ZAPROSZENIE OD Bułgarskiej Federacji Kickboxingu i MuayThai
Napisano Ponad rok temu
W zawodach udział wzięło 9 zawodników z Polski oraz z innych krajów takich jak: Bułgaria, Macedonia, Norwegia, Serbia, Albania oraz Estonia.
Można śmiało powiedzieć, iż każdy z polskich zawodników spisał się znakomicie. Jesteśmy z nich naprawdę dumni. Wszystkie walki stały na bardzo wysokim poziomie.
Już pierwszego dnia turnieju ustawili poprzeczkę wysoko, nokautując swoich przeciwników. W półfinale w kat. 71 kg w K-1 Piotr Formantowicz znokautował przeciwnika z Bułgarii, a w kat. +91 kg w K-1 Kamil Małysz przeprowadził akcję kolanem kończąc walkę przez KO na Danailu Saploshinie z Estonii.
PÓŁFINAŁ - 26.05.2007r. (wyniki)
LK 75 kg - Nikola Petrovic (Serbia) - Łukasz Rambalski 0:3
LK 60 kg - Boban Marinikovic (Serbia) - Jakub ... 3:0
FC 81 kg - Slobodan Kajmakovski (Macedonia) - Dariusz Jawornik 0:3
K-1 - 71 kg - Pavel Filimonov (Bułgaria) - Piotr Formantowicz KO
K-1 86 kg - Radosław Rydzewski - Radoslav Rakov (Bułgaria) 3:0
K-1 +91 kg - Kamil Małysz - Danaid Saploshin (Bułgaria) KO
W finale Kamil Sokołowski i Radosław Rydzewski zdeklasowali w pierwszej minucie walki swoich rywali. Dariusz Jawornik oraz Tymoteusz Nowicki stoczyli zacięte i efektowne pojedynki, jednak sędziowie ogłosili zwycięstwo zawodników z Bułgarii - według nas niesłusznie.
FINAŁ - 27.05.2007r. (wyniki)
FINAŁ: full - 71 kg Marcin Mazurkiewicz - Peter Chobanov (Bułgaria) (0:3)
FINAŁ full - 81 kg Martin Nachlev (Bułgaria) - Dariusz Jawornik (3:0)
FINAŁ full - 86 kg Dimitar Gerenski (Bułgaria) - Tymoteusz Nowicki (2:1)
FINAŁ K-1 - 71 kg Daniel Nordes (Norwegia) - Piotr Formantowicz (2:1)
FINAŁ K-1 - 86 kg Dion Topalski (Bułgaria) - Radosław Rydzewski (KO)
FINAŁ K-1 - 91 kg Kamil Sokołowski - Krassimir Kolev (Bułgaria) - (KO)
FINAŁ K-1 - +91 kg Mladen Bozic (Serbia) - Kamil Małysz -(0:3)
Podsumowując, zdobyliśmy 3 złote medale, 4 srebrne i 2 brązowe oraz 3 miejsce drużynowo.
Sprawozdanie z pobytu w Bułgarii relacjonował Witold Kostka.
Napisano Ponad rok temu
Podsumowując, zdobyliśmy 3 złote medale, 4 srebrne i 2 brązowe oraz 3 miejsce drużynowo.
No to bardzo ładnie Masz jakieś fotki z tych zawodów?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bulgarian Boxing Federation
Bulgarian federation of Kick-boxing and Martial Arts (choć dopisek >and Martial Arts< nie zawsze występuje)
Bulgarian Muaythai Federation ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
źródło:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zatem proszę Cię Kickfanie o nie przeinaczanie nazw własnych, a moderatora o zmianę tematu.
Napisano Ponad rok temu
Generalnie wygląda to tak, że Bułgarska Federacja Kickboxing-u mimo, iż nie może mieć w nazwie dyscypliny MuayThai, to czasem sobie ją dopisuje. Skąd my to znamy?
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje dla naszych zawodników. Polska górą !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na stronie ministerstwa sportu Bułgarii jest tenże właśnie związek do którego podajesz link, tylko, że w Ministerstwie zarejestrowany jest BEZ MUAYTHAI
p.s. ależ Ty masz zapędy, żeby chłopa przed sobą na kolana od razu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem z Krakowa
po 2.
Ty kpisz czy poważnie traktujesz stronę Bułgarskiej Federacji Kickboxing-u jako obiektywne źródło informacji? Trochę krytycyzmu Pisząc post powyżej sugerowałem się bułgarskim portalem informacyjnym, stroną rządową i serwisem bułgarskiego ministerstwa sportu. Te strony zdają się być o niebo obiektywniejszymi źródłami informacji od strony federacji kb, która sama może się nazywać tak jak jej sie podoba (w zależności od okoliczności). Analogiczna sytuacja ma miejsce u nas
Napisano Ponad rok temu
Troche krytycyzmu:):) to ty starykreujesz się na znawce światowego muaythai i kickboxingu. Napisane jak wół a ty wiesz swoje i komu przydałoby się troche krytycyzmu
Upoerdliwy wiedziałem że jesteś ale teraz wykazujesz sie jeszcze zarozumialstwem.
Wszystkowiedzący
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak "wół" o federacji KB i MT jest napisane właśnie na stronie tej federacji, na innych niezależnych (czy też rządowych) portalach już nie. Przejrzałem różne bułgarskie strony i na nich nie było już o jeden org. KB i MT. Nie lubię niedomówień i przeinaczeń, dlatego jak tylko mogę i kiedy mogę to Cię poprawiam ;].Troche krytycyzmu:):) to ty starykreujesz się na znawce światowego muaythai i kickboxingu. Napisane jak wół a ty wiesz swoje i komu przydałoby się troche krytycyzmu
Napisano Ponad rok temu
Dużo masz roboty, mnino :roll:... dlatego jak tylko mogę i kiedy mogę to Cię poprawiam [do kickfana]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
gdzie najlepszy klub muay thai w 3miescie?
- Ponad rok temu
-
IV Międzynarodowy Obóz Muay Thai
- Ponad rok temu
-
zaglebie wakacje
- Ponad rok temu
-
Poszukuje szkoły Kick boxingu w Bydgoszczy
- Ponad rok temu
-
Wakacje w Szczecinie wielkimi krokami :)
- Ponad rok temu
-
Włodarczyk vs Cunningham uwaga wynik
- Ponad rok temu
-
Klub FENIX w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Wyszkolenie bokserskie w muay thai
- Ponad rok temu
-
Klub KB w Tomaszowie Mazowieckim...
- Ponad rok temu
-
PZKB - znowu PROPAGANDA !!! Dlaczego tak postepujecie???
- Ponad rok temu