trening kick-boxingu w szklach kontaktowych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mowiles ze trenujesz kicka i bierzesz po mordzie czy tylko pytales czy siatkowka jest ok? jak trenujesz to powinni ci powiedziec ze zawsze bedzie ryzyko nawet jesli nie masz predyspozycji do odwarstwienia - czyli zwyrodnien. Rozrzedzenie nie jest predyspozycja do odwarstwienia chyba ze dodamy do tego kicka i sparingi nawet na light - wtedy ryzyko zaczyna byc spore. Jest jeszcze jedna opcja - jestes krotkowidzem a siatkowke masz jak ci ktorzy krotkowidzami nie sa czyli nie masz jej rozrzedzonej. Moja kolezanka z kyokushinkai jest takim przypadkiem a wade ma powyzej - 5. Jesli ty tak masz to tylko sie cieszyc.
Powiem ci ze od swojego okulisty wiem ze sportowcy stanowia maly procent pacjentow z odwarstwieniem. Czesto jest tak ze ktos sobie siedzi w fotelu i mu sie odwarstwia. Mam tez kumpla ktory nie ma wady wzroku a zaczela mu sie odwarstwic jak na boksie dostal lampe w oko. Mysle ze gdyby byl krotkowidzem to by mu sie odwarstwila. Lezal tydzien w szpitalu bez ruchu i z tego wyszedl. Odwarstwienie przebiega czesto bezobjawowo i trzeba samemu kontrolowac oczy - zaslaniac oba po kolei i patrzec czy na granicy pola widzenia nie pojawiaja sie plamki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To ja nie wiem o co ci chodzi. Powiedzieli ci ze siatkowke masz ok, wiesz o ryzyku i je olewasz, lekarzy uwazasz za kretynow. Twoje oczy twoja sprawa, ty bedziesz slepy (albo i nie).sparuje, startuje w zawodach (teraz się przymierzam do powrotu po dłuższej przerwie leczonych kontuzji) lighta nie cierpie.Wiem o tym ryzyku i olewam to, lekarzy uważam za kretynów nie tylko w tej dziedzinie,
Natomiast w tym artykule dobrze napisali to ja nie dopisalem - w centralnym polu widzenia te jak piszesz "mroczki" tez moga sie pojawiac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
worek
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata WKA
- Ponad rok temu
-