"NO PROBLEM CUP II" w BJJ Gniezno 20.10.2007
Napisano Ponad rok temu
a do organizatorow: nastepnym razem poprosze o kategorie dzieci - aby "czarne" z judo nie musialy sie wstydzic drugich miejsc - wtedy bankowo pozamiataja
Napisano Ponad rok temu
Ps. Przepraszam za brak polskich znakow i pozdrawiam z Sao Paulo wszystkich sympatykow bjj i cale LGT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
więc nie rozumiem kto i dlaczego wogle ma jakieś "ALE" regulamin to regulamin , został zlamany.
Napisano Ponad rok temu
Raphael Anao:
nie widzialem walki ale cytujesz zasady ibjjf "Also be considerea back if the athlete has the leg over one arm of the will opponent but never over grab both arms, in this case no points will be awarded." pogrubiajac pierwsza czesc zdania a zostawiajac druga z ktorej wynika ze punktow za to nie ma, nie mowiac o tym ze jest to napisane typowym brazylijskim broken english i trudno cokolwiek zrozumiec, co wynika z przytoczenia tego akapitu?
fajnie tez brzmi twoje nawolanie do sportowego zachowania, czarnego pasa ktory sie focha po przegranej walce i nie podaje reki przeciwnikowi.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - wersja portugalska
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - wersja napisana "typowym brazylijskim broken english" (uważaj proszę na słowa, sugerujesz, że mój naród jest głupszy?), wątpliwości oraz zastrzeżenia proszę kierować do konfederacji bjj, ja nie mogę poprawić błędów na ich stronie. Powyżej dobre tłumaczenie na język polski w poście harandila.
Wygrałem walkę, nie przyznano mi punktów, odszedłem szybko. Przeprosiłem już mojego przeciwnika. I tyle.
Wystarczy już chyba gadania. Jeśli masz wątpliwości, wpadnij na wspólny trening.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znam ludzi, ktorzy lecieli tysiace kilometrow na mundial i zostali przekreceni przez brazylijskich sedziow, ale nie odstawiali fochow i podali reke przeciwnikowi.
to, ze ktos jest czarnym pasem nie znaczy, ze ma prawo moralizatorskim tonem dawac rady o sportowym zachowaniu, po tym jak na turnieju pokazal zupelnie co innego.
Nigdy nie poniosły cię emocje? Raphael zachował się niezbyt dobrze, ale nie zrobił tego "celowo". Przynajmniej tak mi się wydaje. Przyznał się do błędu i przeprosił. Oczywiście znowu racja, że może internet to nie najlepsze miejsce. Ale co ma zrobić? Szukać gościa, jechać do niego i przeprosić osobiście?
Napisano Ponad rok temu
dzieki za zaproszenie na trening, napewno nie skorzystam.
Napisano Ponad rok temu
harandil: na macie mysle ze nie. jesli przegrywam to jestem zly na siebie a nie na przeciwnika/sedziego.
dzieki za zaproszenie na trening, napewno nie skorzystam.
Napisano Ponad rok temu
Człowieku ... Czy nie dociera do ciebie... Czytaliście go w ogóle?
Troche szacunku koles, masz 21 lat a zwracasz sie do czlowieka majacego ich 38. Nie wiem jakie sa wasze relacje, ale wydaje mi sie, ze lekko przeginasz.
Argumenty to jedno, ale szacunek dla starszych to tez czesc BJJ i chyba kazdego innego sportu (pisze chyba bo nic innego nie trenowalem).
Napisano Ponad rok temu
Podział zaawansowania - białe pasy bjj/początkujący oraz kolorowe pasy bjj i inni zaawansowani w sportach walki chwytanych
Po pierwsze biorąc pod uwage regulamin, to nie ma tam mowy nic o czarnych pasach.
Po drugie trener przyznaje pasy a nie Ty gwiazdo internetowych walk "SoS"
Po trzecie to, że ktoś jest dobrym trenerem, nie znaczy, że bedzie dobrym zawodnikiem.
Człowieku przecież nie chodzi o dawanie stopnia w bjj na podstawie jego czarnego paska w judo tylko startowanie we właściwej grupie. Czy nie dociera do ciebie, że zgodnie z regulaminem powinien startować w kolorowych? Czytaliście go w ogóle?
Po czwarte człowieku zastanów się do kogo piszesz, bo uważam, że nie skojarzyłej osoby, bo jakbyś do tego doszedl to powinnienes pisać na "Pan".
Napisano Ponad rok temu
A co wedlug Ciebie znaczy "zaawansowani w sportach walki chwytanych"? Czy wedlug Ciebie 2 DAN judo nie jest jeszcze zaawansowany w sporcie walki chwytanym jakim bez watpienia jest judo? Moze zaawansowany to dopiero od 6 DAN? :roll:Po pierwsze biorąc pod uwage regulamin, to nie ma tam mowy nic o czarnych pasach.
Podział zaawansowania - białe pasy bjj/początkujący oraz kolorowe pasy bjj i inni zaawansowani w sportach walki chwytanych
Napisano Ponad rok temu
Tymi sformułowaniami miałem niby obrażać?Człowieku ... Czy nie dociera do ciebie... Czytaliście go w ogóle?
Troche szacunku koles, masz 21 lat a zwracasz sie do czlowieka majacego ich 38. Nie wiem jakie sa wasze relacje, ale wydaje mi sie, ze lekko przeginasz.
No a jak niby miałem się zwracać jak gość nie widzi tu żadnego problemu?
Tak, zmalał on drastycznie po tym cyrku.Argumenty to jedno, ale szacunek dla starszych to tez czesc BJJ i chyba kazdego innego sportu (pisze chyba bo nic innego nie trenowalem).
Do ludzi z LGT poprostu szkoda słów. Proste, że będziecie bronić swojego gościa ale szkoda, że nie argumentami... no ale wygrana to wygrana :roll:
Ps.
Zwracałbym się na wiele sposobów ale powstrzymuję się i "Pan" zdecydowanie jest pod koniec listy.
Napisano Ponad rok temu
Ja trenowałem judo około 8 lat, większość rekreacyjnie w sekcji studenckiej Dwa lata trenuję już BJJ. Nie mam niebieskiego pasa. Mój trener nigdy nie pozwolił mi startować w białych. Rok temu na MP musiałem startować w kolorowych.To, że ktoś X lat temu był dobrym Judoką, nie znaczy, że jest od razu niebieskim pasem BJJ...
Napisano Ponad rok temu
Ja ze swojej strony chciałem dodać, że tak świetnie rzucającego zawodnika nie widziałem jeszcze u nas na zawodach ( na kilku już byłem ). Ciekawe jak się czuli chłopaki, którzy trenują bjj po 5 lub 6 miesięcy i walczyli z takim początkującym trenerem. Z całym szacunkiem do mistrza Mariusza Linke, nikt tu nie dyskutuje czy ten pan zasługuje na niebieski pas czy nie, ale czy on jest na pewno taki początkujący?
Myślę, że jeżeli chodzi o prawo startu tego pana w tej kategorii to najlepiej byłoby jeśli wypowiedziałby się na ten temat sam organizator, także Przemku czekamy.
Pozdrawiam.
Rodżu.
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze biorąc pod uwage regulamin, to nie ma tam mowy nic o czarnych pasach.
Po drugie trener przyznaje pasy a nie Ty gwiazdo internetowych walk "SoS"
Po trzecie to, że ktoś jest dobrym trenerem, nie znaczy, że bedzie dobrym zawodnikiem.Człowieku przecież nie chodzi o dawanie stopnia w bjj na podstawie jego czarnego paska w judo tylko startowanie we właściwej grupie. Czy nie dociera do ciebie, że zgodnie z regulaminem powinien startować w kolorowych? Czytaliście go w ogóle?
Po czwarte człowieku zastanów się do kogo piszesz, bo uważam, że nie skojarzyłej osoby, bo jakbyś do tego doszedl to powinnienes pisać na "Pan".
O litości..................... Czy Ty Landryna umiesz czytać, ze zrozumieniem?? Popieram w 100% SoS. I dobrze , ze uzyl - jakże obrazliwego określenia "człowieku" - bo chyba teraz dotarło do Manolo o co tu chodzi.
A wy nawijacie jakieś głupoty... no to już najlepsze : w regulaminie nie ma nic o czarnych pasach buahahahhha.
Na waszym miejscu bym sprawę przemilczal, albo poszedl na kurs czytania ze zrozumieniem ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie do Kogos z LGT... czy skoro na zawodach może wystartować "niepoczatkujący chwytacz" jako biały pas, to czy może niebieski pas wystartowac w początkujących?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Alliance Poznan start
- Ponad rok temu
-
Bone Breakers Mma Team Zgierz nowe nabor
- Ponad rok temu
-
Berserker's Team Poland - Łódź - Treningi
- Ponad rok temu
-
Alliance Team Warszawa - treningi w sezonie 2007/2008
- Ponad rok temu
-
SW w Gorzowie Wlkp.
- Ponad rok temu
-
BJJ i JUDO we Wrocławiu nowy nabór! LINKE GOLD TEAM
- Ponad rok temu
-
COPACABANA WWA - nowy nabór od 17.09.2007
- Ponad rok temu
-
Fight Club Łódź - zaprasza na treningi BJJ!!!
- Ponad rok temu
-
Rickson Gracie presents Budochallenge
- Ponad rok temu
-
Nowe sekcje początkujące BJJ w United Gym w Łodzi i Aleksie
- Ponad rok temu