Aikido w krakowie
Napisano Ponad rok temu
najlepiej unia ale nie jestem wybredna
Napisano Ponad rok temu
Pawłów Bernasia i Olesiaka, obaj 4 dan linia Tissiera
lub Darka Zięby tyż 4 dan, linia Yamady
O ile wiem Unii w Krakowie nie ma.
Obie sekcje są na bardzo wysokim poziomie i są dość liczne. Najlepiej spróbuj poćwiczyć na obu żeby wyrobić sobie zdanie. O ile wiem za pierwszy trening nic cię nie skasują. Linki znajdziesz na googlach.
PS. Osobiście polecam Pawłów.
Napisano Ponad rok temu
O ile wiem Unii w Krakowie nie ma.
.
Wiadomo, konserwatyści 8)
Ł. (tez konserwatysta, ale liberalny) 8)
Napisano Ponad rok temu
A co wniesiesz we wianie? :wink:
w posagu wnosze swoje 3 kyu i siebie - czyli fajna dziewczyne na macie
Napisano Ponad rok temu
No, to jest coś, w co warto inwestować :wink:w posagu wnosze swoje 3 kyu i siebie - czyli fajna dziewczyne na macie
Napisano Ponad rok temu
PFA nie uzna Ci tego stopniaw posagu wnosze swoje 3 kyu i siebie - czyli fajna dziewczyne na macie
Napisano Ponad rok temu
to juz Garry nie twoje 'zmartwienie', a raczej jej przyszlego instruktora Dobre 3 kyu (mniam, mniam) to jest 3 kyu niezaleznie od federacji 8)PFA nie uzna Ci tego stopnia
Napisano Ponad rok temu
a kto mi odpowie na pytanko: mam 1 DAN AIKIKAI, 3 kyu JUDO, jeżeli pójdę na trening shotokan jaki pasek mam założyć
wiecie, rozumiecie to tak na marginesie rozmówki jaka fedracja uznaje jakie stopnie
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jeżeli pójdę na trening shotokan jaki pasek mam założyć
i cos tam dalej co napisałeś (..) to nie to samo oczywiscie brak uznawania stopni w okreslonym stylu to kuriozum, ale na shotokan założysz biały albo sznurek 8) i zmienisz plecionke na lzejsza szmatke
Napisano Ponad rok temu
jeżeli pójdę na trening shotokan jaki pasek mam założyć
i cos tam dalej co napisałeś (..) to nie to samo oczywiscie brak uznawania stopni w okreslonym stylu to kuriozum, ale na shotokan założysz biały albo sznurek 8) i zmienisz plecionke na lzejsza szmatke
dzięki za odpowiedź.....jeśli o mnie chodzi mogę paradować z każdym kolorkiem, byle gacie z tyłka nie spadły.....nie ma co sie za bardzo do kolorków przyzwyczajać......to dobre do motywowania dzieci.......
pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
W podobnym przypadku spotkałem sie z propozycją weryfikacji stopnia na kolejnym egzaminie. Mój znajomy z podobnych przyczyn przechodził z HK Aikido do aikikai posiadając stopień 5 kyu. Zaproponowano mu podejście do 4 kyu z dodatkowym, przekrojowym rozszerzeniem egzaminu o techniki 6-5 kyu. Da się więc, chociaż nie płynnie...PFA nie uzna Ci tego stopnia
w posagu wnosze swoje 3 kyu i siebie - czyli fajna dziewczyne na macie
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Czekam na relację z pierwszego treningu. A szczegóły jak trafić na teningi na stronach
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
dzięki za odpowiedź.....jeśli o mnie chodzi mogę paradować z każdym kolorkiem, byle gacie z tyłka nie spadły.....nie ma co sie za bardzo do kolorków przyzwyczajać......to dobre do motywowania dzieci.......
pozdrów
To się rozumiemy w temacie, choć w tym ostatnim możesz się mylić. W stylach tradycyjnych czy w aikido rzeczywiście nie ma to znaczenia, ale w stylach kontaktowych czy sportowych pewna pragmatyka podpowiada takie rozwiązania
Napisano Ponad rok temu
W Krakowie liczą się właściwie dwie sekcje:
Pawłów Bernasia i Olesiaka, obaj 4 dan linia Tissiera
lub Darka Zięby tyż 4 dan, linia Yamady
(...)
PS. Osobiście polecam Pawłów.
a ja goraco polecam krakow aikikai polska pod bezposrednim (sic!) patronatem yamada sensei, na tzw. wisle (czyli mieszczaca sie w obrebie budynkow ts wisla). bezposredni przekaz, swietny nauczyciel (zarowno pod technicznym, jak i dydaktycznym wzgledem), bardzo liczna grupa aktywnie trenujacych, towarzyskich aikidokow, plci obojga, dobre zaplecze (mata sekcji judo klubu sportowego, etc), czegoz mozna chciec wiecej?
z drugiej strony - pawlow widzialem, nie mam nic do zarzucenia, ich mistrza tez (uwaga na marginesie - bylem na stazu z tissierem 1.5 miesiaca temu, widzialem go po raz pierwszy na wlasne oczy i przyznac musze ze zrobil na mnie doskonale wrazenie), ale jak juz trza wybierac, to jak to mowia "chodzi o to zeby te plusy nie przyslonily wam tych minusow" (dlatego wymienilem duzo plusow w akapicie powyzej)...
czyli - do zobaczenia na wisle ;-)
Napisano Ponad rok temu
kurde nie bede nosic zielonego pasa juz ;(
Napisano Ponad rok temu
Jeśli jesteś choc w polowie tak ladna, jak na avatarze, to od razu dadzą Ci czarny - w każdej sekcji... 8) 8) 8)kurde nie bede nosic zielonego pasa juz ;(
Napisano Ponad rok temu
Voivod, przecież na avatarze Ellis właśnie jest w połowie :wink:Jeśli jesteś choc w polowie tak ladna, jak na avatarze, to od razu dadzą Ci czarny - w każdej sekcji... 8) 8) 8)
kurde nie bede nosic zielonego pasa juz ;(
Napisano Ponad rok temu
W zwiazku iz zmieniam miejsce zamieszkanie poszukuje sekcji aikido ktora mnie przygarnie
najlepiej unia ale nie jestem wybredna
Ja polecam Olesiaka i Bernasia. Widziałem ich na stażu są super
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż w Wałbrzychu - Yoji Fujimoto 7 DAN Aikikai
- Ponad rok temu
-
Fujimoto, czyli tam i z powrotem