Skocz do zawartości

Zdjęcie

wycieczka do Korei

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

budo_akn
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 57 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wycieczka do Korei
kto jedzie na wycieczke niech sie wpisuje ;-)
ja chyba nie jade ;-(
szczegóły tu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdr,
a.
  • 0

budo_nechrist
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2092 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: wycieczka do Korei
pomysl niezly, ale koszty jak za 6 dni lekko makabryczne ;)
  • 0

budo_karamba
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Troche mało szczegółow nie wydaje wam sie ?
  • 0

budo_gizmo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nawet ktoś nie do końca wie, jak się pisze "Kukkiwon" :wink: To trochę tak, jakby napisano "teakwondo" :)

Pomysł sam w sobie fajny. Znajomi Koreańczycy z Niemiec co roku organizują takie wyjazdy, w tym roku był połączony z udziałem w festiwalu taekwondo. Żeby to jeszcze tańsze było...
  • 0

budo_kalgon
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 162 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

Hehe to jeszcze i tak nic, kiedyś szperając w necie znalazłem strone o Taebo (ten aerobik taki) gdzie pisało, że Taebo powstało z ruchów wyciągniętych z uwaga, uwaga The-kwondo (czy jakoś tak) :) .
Co do samego pomysłu wyjazdu, to fajny, ale faktycznie drożyzna straszna, ja na obóz z tkd jadę za 900 zł na dwa tygodnie.
  • 0

budo_tynks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 943 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

Straaaaaaaasznie drogo i do tego tylko 6 dni :cry: 900zł za 2 tyg to tez duzo Kalgon :D
  • 0

budo_tsunami
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 264 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

6 dni to ja bym zmiane czasu odsypial hehe i tyle bym zobaczyl:P
  • 0

budo_matkd
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kalgon gdzie jedziesz?:> ogolnie cena taka jak za moj oboz..900 zl sdzkoda ze juz zaplacilem heh
  • 0

budo_kalgon
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 162 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

Do Oś "Pok - Tourist" w Bęsi koło biskupca, organizatorem jest Uczniowski Kub Sportowy Taebaek Bielany, a kierownikiem mgr. Tomasz Pyciarz.
Tak jest napisane na broszurze :wink: .
A nie zgodzę się, że jest to drogo, bo to jest średnia cena wszelkich kolonii obozów, wiadomo można znaleźć taniej, drożej też, ale mój klub jedzie akurat tam, więc ja toże :wink: .
  • 0

budo_tynks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 943 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

Źle sie wyraziłem nie miałem na myśli że to jest drogo, chciałem powiedzieć że można znaleźć taniej :wink:
  • 0

budo_haqqax
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 854 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Niby szczegolnie tanio to nie jest, ale nie mozna chyba tez powiedziec, ze jakies zdzierstwo.
W wyjezdzie do Azji drogi jest przede wszystkim przelot. Do Korei troche drozej, niz do Chin. No i kraj tez chyba nieco drozszy (hotele, wyzywienie, transfery). Dalo by sie zejsc moze z ceny, ale nie szokujaco.
Dacheng robi podobne wyjazdy do Pekinu, i chociaz widac, ze nie zdziera, to tez wychodzilo mu chyba cos ponad 3000.
Indywidualnie mozna by troche oszczedzic: Normalna cena lotu do Pekinu czy Shanghaju to 2500. W latwej do znalezienia promocji: mniej wiecej 2000. Mozna znalezc taniej (nawet do 1500, ale troche trzeba pokombinowac i moze sie nie udac)
Nie wiem jak do Korei, ale do Chin mozna. A z Chin jakims promem z Shanghaju czy Tianjinu do Korei tez chyba nietrudno. Nie interesowalem sie, ale zgaduje ze cena biletu na prom to jakies 100, moze 150 dolarow.
Ludkowie podrozujacy po Azji zwykle staraja sie tam zostac dluzej - 3 miec, 6 mies. - po prostu dlatego, ze jak juz sie tam dolecialo, to zycie i podrozowanie (przy odrobinie doswiadczenia) jest tam tanie i krotki wyjazd kosztuje niewiele taniej niz dlugi.
Tak wiec mysle, ze samodzielny wyjazd na 3 tyg. mozna sobie zorganizowac za ok. 4000. Ale trudno mi sobie wyobrazic zejscie ponizej 3000 PLN, nawet jesli jedziemy tylko na tydzien.
Poza tym na takie kombinowanie (i szukanie tanich hoteli, taniego jedzenia) mozna sobie pozwolic jak sie jedzie samemu. Z grupa na karku trzeba miec wszystko zorganizowane i wziac za to pare groszy (bo bez sensu bylo by odwalanie takiej roboty za darmo).
  • 0

budo_rip_dorey
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 450 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nawet ktoś nie do końca wie, jak się pisze "Kukkiwon" :wink: To trochę tak, jakby napisano "teakwondo" :)

Pomysł sam w sobie fajny. Znajomi Koreańczycy z Niemiec co roku organizują takie wyjazdy, w tym roku był połączony z udziałem w festiwalu taekwondo. Żeby to jeszcze tańsze było...

Z tego co pamiętam to wyjazd z nimi był za 1000E i chyba na 2tyg...
  • 0

budo_egor
  • Użytkownik
  • Pip
  • 43 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam,

Niedawno wróciłem z Korei gdzie byłem na kontrakcie ucząc TKD. Zapraszam do relacji z pobytu i zdjęć [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024