początek przygody z SW
Napisano Ponad rok temu
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeżeli rodzice chcą żeby dziecko gdzieś zaszło w SW to 12 lat (może 11) jest optymalne żeby zapisać dziecko na treningi
ale jeżeli tylko dla "rekreacji", czyli samego siebie, to każdy wiek jest dobry
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja zacząłem jak miałem 11 lat Judo i po kilku latach przerwałem <ściana>.Teraz trenuje dalej ale Taekwondo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink:hehe wierz mi ze zaden grzybiarz nie chciał takiego okazu spotkac w lesie:)
Napisano Ponad rok temu
Jaki wiek, waszym zdaniem, jest optymalny żeby zacząć ćwiczyć sztuki walki (pytam z ciekawości)?
Pozdro!
około 60 lat, przechodzi się na emeryture i ma się dużo wolnego czasu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie ma optymalnego wieku, każdy jest dobry.
Wysylanie dzieci w wieku 7/6 lat na treningi sztuk walki mija sie z celem. Jesli chodzi o "zawodowe" uprawianie sztuk wakli i starty w zawodach wiek powyzej 25 lat na zaczynanie treningow w wiekszosci przypadkow jest rowniez nieodpowiedni. Najlepiej wg mnie zaczac ok 12 lat albo nawet pozniej.
Napisano Ponad rok temu
Wysylanie dzieci w wieku 7/6 lat na treningi sztuk walki mija sie z celem.
Na pewno bym dzieciaka w takim wieku wysłał na np. judo, wyszaleje się, padów nauczy itd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"...T.T. Liang, mając 50 lat dowiedział się od lekarza, że zostało mu kilka miesięcy życia. Ktoś powiedział mu o Taijiquan i zaczął intensywnie ćwiczyć. Szybko poczuł się lepiej, a po kilkunastu miesiącach wyzdrowiał całkiem. Później ćwiczył dużo obawiając się nawrotu choroby. Kiedy wrócił do dawnej sprawności ciała, zwrócił uwagę na głębszy aspekt ćwiczeń. Zaczął studiować stare teksty i spotykać się z różnymi mistrzami. Mając 70 lat rozpoczął nauczanie innych. Dożył prawie 100 lat..."
Każdy wiek jest dobry, żeby zacząć ćwiczyć.
Napisano Ponad rok temu
myślę że nie można być za młodym, bo to trochę bez sensu, ale zawsze coś tam zostanie na przyszłość - kondycha, jakieś podstawy
Napisano Ponad rok temu
myślę że nie można być za młodym, bo to trochę bez sensu, ale zawsze coś tam zostanie na przyszłość - kondycha, jakieś podstawy
Glebokie, prawie sie poplakalem, dziekujemy ci SC Johnson
Napisano Ponad rok temu
Mój ojciec zaprowadził mnie na judo (sam właściwie też chciałem) w wieku 8 lat i nie żałuje tej decyzji. Wręcz przeciwnie, bardzo wiele mi to dało.Wysylanie dzieci w wieku 7/6 lat na treningi sztuk walki mija sie z celem.
Na pewno bym dzieciaka w takim wieku wysłał na np. judo, wyszaleje się, padów nauczy itd.
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie bardzo wiem o co ci chodziło, mozesz jaśniej? Głębokie? To jakiś żart czy coś? Wszyscy czegoś ode mnie chcą!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
piekielnie skuteczna krav maga
- Ponad rok temu
-
pytanie do instruktorów, trenerów
- Ponad rok temu
-
rekawice Pride
- Ponad rok temu