Masa i wzrost
Napisano Ponad rok temu
Zamierzam się zapisać do krakowskiej sekcji TKD, ale chciałbym najpierw dowiedzieć się 2 rzeczy. Otóż chodzę na siłownie i robie aktualnie trening na przybranie masy. Czy TKD i siłownia nie wykluczają się nawzajem?
Słyszałem też opinie że ludzie o moim wzroście (170cm) mają pod górkę jeśli chodzi o style kopane, że mój wzrost może mi troche przeszkadzać. Co o tym sądzicie?
Napisano Ponad rok temu
Na drugie pytanie ci nie odpowiem, ponieważ sądzę iż nie mam kompetencji aby na nie odpowiedzieć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A mogę nie skromnie dodać chociaż przerastała waga nie przeszkodziło to w niczym żeby na owe czasy być najlepszym "kopaczem" w klubie.
Oczywiście jeśli chcesz osiągać jakieś duże sukcesy to typowy trening na mase troche nie bardzo pasuje bo stracisz dynamike.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zamierzam się zapisać do krakowskiej sekcji TKD [...] chodzę na siłownie i robie aktualnie trening na przybranie masy. Czy TKD i siłownia nie wykluczają się nawzajem?
Sambo bardziej mi pasuję z siłownią.... Chyba zapisze sie na Sambo :twisted:
Pytanie zasadnicze, co chcesz uzyskać poprzez trenowanie TKD/SW?
Napisano Ponad rok temu
Jesli myslisz o zawodach to nie bedzie problemu poniewaz istnieje takie cos jak kategorie wagowe i zwykle w obrebie twojej wagi spotkasz sie z osobami nie odbiegajacymi znacznie od twojego wzrostu (chyba jedynie w kategorii open widzialem rozne ewenementy typu male miski walczace z 2metrowymi osobami ) A wiec dasz rade na 100 % troche wiary zapału i bedzie super hehełyszałem też opinie że ludzie o moim wzroście (170cm) mają pod górkę jeśli chodzi o style kopane, że mój wzrost może mi troche przeszkadzać. Co o tym sądzicie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy TKD i siłownia nie wykluczają się nawzajem?
Słyszałem też opinie że ludzie o moim wzroście (170cm) mają pod górkę jeśli chodzi o style kopane, że mój wzrost może mi troche przeszkadzać. Co o tym sądzicie?
Siłownia może byc/jest uzupełnieniem treningu TKD. Radziłbym Ci "pakować" nie na masę tylko na siłę.
Wzrost około 170 jest OK. Są w TKD kategorie wagowe i do którejś się załapiesz na pewno. Jest wielu zadziabistych zawodników w tym wzroście, którzy walczą i kopią bardzo dobrze, co widać na zgrupowaniach Kadry, jak "kurdupel" wkłada kopnięcie zawodnikowi z kategorii wyższej wagowej, lub dwóch.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytania
- Ponad rok temu
-
Relacja z pobytu w Korei Południowej
- Ponad rok temu
-
Mistrz Kytu Dang w Polsce
- Ponad rok temu