Kano zmienil metodyke trenowania a nie same techniki.
ale nie zmienil podejscia do sztuki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale nie zmienil podejscia do sztuki
Napisano Ponad rok temu
rany boga zdefiniuj co rozumiesz przez podejscie do sztuki bo nie wiem o co ci chodzi
Napisano Ponad rok temu
rany boga zdefiniuj co rozumiesz przez podejscie do sztuki bo nie wiem o co ci chodzi
nie potrafie
trudno to ubrac w slowa
nie znam tak historii judo jak wy ale to sie czuje ktory nauczyciel uczy sztuki walki a ktory mlocki na ulicy czy sportu
i wcale nie jest to zalezne od arsenalu technik
dla mnie Jigoro Kano i Morihei Ueshiba zawsze pozostana "samurajami"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tissier powiedział, że Aikido nie nadaje się do walki, jak ma walczyć to wybiera Judo, jak ma się bronić, wybiera Aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
odnosnie mojego zamilowania do historii to lubie ja tak samo jak poczet dzisiejszych zawodnikow Pride i nie widze w tym nic dziwnego
moim zdaniem przyjemnie sie dyskutuje o hidstorii sztuk walki tak samo jak przyjemnie sie rozmawia o czolowce mma na swiecie
Napisano Ponad rok temu
ja tam wole posparowac...
Napisano Ponad rok temu
Myślę że miał ochotę na schabowego.Tissier powiedział, że Aikido nie nadaje się do walki, jak ma walczyć to wybiera Judo, jak ma się bronić, wybiera Aikido.
te slowa Tissiera juz byly tyle razy przekrecane ( z wersjami z muay thai, judo i itede itepe) ze nie wiadomo juz czy on wtedy nie powiedzial np. ze ma ochote na schabowy a nie ze aikido jest nieskuteczne
ma ktos zrodlo do oryginalu tej wypowiedzi
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu