Podkreśla podkreśla ale mi na firefoxie zle forum działało więc przestawiłem się na opere która niestety błędów nie poprawia ale od czego jest Word :wink:E tam, zaraz księgarnię. Wystarczy ściągnąć firefoxa - podobno podkreśla.
Prosze o ocene tej sekcji TKD we WRoclawiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czlowiek Legenda? Raczej bajkpopisarz i najwiekszy koloryzator i zarazem socjotechnik oraz zakochany w sobie narcyz:D:D , te jego bajki to ja czytam moim mlodszym braciom na dobranoc jak Indiana Jones juz robi sie nudny..
Nawet jeśli taki jest to ma do tego prawo, a totalny brak szacunku z twojej strony świadczy tylko o Twojej dziecinności, bo dobrze wiesz, że w porównaniu do niego jesteś zwykłym pionem nie dorastającym mu do pięt...ale nieważne zresztą. szkoda światłowodu na tę dyskusję. Over
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W porownaniu do niego to ja jestem mistrzem nad mistrze , ten czlowiek to ani nie potrafil dobrze kopac a jego koordynacja ruchowa byla ma marnym poziomie , zdal ledwo na niebieski pas w KK a to swiadczy o Nim ze byl cienki jak barszcz bo wtedy KK bylo na slabym poziomie , wmawia ludziom te swoje bajki i takie barany i pustaki co nie maja pojecia co dopiero o SW a wogle o realizmie, jak ty w to wierza bo lapia sie na te jego manipulacje, wymyslil to swoje palce w oczy mozg na scianie i wszysycy mysla ze jest bogiem hehe a zrobil to tylko dlatego bo nie potrafil opanowac TKD bo bylo dla niego za trudne! Dla mnie to megaloman i showman z wielka wyobraznia moglby byc co najmniej rezyserem filmow akcji w hollywood.Tyle
Ale w japę dał drugiemu Wielkiemu Mistrzowi, który opanował TKD, doskonale robi formy i opowiada podobne barwne historie.
Napisano Ponad rok temu
W porownaniu do niego to ja jestem mistrzem nad mistrze , ten czlowiek to ani nie potrafil dobrze kopac a jego koordynacja ruchowa byla ma marnym poziomie , zdal ledwo na niebieski pas w KK a to swiadczy o Nim ze byl cienki jak barszcz bo wtedy KK bylo na slabym poziomie , wmawia ludziom te swoje bajki i takie barany i pustaki co nie maja pojecia co dopiero o SW a wogle o realizmie, jak ty w to wierza bo lapia sie na te jego manipulacje, wymyslil to swoje palce w oczy mozg na scianie i wszysycy mysla ze jest bogiem hehe a zrobil to tylko dlatego bo nie potrafil opanowac TKD bo bylo dla niego za trudne! Dla mnie to megaloman i showman z wielka wyobraznia moglby byc co najmniej rezyserem filmow akcji w hollywood.Tyle
jakim megalomanem czy bajkopisarzem by nie był, to I dan zdobył w instytucie TKD w Kanadzie. Od tamtej pory sporo w sie zmieniło, ale jednak.
Więc te zarzuty z brakiem koordynacji i takie tam można sobie w buty wsadzić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byłeś tam? Widziałeś?... zdac bylo bardzo ale to bardzo latwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wyrocznio powiedz mi skąd znasz te swoje rewelacje tzn. skąd płynia twoja wiedza o umiejetnosciach tego czlowieka - rozumiem ze w konfrontacji Ty vs on , on podkulilby ogon i uciekl ,tak? mysle ze jestes zwyklym pionem, który za bardzo w siebie uwierzył...
ps pomijam juz wszystkie kwestie merytoryczne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
możesz podać źródło tej informacji?Gizmo w ITF zdaje się nawet na 7 dan, od 3 lat i można go uzyskać nie wcześniej jak po ukończeniu 40lat. Takie są aktualne wymogi.
nie może, ale możliwe, że tak jest. po podziale oba główne ITF-y robią wiele kosmetycznych zabiegów, by sie od siebie odróżnić. troszke inne doboki, nieco zmienione przepisy w zawodach, system promocji itd. każda organizacja na świecie walczy o swoją oryginalność - tylko kiepskie kopiują i wszystko mają w dupie.
Napisano Ponad rok temu
po podziale oba główne ITF-y robią wiele kosmetycznych zabiegów, by sie od siebie odróżnić. troszke inne doboki, nieco zmienione przepisy w zawodach, system promocji itd. każda organizacja na świecie walczy o swoją oryginalność - tylko kiepskie kopiują i wszystko mają w dupie.
Inne doboki, zasady egzaminowania i rozgrywania zawodów mogą jeszcze być, ale zmiany w technikach to już przesada. Generał Choi Hong Hi zostawił nam TKD jako zamkniętą, dopracowaną całość. Po co wprowadzać jakieś modyfikacje w układach?
Żeby daleko nie szukać np.: "dyganie nóżką" po apczabuszigi w DoSan? Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie zmienić nazwę na tranquan-do.
Jak wytłumaczyć niebieskiemu paskowi, który przez 4 lata robił bez dygania? "Zapomniałem Ci powiedzieć o tym szczególe"?
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie takie piony jak ty mysla tak jak on czyli jak tu komu dac w pape i wydlubac oczy, chodzi mi o to ze wypisuje o sobie farmazony a jak nie on wypisuje to takie opowiesci akredytuje , jest megalomanem i jako czlowiek trenujacy sztuki walki i jako jeden z pionierow tkd w polsce nie powienien zachowywac sie jak Dolph Lundgren w Uniwersalnym Zolnierzu i nie koloryzowac w celu budowaniu wokol siebie otoczki,nie lezy mi jako czlowiek i tyle..
Ty zdaje się sprowadzasz sztukę walki do takiej tlyko konforntacji stąd sugestia. Sztuka walki to coś więcej, ale tego nie można nauczyc...Podobnie jak nie można nauczyć przez forum szacunku do osoby trzeciej..bez odbioru
Napisano Ponad rok temu
Żeby daleko nie szukać np.: "dyganie nóżką" po apczabuszigi w DoSan? Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie zmienić nazwę na tranquan-do.
żeby tylko po tym. Po każdym kopnięicu mamy teraz "dyganie". Ale nie sądzę, aby z tego powodu trzeba było robić rewolucję.
Coś co mnie nieco bardziej śmieszy to nowe zejście do Guburyo sogi.
Zwłaszcza, że mamy np. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jak wytłumaczyć niebieskiemu paskowi, który przez 4 lata robił bez dygania? "Zapomniałem Ci powiedzieć o tym szczególe"?
pantha rei ?
Skoro trener Jedut potrafił to zaakceptować to i my możemy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hong Gil Dong
- Ponad rok temu
-
Haidong Kumdo - koreańczycy też mają swoje "kendo"
- Ponad rok temu
-
Logo tsd, tkd, hkd
- Ponad rok temu