wycieczka do Korei
Napisano Ponad rok temu
ja chyba nie jade ;-(
szczegóły tu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdr,
a.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pomysł sam w sobie fajny. Znajomi Koreańczycy z Niemiec co roku organizują takie wyjazdy, w tym roku był połączony z udziałem w festiwalu taekwondo. Żeby to jeszcze tańsze było...
Napisano Ponad rok temu
Co do samego pomysłu wyjazdu, to fajny, ale faktycznie drożyzna straszna, ja na obóz z tkd jadę za 900 zł na dwa tygodnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jest napisane na broszurze :wink: .
A nie zgodzę się, że jest to drogo, bo to jest średnia cena wszelkich kolonii obozów, wiadomo można znaleźć taniej, drożej też, ale mój klub jedzie akurat tam, więc ja toże :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W wyjezdzie do Azji drogi jest przede wszystkim przelot. Do Korei troche drozej, niz do Chin. No i kraj tez chyba nieco drozszy (hotele, wyzywienie, transfery). Dalo by sie zejsc moze z ceny, ale nie szokujaco.
Dacheng robi podobne wyjazdy do Pekinu, i chociaz widac, ze nie zdziera, to tez wychodzilo mu chyba cos ponad 3000.
Indywidualnie mozna by troche oszczedzic: Normalna cena lotu do Pekinu czy Shanghaju to 2500. W latwej do znalezienia promocji: mniej wiecej 2000. Mozna znalezc taniej (nawet do 1500, ale troche trzeba pokombinowac i moze sie nie udac)
Nie wiem jak do Korei, ale do Chin mozna. A z Chin jakims promem z Shanghaju czy Tianjinu do Korei tez chyba nietrudno. Nie interesowalem sie, ale zgaduje ze cena biletu na prom to jakies 100, moze 150 dolarow.
Ludkowie podrozujacy po Azji zwykle staraja sie tam zostac dluzej - 3 miec, 6 mies. - po prostu dlatego, ze jak juz sie tam dolecialo, to zycie i podrozowanie (przy odrobinie doswiadczenia) jest tam tanie i krotki wyjazd kosztuje niewiele taniej niz dlugi.
Tak wiec mysle, ze samodzielny wyjazd na 3 tyg. mozna sobie zorganizowac za ok. 4000. Ale trudno mi sobie wyobrazic zejscie ponizej 3000 PLN, nawet jesli jedziemy tylko na tydzien.
Poza tym na takie kombinowanie (i szukanie tanich hoteli, taniego jedzenia) mozna sobie pozwolic jak sie jedzie samemu. Z grupa na karku trzeba miec wszystko zorganizowane i wziac za to pare groszy (bo bez sensu bylo by odwalanie takiej roboty za darmo).
Napisano Ponad rok temu
Nawet ktoś nie do końca wie, jak się pisze "Kukkiwon" :wink: To trochę tak, jakby napisano "teakwondo"
Pomysł sam w sobie fajny. Znajomi Koreańczycy z Niemiec co roku organizują takie wyjazdy, w tym roku był połączony z udziałem w festiwalu taekwondo. Żeby to jeszcze tańsze było...
Z tego co pamiętam to wyjazd z nimi był za 1000E i chyba na 2tyg...
Napisano Ponad rok temu
Niedawno wróciłem z Korei gdzie byłem na kontrakcie ucząc TKD. Zapraszam do relacji z pobytu i zdjęć [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Połączenie federacji
- Ponad rok temu
-
Do chlopakow z Iławy!! (GTF)
- Ponad rok temu
-
Prawda czy nieprawda
- Ponad rok temu