![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
a do organizatorow: nastepnym razem poprosze o kategorie dzieci - aby "czarne" z judo nie musialy sie wstydzic drugich miejsc - wtedy bankowo pozamiataja
![;)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raphael Anao:
nie widzialem walki ale cytujesz zasady ibjjf "Also be considerea back if the athlete has the leg over one arm of the will opponent but never over grab both arms, in this case no points will be awarded." pogrubiajac pierwsza czesc zdania a zostawiajac druga z ktorej wynika ze punktow za to nie ma, nie mowiac o tym ze jest to napisane typowym brazylijskim broken english i trudno cokolwiek zrozumiec, co wynika z przytoczenia tego akapitu?
fajnie tez brzmi twoje nawolanie do sportowego zachowania, czarnego pasa ktory sie focha po przegranej walce i nie podaje reki przeciwnikowi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znam ludzi, ktorzy lecieli tysiace kilometrow na mundial i zostali przekreceni przez brazylijskich sedziow, ale nie odstawiali fochow i podali reke przeciwnikowi.
to, ze ktos jest czarnym pasem nie znaczy, ze ma prawo moralizatorskim tonem dawac rady o sportowym zachowaniu, po tym jak na turnieju pokazal zupelnie co innego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
harandil: na macie mysle ze nie. jesli przegrywam to jestem zly na siebie a nie na przeciwnika/sedziego.
dzieki za zaproszenie na trening, napewno nie skorzystam.
Napisano Ponad rok temu
Człowieku ... Czy nie dociera do ciebie... Czytaliście go w ogóle?
Napisano Ponad rok temu
Podział zaawansowania - białe pasy bjj/początkujący oraz kolorowe pasy bjj i inni zaawansowani w sportach walki chwytanych
Człowieku przecież nie chodzi o dawanie stopnia w bjj na podstawie jego czarnego paska w judo tylko startowanie we właściwej grupie. Czy nie dociera do ciebie, że zgodnie z regulaminem powinien startować w kolorowych? Czytaliście go w ogóle?
Napisano Ponad rok temu
A co wedlug Ciebie znaczy "zaawansowani w sportach walki chwytanych"? Czy wedlug Ciebie 2 DAN judo nie jest jeszcze zaawansowany w sporcie walki chwytanym jakim bez watpienia jest judo? Moze zaawansowany to dopiero od 6 DAN? :roll:Po pierwsze biorąc pod uwage regulamin, to nie ma tam mowy nic o czarnych pasach.
Podział zaawansowania - białe pasy bjj/początkujący oraz kolorowe pasy bjj i inni zaawansowani w sportach walki chwytanych
Napisano Ponad rok temu
Tymi sformułowaniami miałem niby obrażać?Człowieku ... Czy nie dociera do ciebie... Czytaliście go w ogóle?
Troche szacunku koles, masz 21 lat a zwracasz sie do czlowieka majacego ich 38. Nie wiem jakie sa wasze relacje, ale wydaje mi sie, ze lekko przeginasz.
Tak, zmalał on drastycznie po tym cyrku.Argumenty to jedno, ale szacunek dla starszych to tez czesc BJJ i chyba kazdego innego sportu (pisze chyba bo nic innego nie trenowalem).
Napisano Ponad rok temu
Ja trenowałem judo około 8 lat, większość rekreacyjnie w sekcji studenckiejTo, że ktoś X lat temu był dobrym Judoką, nie znaczy, że jest od razu niebieskim pasem BJJ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze biorąc pod uwage regulamin, to nie ma tam mowy nic o czarnych pasach.
Po drugie trener przyznaje pasy a nie Ty gwiazdo internetowych walk "SoS"
Po trzecie to, że ktoś jest dobrym trenerem, nie znaczy, że bedzie dobrym zawodnikiem.Człowieku przecież nie chodzi o dawanie stopnia w bjj na podstawie jego czarnego paska w judo tylko startowanie we właściwej grupie. Czy nie dociera do ciebie, że zgodnie z regulaminem powinien startować w kolorowych? Czytaliście go w ogóle?
Po czwarte człowieku zastanów się do kogo piszesz, bo uważam, że nie skojarzyłej osoby, bo jakbyś do tego doszedl to powinnienes pisać na "Pan".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu