BMKowy serwis
Napisano Ponad rok temu
Pierdyknęła mi omega w nożu. Posłałem im maila i bez żadnych zbędnych pytań wysłali mi dwie.
Waliło ich, że rozkręciłem oś główną w nożu, co skutkuje utratą gwarancji.
Przysłali i już. Nawet kasy nie chcieli. Co solidna firma, to solidna firma.
Jednocześnie potwierdzam, że AXIS z jedną tylko omegą nie zamknie się na paluchach. :wink:
Oczywiście czuć, że nóż zablokowany jest słabiej (może wystąpić BP) i fakt, że przy zamykaniu ostrze nie jest dobrze przyciągane do rękojeści, co stwarza pewne zagrożenie przy przenoszeniu noża w kieszeni, ale ogólnie rzecz biorąc blokada z jedną omegą działa stosunkowo poprawnie.
Napisano Ponad rok temu
Aż mam ochotę złamać ósme przykazanie, coś tam naściemniać i poprosić ich o nowe omegi do mojej 710-tki. Ot tak na wszelki wypadek
Tylko się boję, że nie zdołam złożyć nożyka z powrotem do kupy.
BTW: jaka jest skala trudności tej operacji dla kogoś o hmm ... "niskiej kulturze technicznej" ?
Napisano Ponad rok temu
Przede wszystkim trza dysponować odpowiednimi narzędziami. Bez zestawu torksów nawet nie trza o tym myśleć. Resztę raczej zrobisz sam. Trza pamiętać tylko, by nie pogubić śrubek i pamiętać, które do czego idą. Można sobie nawet rozrysować na papierze jak się takich rzeczy nie kojarzy.Tylko się boję, że nie zdołam złożyć nożyka z powrotem do kupy.
BTW: jaka jest skala trudności tej operacji dla kogoś o hmm ... "niskiej kulturze technicznej" ?
Myślę, że dlatego właśnie chłopaki z BM uzależniają ważność gwarancji, od nieodkręcania osi głównej, czy rozbierania noża, bo jakby jeden z drugim zaczął sobie beztrosko rozkręcać nóż, to połowę śrubek by pogubił. :wink:
Dodać trza, że BMka zabezpiecza śruby klejem, więc może wystąpić przy odkręcaniu opór. Jeśli byłby zbyt duży, to można podgrzać troszkę suszarką do włosów. :wink:
W każdym razie u mnie nie wystąpiła taka potrzeba.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stal Talonite
- Ponad rok temu
-
Nóż w "Szkole przetrwania" Beara Gryllsa
- Ponad rok temu
-
Do znawcow :) "Amerykanscy chlopcy"
- Ponad rok temu