nie wiem czy autor jeszcze jest zainteresowany, ale dorzucę swoje kilka groszy, bo emat jest dość kontrowersyjny i popularny..
swoich błędów raczej nie zauważysz.. ewentualnie nie będziesz wiedziałjak je wyeliminować.. jeśli na koledze coś ci nie wyjdzie, to nie będziesz wiedział co masz poprawić..
o dziwo!! może ci coś źle wyjsć, a kolega odklepie - bo nie zauważy luki (on nie będzie wiedział jak ucieć ) - mowa tu oczywiście o technikach grapplerskich.
ze stylami uderzanymi jest inna sprawa - na podstawie sparingów ze znajomymi już możesz trochę wiedzy wynieść. jednak dobrze byłoby gdyby ktoś pokazał Ci podstawowe ciosy i obrony.. nawet ktoś, kto coś tam ćwiczył..
z literatury polecam:
BOKS - Gradopołow - najważniejsze fragmenty możesz znaleźć w necie
ogólnorozwojówka i boks - ROSS ENAMAIT - szukaj w necie (underground warrior; i inne - chyba 3-4 pdf'y)
z chwytanych - judo sportowe; judo mistrzów - Janusz Pawluk - stare książki, ale lepszych nie widziałem!! bardzo dokładne opisy - jak dla mnie zbyt dokładne!!
szkoleniówki:
przejrzyj na forum dział BOKS - tam jest temat o szkoleniówkach
w dziale JUDO też poszukaj - Mike Swain, Jacare - powinno wystarczyć
Muay Thai - Rob Kaman - duzo powtórek - bardzo obszerny materiał.
uważam, że te książki i szkoleniówki to bardzo dobry dodatek do normalnych treningów (jako podstawy do zwiększenia arsenału technik), ale jeśli ktoś nie może normalnie trenować, to po przećwiczeniu kilku technik we własnym zakresie może zacznie szukać dokładniej

a przynajmniej bedzie wiedział, czy akurat ten styl/sztuka walki go kręci..
ps
no i daj znać co tam