Krzysztof Świercz
Napisano Ponad rok temu
gdzie moge znalezc Krzysztofa Świercza?? zapadł się pod ziemię chyba
Napisano Ponad rok temu
podobno nie odbiera starej komórki. Krzysiek nie prowadzi już zajęć na PWr a kierownictwo wydziału nie ma na niego namiaru.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Postać to była (jest?) bardzo barwna i niewątpliwie wywarł on duży wpływ na życie sporej grupy ludzi.
Napisano Ponad rok temu
byłaby straszna szkoda, gdyby przestał uczyć aikido.
To byla bardzo barwna postac, ciekaw jestem w jaka poszedl strone.
Postać to była (jest?) bardzo barwna i niewątpliwie wywarł on duży wpływ na życie sporej grupy ludzi.
czy ktoś mógłby rozwinąć temat? bo rozbudziliście moją ciekawość
Napisano Ponad rok temu
czy ktoś mógłby rozwinąć temat? bo rozbudziliście moją ciekawość
Krzysztof Świercz prowadził zajęcia z aikido na SWFiS PWr, także ogólnouczelnianą sekcje podczepioną pod AZS. Miał (pewnie ma, ale nie mogę jakoś pozbyć się tej maniery pisania w czasie przeszłym...) niezwykle charyzmatyczną osobowość. Dawał jej wyraz prowadząc swoje zajęcia i okraszając je dłuuuugimi wykładami na temat aikido, medytacji, Krishnamurtiego, kupowania sera białego w sklepie spożywczym itp itd.
O ile wiem nigdy nie zdał zadnego egzaminu w aikido, miał natomiast, jeśli mnie pamięć nie myli oczywiście, 1 dana judo i był byłym zawodnikiem kadry narodowej judo (tak mi się przynajmniej wydaje, po tylu latach coś mogło mi się pomieszać).
O tym jak traktowało jego i jego zajęcia w owym czasie srodowisko ówczesnego wrocławskiego aikido wolałbym żeby wypowiedział się ktoś inny.
Moje drogi z Krzyśkiem rozeszły się po paru latach treningów gdy zawartość aikido w aikido zaczęła dramatycznie spadać na treningach na rzecz wspomnianych wykładów, jakiś asan z jogi i takich tam różnych. Ale wciąż wspominam lata nauki u Krzyśka bardzo dobrze, fajnie się wtedy bawiłem (do czasu... )na jego zajęciach, a to bardzo ważne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
T. K. Chiba Sensei we Wrocławiu. Letnia Szkoła Aikido 2007
- Ponad rok temu
-
Obóz letni Autonomicznej Akademii Aikido (3A) 20-29 lipca
- Ponad rok temu
-
po stazu z shihan Tamura w Papendal..
- Ponad rok temu