Mini zawody
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szansa na zobaczenie paru wypasionych combosow
Lechu, nie mów, że brakuje Ci pomysłów Sam walisz combosy rodem z DOA zmiksowane z MTG
Napisano Ponad rok temu
Moja idea nie jest stworzenie nowej alternatywnej formy rywalizacji bazujacej na technikach BJJ lecz raczej mini-wyzwanie bazujace na wiedzy technicznej i kreatywnosci osob bioracych w nim udzial. Chcialbym aby byla to jednorazowa zabawa w BJJ z troche innym niz nominalny celem i szansa na zobaczenie paru wypasionych combosow
walka w bjj opiera sie jak najbardziej na kreatywnosci i jest piekna jak rowniez wypasiona.
kwintesencja bjj jest sparing i walka - za to dostaje sie pasy a nie za combosy technik i kata. niepodoba mi sie ten pomysl dlatego ze przeczy idei bjj
ale no offence
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
kucyk, ktoremu bys dal koszulke ?
pomysl jest sprzeczny z zasadnicza idea bjj, ale podobno to jest wolny kraj.
LB
Napisano Ponad rok temu
Przecież tej formie rywalizacji nie przewodziła by ta sama idea co podczas walki. Idea byłaby inna, wobec tego idee te nie muszą się kłócić ze sobą. Oczywiście kryteria sędziowania należałoby stworzyć jak w każdym konkursie czy dyscyplinie- nie ulega wątpliwości. Roboy- przecież Kucyk nie napisał że rozdawano by pasy za to. Dla lepszego zrozumienia może przykład: to tak jakby konkurs wsadów w koszykówce. Podczas meczu estetyka wsadu nie podlega ocenie sędziowskiej i nie ma wpływu na wynik rywalizacji, tak jak kombos technik w walce nie podlega żadnej punktacji, a podlegałby w takim konkursie. Sam nie wiem czy by to się jakoś przyjęło i w jakiej do końca formie, ale sensownych kontrargumentów jeszcze nikt nie wysunął
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście nie próbowałem, jedynie wyraziłem swoją opinię. Ale mówisz i masz. Po pierwsze, wspomniany konkurs wsadów to jest show i z koszykówką nie ma wiele wspólnego; tutaj byłoby podobnie. Po drugie, estetyka jest kryterium wysoce subiektywnym, czyli co się podoba jednemu, niekoniecznie podoba się drugiemu, a trzeciemu tylko trochę. Jeśli pozbędziemy się kryteriów obiektywnych, takich jak zwycięstwo przez poddanie lub zwięzły i jasny system punktowy, to na dużą skalę doprowadzi to do nadużyć. Ponieważ skala ma być mała, spowoduje to pewnie tylko kłótnie: "powinien wygrać ten, bo ładniej robił to i to," "sędzia jest ślepy i gówno wie" i tak dalej.Sam nie wiem czy by to się jakoś przyjęło i w jakiej do końca formie, ale sensownych kontrargumentów jeszcze nikt nie wysunął
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli wszyscy, którym się nie podoba, niech zamilkną? Chyba wiesz, czym to trąci. :twisted: A na poważnie, pytanie brzmiało "co sądzicie o takim pomyśle," tak więc pojawiły się opinie. Różnorakie. Fragment zaczynający się od "komu" jest zupełnie niepotrzebny. Należałoby skończyć na "podoba" lub rozwinąć myśl, przyłączając się do rzeczowej dyskusji.Mi się pomysł podoba, komu sie nie podoba niech tego po prostu nie robi, nie ogląda i po krzyku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
IX Otwarte Grand Prix POLSKI w walce wręcz i jiu jitsu
- Ponad rok temu
-
Letni oboz BJJ i MT
- Ponad rok temu
-
Nagrody pieniężne dla juniorów.
- Ponad rok temu