Witam mam pytanie czy ktoś nie wiem czasem od jakiego wieku można robić pozwolenie na broń palną (nie chodzi mi tu o sportową) Słyszałem że możliwe jest od 18 albo 21 lat czy to prawda ? Z góry thx. Pozdro :twisted:
Broń Palna-zezwolenie
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Broń Palna-zezwolenie
Wikipedia:
"Przy rozważaniu wniosków o wydanie pozwolenia na broń komendant Policji bierze pod uwagę jego zasadność, odrzucając w szczególności wnioski złożone przez:
* osoby poniżej 21. roku życia (osoby młodsze, ale mające ukończone lat 18 mogą uzyskać pozwolenie na broń do celów łowieckich lub sportowych na wniosek szkoły, organizacji sportowej, Polskiego Związku Łowieckiego albo stowarzyszenia obronnego)"
"Przy rozważaniu wniosków o wydanie pozwolenia na broń komendant Policji bierze pod uwagę jego zasadność, odrzucając w szczególności wnioski złożone przez:
* osoby poniżej 21. roku życia (osoby młodsze, ale mające ukończone lat 18 mogą uzyskać pozwolenie na broń do celów łowieckich lub sportowych na wniosek szkoły, organizacji sportowej, Polskiego Związku Łowieckiego albo stowarzyszenia obronnego)"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Doping w sw
- Ponad rok temu
-
Opinie o klubach MT, BJJ, MMA w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Volk han
- Ponad rok temu