Połączenie federacji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Być może w jakiejś formie organizacyjniej zjednoczy się WTF z ITF Chang Unga, zresztą rozmowy trwają, ale co z nich wyniknie, to jeszcze długo nie będziemy wiedzieć. W sumie mało do tego wagi przykładam.
Napisano Ponad rok temu
Po prostu ludzie z PZTKD próbują rozwijać swoją gałąź ITF w Korei Pd. To wszystko. Zresztą już teraz działają tam oddziały wszystkich trzech ITF-ów.
Bądź co bądź Korea to kolebka Taekwon-do. Czy nie jest to trochę dziwne, że Polacy chcą budować tkd w Koeri - dla mnie to paradoks.
Napisano Ponad rok temu
Po prostu ludzie z PZTKD próbują rozwijać swoją gałąź ITF w Korei Pd.
A co to w ogóle jest gałąź PZTKD w tae kwon-do ? czyżby jakiś nowy odłam?
Napisano Ponad rok temu
A co do wycieczki... A gdzie mają jechać? Do Phenianu? W takim razie życzę szczęścia zwłaszcza w drodze powrotnej :wink: . Zwłaszcza że KRLD nie jest jakoś szczególnie oblegana przez turystów
Napisano Ponad rok temu
A co to w ogóle jest gałąź PZTKD w tae kwon-do ? czyżby jakiś nowy odłam?
Napisałem, że ludzie z PZTKD chcą promowac swoją gałąź (odłam, odmianę, wersję) ITF w Korei Pd. Temu, że jest to jeden z istniejących odłamów ITF, chyba nie zaprzeczysz. Zresztą niedługo różnice między ITF-ami zapewne będa jeszcze większe, bo już teraz niby wszyscy robią wg encyklopedii, a w tulach szczegóły zaczynają się różnić.
A paradoks... no cóż. Taki sam, jak to, że np. o tangsoodo łatwiej w USA niż w Korei. Skoro przez ileś lat w kolebce TKD nie było ITF, to chyba nie ma dziwne, że jak już wprowadzają, to od kogoś się uczą. Dobrze, że od najlepszych w swojej organizacji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Do chlopakow z Iławy!! (GTF)
- Ponad rok temu
-
Prawda czy nieprawda
- Ponad rok temu
-
Prawda czy nieprawda
- Ponad rok temu