Skocz do zawartości

Zdjęcie

Po IX grand Prix w Kobyłce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

budo_pts00
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 150 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Po IX grand Prix w Kobyłce
nastepne fotki :wink: szukajcie nokałtow :twisted:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

poproszę film z walki uderzanej :)
  • 0

budo_stando
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1196 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

maca - to jest decyzja sędziego / nie wiem czemu kontynuawał walkę po za matą /
po wyjściu za matę powinno być STOP i w grapplingu wznowienie w tej samej pozycji na środku maty a w walkach podniesienie i zaczynamy od stójki

Ja jako organizator i sędzia od walki wręcz mimo najszczerszych chęci nie mogę odpowiedać za decyzję pojedyńczych sędziów - czasem ponoszę konsekwencję ich decyzji np.
1. zrobili 6 kategorii wagowych /męskich/ a miało być pięć ;) w grapplingu / i trzeba było domontować jeden komplet nagród ;) /
2. interweniowałam przy źle przesędziowanej walce /grapplin/ i walka została powtórzona z innym sędziom / trener składający skargę był usatysfakcjonowany/

Organizujemy konkurencję grapplingu korzystając z "nie swoich" sędziów.
Każdy klub ma prawo zgłosić "swojego" sędziego / jest odprawa sędziowska ustalenie kto z kąd i kogo nie powinien sędziować ;) / po zawodach sędzia otrzymuje wynagrodzenie /
I to wszystko jest bardzo ładne w teorii bo w praktyce było tylko 3 sędziów do grapplingu i można powiedzieć "sami swoi" Trzeba docenić to, że się starali i pamiętać,że to tacy sami ludzie jak my i zawsze zdarzają się pomyłki.
  • 0

budo_maca
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ze zdjęć pts:

Dołączona grafika
  • 0

budo_maca
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

stando, dziekuję za wyjaśnienie tej sprawy.
nie mam do ciebie żadnych pretensji za sędziów. a. ten z LGT rzeczywiście się popisał i to nie raz i nie dwa. czyli - samowolne decyzje?

czy za rok jakoś to unormujecie?
  • 0

budo_stando
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1196 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nastepne fotki :wink: szukajcie nokałtow :twisted:

nokaut ;)
ehh mata zielona / moje sędziowanie ;) /

1. zawodnik Łosic bez gardy wchodzi w nogi w tym czasie przeciwnik zaczął mawashi geri - chłopaczek dostaje w szczękę i upada fotki 6462 do 6464 odwieziony do szpitala na badania - zostaje zwolniony przez lekarza po kompleksowych badaniach głowy / bez wstrząsy i innych urazów/

2. Zawodniczka z radomskiego kluby Tkd ;) wykonuję technikę obrotową i kopie na brzuch (niestety chyba piętą) Zawodniczka gospodarzy :) / czyli moja / nie zdążyła przyblokować dostaje - troszkę boli ale decyduje się walczyć dalej - powtórka to samo kopnięcie i nie ma sensu kontynuować walki bo zdrowie najważniejsze ( uderzając centralnie w brzuch nawed lekko można spowodować ból - wszystko zależy od brzucha ;) )
  • 0

budo_pts00
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 150 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a teraz proszę o wyjaśnienie przepisów :D
koleś który jest na dole wchodził w nogi na górze schodzi na kolana przy czym trafia go parę razy cala walka tak wyglądała i nie tylko ta .i dziwnym trafem ten koleś od wejść w nogi wygrywa kategorie chociaż moim skromnym zdaniem za takie wejście w nogi to punktów niema no chyba ze dla tego co na górze bo ten z dołu ląduje na brzuchu

P.S.Jeszcze jeden nokałt był Tomek kopnoł w głowe chłopaka okreżnym (stało mu sie cos powaznego :?: )
  • 0

budo_pts00
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 150 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a ko tomka to 1 opisana sytuacja :oops: nie znam tych nazw kopniec i dla tego nie załapałem
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a teraz proszę o wyjaśnienie przepisów :D
koleś który jest na dole wchodził w nogi na górze schodzi na kolana przy czym trafia go parę razy cala walka tak wyglądała i nie tylko ta .i dziwnym trafem ten koleś od wejść w nogi wygrywa kategorie chociaż moim skromnym zdaniem za takie wejście w nogi to punktów niema no chyba ze dla tego co na górze bo ten z dołu ląduje na brzuchu

Zawodnik wchodzacy w nogi walczyl typowo pod przepisy - takiego zawodnika nie mozna kopnac kiedy juz jest na kolanach, po drugie uderzyc mozna tylko od dolu bo z boku lub z gory mozna uderzyc w tyl glowy za co mozna dostac ostrzezenie, jesli przeciwnikow schodzacemu uda sie obalic przeciwnika nawet niechlujnie na ziemie to moze dostac jeden punkt za kazde obalenie. Choc moim zdaniem tak jak ryzykowal to schodzenie na zawodach na ulicy zakonczylo by sie szybko ciosem lub kopnieciem w glowe. Dzieki walce pod przepisy zyskal wiecej punktow ... to jest sport.
  • 0

budo_pts00
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 150 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tu nie trzeba ulicy wystarczyły by kolana a był by ciężki nokaut .

ale tu chodzi mi o to zdjęcie on wchodzi przeciwnik na kolanach ma punkt czy nie :wink:

a pytanie z stąd ze on dziwny trafem wygrywał tak walki a inni remisowali albo przegrywali i to jest zastanawiające.

P.S. Właśnie to jest walka sportowa wiec trzeba znać przepisy dlatego te pytania
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tutaj nikt nie ma punktu w tej sytuacji punkt moze dostac wtedy kiedy przeciwnika przewroci a nie kiedy ktos przejdzie na kolana.

Ps. i watpie aby akurat ktorys z sedziow za cos takiego dal punkt ;)
  • 0

budo_pts00
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 150 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to w takim razie sędziowie się nie popisali

Dzięki za odpowiedz
  • 0

budo_kameh
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 383 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Fajne zawody ;) Niestety przegrałem swoją pierwszą walkę w graplingu z Patrykiem Szymańskim, póżniejszym zwyciężcą kategorii. W ogóle to był mój debiut w graplingu.
Co do przepisów, przydałoby się dokładniejsze objaśnienie niuansów przed zawodami, bo pózniej rodzą się nieporozumienia i niesnaski.
Jest jest jeszcze jeden najpiękniejszy dla mnie nokaut w wykonaniu naszego kolegi Radka ;)
Dołączona grafika

P.S. Jestem autorem tych zdjęc ;)
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to w takim razie sędziowie się nie popisali

Dzięki za odpowiedz

po to jest trzech sedziow oceniajacych aby bylo jak najmniej niedomowien i pomylek ale i tak nie kazdy po zawodach bedzie zadowolony ;)
  • 0

budo_wiktors
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Co do sędziowania to oczywiscie nie można wymagać skrajnego obiektywizmu,jeżeli sędzia zna zawodnika ,tudzież są obaj z tego samego klubu.Jednakże nawet to nie usprawiedliwia paru niejasnych sytuacji.No,ale to się zdarza.Ogółem, nie mam większych zastrzeżen poza wymienionym już wypadaniem za matę,chociaż to też dało się"przeboleć',długogodzinnym czekaniem na kolejne walki :D i tymi nieszczęsnymi rękawicami.To był niestety moim prywatnym zdaniem, największy feler walki sportowej.Obyśmy za rok,(w kulturalnej atmosferze oczywiście),obijali sobie twarze i zakładali dzwignie innym sprzętem :)
Ale poza tym organizatorom należą się brawa,bo postarali się,aby oprawa i atmosfera stały na wysokim poziomie.
  • 0

budo_hov
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 113 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

mam pytanie czy zostala moze oddana maszynka do golenia elektryczna philipsa na portiernie?
  • 0

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

nokaut?? Przeceiz to podobno light kontakt

ps. już doczytałem, nadział się :)
  • 0

budo_stando
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1196 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

eh
regulamin - wszystko co nowe jest trudne ;) - jak Łosice przyjechały pierwszy raz na GP do Kobyłki / chyba 3 lata temu albo i 4 ;) / to 80 % przegrało swoje walki przez pkt. karne /uderzeenia po przechwycie / pomarudzili, że regulamin trochę tego e, no itd wzieli się poczytali potrenowali i proszę :D

nokauty w lighte no to zmora wynikająca
po pierwsze:
- brak gardy!!!!
- nie przemyślane wejście w nogi /bez gardy/

po drugie
- zawodnicy ile by im nie przpominał zawsze zapominają że cios jest dla zdobycia pkt i ma być lekki i kontrolowany !!!

W sportowym jiu jitsu / a taki był regulamin / jest wyjaśnione co to jest rzut /obalenie, sprowadzenie/
....Rzut lub obalenie jest zaliczane, gdy został zapoczątkowany w polu walki lub na pasie dzielącym.
Ocenie podlega rzut, wyniesienie lub obalenie w wyniku którego przeciwnik:
upadł na plecy,
upadł na pośladki,
wykonał przewrót przez plecy,
wykonał most tyłem,
wykonał pad w przód. / w interpretacji - lub potparł się choćby jedną ręką /

co do rękawic - to moje prywatne zdanie to jedno, a przepisy to drugie ale jest duż szansa że to był ich ostatni kwiecień ;)
  • 0

budo_delly_bf
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Moje filmiki z zawodów (16 sztuk):

Moje fotki z zawodów:
  • 0

budo_stando
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1196 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

fajne fimiki - dzięki
czy ma ktoś filmiki z walk ??
nasze będą pod koniec tygodnia ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024