Który styl ma najlepsze ręce? :)
Napisano Ponad rok temu
Porównanie siły uderzenia pięscią przedstawicieli różnych SW.
Ciekaw jestem opinii. (moje taekwon-do prawie wygrało )
Napisano Ponad rok temu
Ale nieco bez sensu bo porównują różne techniki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy temat. Co do pierwszego pomiaru, wynik dla mnie nie jest w sumie zaskakujący - bokser odbiera zasłużony tytuł najsilniejszego pięściarza. Co do kopnięc - stawiałbym raczej na tkd, to kolanko taja silniejsze od pólobrotówki tkdoki wydawało mi się trochę naciągane, ale niech będzie :wink: .
ale te "porównania" lekko dziwne są.
niech porównują te same techniki, a różne.
Chyba są jakieś wspólne techniki dla KF, TKD i MT
Napisano Ponad rok temu
kolanko taja silniejsze od pólobrotówki tkdoki wydawało mi się trochę naciągane, ale niech będzie :wink: .
E, to jest akurat logiczne. Gdyby Taj kopał samym kolanem, pewnie kopnięcie taekwondoki byłoby silniejsze, ale w momencie, kiedy dodasz do tego siłę wynikającą z naciągnięcia za łeb można się spodziewać podobnego wyniku. Swoją drogą na oko Taj był ładne parę kilo lżejszy od gościa z tkd.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
E, to jest akurat logiczne. Gdyby Taj kopał samym kolanem, pewnie kopnięcie taekwondoki byłoby silniejsze, ale w momencie, kiedy dodasz do tego siłę wynikającą z naciągnięcia za łeb można się spodziewać podobnego wyniku.
niemożliwe, żeby było kolano było silniejsze w takiej sytuacji.
Chyba, że cel stawia zerowy opór i go odpowiednio przyspieszysz.
Napisano Ponad rok temu
takie porównania nie mają sensu poza tym.
nawet jakby koleś z KF walił proste tak samo jak bokser to i tak nie miałby szans będąc takim świerszczem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niemożliwe, żeby było kolano było silniejsze w takiej sytuacji.
Chyba, że cel stawia zerowy opór i go odpowiednio przyspieszysz.
W jakiej sytuacji, stern?
Wyraźnie napisałem "gdyby Taj kopał samym kolanem. Samym=bez naciągnięcia łba. I napisałem, że w takim zestawieniu prawdopodobnie kopnięcie taekwondoki byłoby najsilniejsze z pokazanych.
A tu wygrał odpowiedni dobór techniki
Mogli porównywać coś, co występuje w kazdej z ww sztuk i przy delikwentach z porównywalnymi parametrami, np. front kicka. Zwuważcie, że plus minus to zrobiono w porównaniu uderzenia - wszyscy uderzali cios prosty (jak go zwał tak zwał )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
takie dywagacje na temat ktory styl ma co lepszego jest smieszne i bezcelowe
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy też jestem, czy uderzanie w punkty o różnej w końcu wielkości (głowa manekina a u Thaia jego korpus) daje tą samą siłę - tzn, czy ta siła się jakoś nei rozchodzi z racji "celu" - ale fizykiem nie jestem. Trzecia sprawa, motoryka siły pokazana tylko u thaia wygląda naprawdę fajnie, wiec KF niepotrzebnie zaangażowało część swojej siły na sam wyskok, jeśli wyobrazić sobie taką samą animację, to koleś jedzie z samego rozpędu, kolan i wyprostu nóg. Główną siłe zmarnował na sam wyskok. Za to Thai ma bonusa, bo przyciąga sobei manekina. Gdyby któryś z jego poprzedników mógł mieć pomagiera, który biegnei z tym manekinem naprzeciwko niego a ten (KF czy TKD) w tym samym czasie wali w niego, to siłą byłaby ... sumą prędkości ? znowu - fizyk by wiedział hehe.
Ale animacje fajne.
Napisano Ponad rok temu
skłaniałbym się do powyższej opinii, że wiarygodniejsza byłaby prezentacja tej samej (lub zblizonej "mechanicznie") techniki nożnej.
Tylko wtedy to stwierdzałoby który z zawodników ma większą parę w nogach, a nie który styl ma lepsze kopnięcia. Zresztą tak czy siak to głupie i bezcelowe.
Napisano Ponad rok temu
wynika głównie z tego,który z zawodników ma większą parę w nogach,
który styl ma lepsze kopnięcia
Napisano Ponad rok temu
(ćwiczeniu, bo wg mojej wiedzy ta technika w TKD nei występuje - trzymanie za kark i uderzenie kolanem, jak w filmie).
występuje w tej samej postaci co w filmiku
nie jest dozwolona w walce sportowej.
Napisano Ponad rok temu
na tkd do tego nie doszedłem ale gdy miałem okazję ćwiczyć to gdzieś indziej, wychodziło naturalnie za pierwszym razem i para była
Napisano Ponad rok temu
a nie wydaje Ci się, że to,
wynika głównie z tego,
który z zawodników ma większą parę w nogach,który styl ma lepsze kopnięcia
Nie... jeśli robią takie samo kopnięcie, to pokazuje to tylko kto ma przewagę fizyczną, intensywniej ćwiczył itp.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy Combat56 jest w Lublinie?
- Ponad rok temu
-
ochraniacze
- Ponad rok temu
-
początek przygody z SW
- Ponad rok temu