Capoeira + boks - na co zwracać uwagę?
Napisano Ponad rok temu
trenuję capoeira trochę ponad rok, teraz zaczynam boks. Z wcześniejszych tematów wynika, że jest (albo przynajmniej było) tu kilka osób, które też tak trenowały. Interesuje mnie na co wg Was należy zwracać uwagę podczas treningów. Których nawyków należy unikać, co jest uciążliwe, nad czym trzeba bardziej popracować, czy coś się gryzie między capo a boksem (no oprócz podstawowej pozycji, to chyba widać gołym okiem ) itp. Póki co zauważyłem, że na boksie mam strasznie niską pozycję w porównaniu z innymi
Dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Inaczej pewnie byloby w sportach chwytanych. Wstawanie z role, negativa moglyby psuc generalny widok.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
swego czasu dosyc regularnie robilem jako dodatek zapasy+bjj i musze powiedziec, ze wcale capusia nie przeszkadza. to co mowisz timing i koordynacja bardzo mi sie przydawala. generalnie dla mnie capo+zapasy/judo/bjj to super polaczenieInaczej pewnie byloby w sportach chwytanych. Wstawanie z role, negativa moglyby psuc generalny widok.
Napisano Ponad rok temu
Aha, nie wiem czy odpowiednio jasno się wyraziłem - zamierzam trenować jednocześnie capoeira i boks.
wyjdzie Ci to tylko na dobre. moim zdaniem nie ma nawykow z boksu, ktore zle wplynelyby na rozwoj w capoeira. wrecz przeciwnie, nauczysz sie "obslugiwac" rece, co jest duzym atutem w roda. niestety, dla wielu capoeiristas rece sluza tylko do balansu w ginga.
Napisano Ponad rok temu
wyjdzie Ci to tylko na dobre. moim zdaniem nie ma nawykow z boksu, ktore zle wplynelyby na rozwoj w capoeira.
przynajmniej dopóki nie przydupczysz komuś sierpowym w roda a tak serio to świetna sprawa, naprawdę można wzbogacić swoją grę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taekkyon
- Ponad rok temu
-
Carolina Soares szukane
- Ponad rok temu