy na stope?
wlaściwie to można by było poczekac na wypowiedz organu kompetentnego (czyt. Mkimury ), ale jesli Ci to potrzebne na juz a mnie pamiec nie myli :wink: to dozwolone sa wszelkie dzwignie na nogi, lacznie ze skretowkami i kluczem na stope (explicite: "Techniki dozwolone: (...)Każda dźwignia na kolano oraz stopę")
a co do rozbijania, to dozwolone z pozycji zagrozonej, np. rozbicie wyciagajacego Ci balache przeciwnika jest dozwolone, ale po to zeby np. wyjsc z gardy juz nie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pranie rasha - jak często?
- Ponad rok temu
-
Nowa purpura i nowy niebieski pas w MMA Warszawa
- Ponad rok temu
-
MMA&Sambo seminarium z Fedorem Emelianenko
- Ponad rok temu