SPOILER!!!! Drwal Thiago
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobrejakby Tomek miał lepszą kondycję jak Silva to Silva by dyszał w drugiej rundzie
Napisano Ponad rok temu
Ktoś może :roll: , że nie kibicowali Tomkowi.
I co w tym złego?" Ciekawostkę stanowi fakt, że w narożniku przeciwnika Polaka oprócz trenera Thiago (po tej walce rekord 11-0-0), Jorge Macaco Patino, stali instruktorzy LGT Szczecin, bracia Mariusz i Maciej Linke." :?
Napisano Ponad rok temu
Co do braci L to chyba oczywiste ze jesli w narozniku Silvy był Macaco to Mariusz tez tam stał. Poza tym chyba nikt mu nie ma tego za złe :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Co do braci Linke to nie ma czego miec im za złe bo to ich sprawa u kogo stali w narożniku i komu kibicowali. Nawet gdyby poczucie patriotyzmu znaczylo dla nich wiecej niz przywiazanie do Macaco to i tak nie mialoby to wplywu na przebieg walki wiec nie ma o czym gadac.
Napisano Ponad rok temu
Bo Dana wspominał, że tam zrobi galę. Wydaje mi się, że tam Tomek mógłby czuć się prawie jak w domu.
Napisano Ponad rok temu
'zostawiał nogi w miejscu'...a gdzie miał je zostawiać ?Kondycja to jedno, skills to drugie. Zauwazylem ze wiece prostych Tomka mialo za krótki zasieg bo zostawial nogi w miejscu, jego low kicki tez nie zrobily wrazenia na przeciwniku, przynajmniej w czasie walki bo po niej napewno je odczuwal :twisted: .
dla mnie poruszał się zbyt sztywno i na zbyt prostych nogach, przy takim poruszaniu można walczyc rękami ale nie można kopnac bo każdy ruch widać wczesniej
co do lowkicków to kopnął pare razy, ale po tym jak silva zblokował goleniem to przestał
Tomek ma charakter ostro szedł do przodu i pewnie by wygrał, gdyby sie tak nie zmęczył ale w tej walce najbardziej brakuje mi własnie tej lekkości poruszania się na lekko zgietych nogach.
Napisano Ponad rok temu
Napewno nie w miejscu. Znowu nie zablysnales, jak wyprowadzasz prosty to wykonujesz krok dostawny a Drwal nie zawsze tak robil.'zostawiał nogi w miejscu'...a gdzie miał je zostawiać ?
Napisano Ponad rok temu
czasem prosty sie wyprowadza z wykrokiem, a czasem nie. zależy od sytuacji.
Napisano Ponad rok temu
nie wykonujesz zadnego dostawnego kroku z prostym bo jakbyś robił cos takiego jednoczesnie z wyprowadzeniem ciosu to bys nie miał podparcia i siły co za tym idzie. Nic się nie dostawia, ręce Drwal ma akurat bardzo dobre, zresztą walczył tylko rekami i Silva i tak miał z nim problem. gdyby także używał nóg i nie poruszał by się tak sztywno (co się zresztą jedno z drugim ściśle wiąże) to wygrana była by jego na pewno.Napewno nie w miejscu. Znowu nie zablysnales, jak wyprowadzasz prosty to wykonujesz krok dostawny a Drwal nie zawsze tak robil.
[edit]nie o wykrok mu chodzi dime tylko o dostawienie tylnej nogi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dostawienie stopy to naturalny ruch jezeli idziesz z serią do przodu po to żeby nie rozkraczyc się i nie powłóczyć za soba odkręconej na bok stopy. Ale to nie jest jakas specjalna technika więc nie masz się co czepiać ze Drwal ma nogi nie tam gdzie trzeba, bo akurat co jak co ale boks to miał bardzo dobryPrawy prosty mozesz bic razem z krokiem dostawnym prawa noga a mozesz po postawieniu prawej nogi (stopy) i wtedy tylko skrecasz sie na prawej stopie. Mozesz tez uderzyc prawy prosty przed dostawieniem prawej stopy z lewa noga z przodu.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dana zawsze powtarza ze woli zawodnikow ktorzy walcza i przegraja, od tych ktorzy wygrywaja bez walki. Co jak co, ale Tomek wlozyl w ta walke sporo ( jesli nie za duzo ) serca. Jestem pewien ze dostanie nastepna szanse i jeszcze zawalczy w oktagonie.
Napisano Ponad rok temu
polak musi ostro popracowac nad stojka
hujowa praca nog(stanie na totalnie wyprostowanej nodze moze pzyplacic powazna kontuzja jezeli koles wie jak dobze pzywalic z lowkicka)
problemy z garda
musi popracowac nad prostymi
dobre zeczy to bardzo dobry klincz
obrona pzed gleba
no i twardy podbrodek
o i jeszcze to ze uzywal upercuts :twisted:
ale praca nog i head movement to zeczy ktore bardzo raza w tej walce
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
8 września 2007 - UFC:75
Dzisiaj odbyło się UFC:75 na którym zawalczył Thiago Silva. Jego przeciwnikiem był Tomasz Drwal, który w drugiej rundzie przegrał przez KO. Thiago pokazał prawdziwego ducha walki zwyciężając w pięknym stylu. Gratulacje!
Napisano Ponad rok temu
o losie...hehe to dobre:)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
8 września 2007 - UFC:75
Dzisiaj odbyło się UFC:75 na którym zawalczył Thiago Silva. Jego przeciwnikiem był Tomasz Drwal, który w drugiej rundzie przegrał przez KO. Thiago pokazał prawdziwego ducha walki zwyciężając w pięknym stylu. Gratulacje!
Napisano Ponad rok temu
a Drwal jechal Silve przez wiekszosc walki i gdyby tylko lepiej kondycyjnie wytrzymal... :?
Napisano Ponad rok temu
PS. Jestem z LGT, a kibicowałem troszeczkę Drwalowi. I co z tego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC 75 - Video (bez spojlerów)
- Ponad rok temu
-
MMA OPOLE
- Ponad rok temu
-
Jest kasa do wziecia !!
- Ponad rok temu
-
MMA w Łodzi
- Ponad rok temu
-
MMA w UK ma problemy
- Ponad rok temu
-
COPACABANA WWA - treningi MMA z Jurasem (od 19 września)
- Ponad rok temu
-
UFC 1-4
- Ponad rok temu
-
HL z Pucharu Polski AL MMA 3 w Sochaczewie
- Ponad rok temu
-
Art of War 3 Video(bez spojlerów!!)
- Ponad rok temu
-
Nowy wywiad z Pawłem Nastulą