trening mma osmiolatka
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A tak na poważnie. Nie myślicie, że to jest trochę niezdrowe dla psychiki ośmiolatka? Nie ma jeszcze dobrze ukształtowanego charakteru a już się uczy takich sportów...
Napisano Ponad rok temu
taaa i moze jeszcze daje mu sterydy co :wink:gruby tatuś ma jakieś kompleksy chyba
http://www.forum-kul...showtopic=86919
Moj ojciec trenowal judo a w morde mnie uczyl lać juz jak mialem 5 lat - normalna sprawa sam jak bede mial syna bede go uczył walki z pleców zanim nauczy sie chodzić. Tylko niestety moj stary wieksza wage przykladal do tego bym sie uczył i zamiast wysłać mnie do brazylii wysłal mnie do szkoly :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uważam, że MMA w tym wieku to przesada. Powinien ćwiczyć jakieś zapasy/judo, a na mieszanie przyszedłby czas.
Napisano Ponad rok temu
ogolnie jakies sporty walki jak judo czy karate nie sa zle dla 8-latka, jednak MMA moze wyzwalac w osmiolatku zla agresje i potem bedzie sie znecal i tka dalej a to dobre nie jest
Napewno to nie ma gorszego wplywu niz gry komputerowe. Ostatnio 3 moze 4 letni synek koleżanki pokazywal mi gre komputerową w ktorej trzaskal po łbach jakies stwory dodajac komentarz "a masz glupku". Wiekszosc dzieciakow teraz gra w gry komputerowe coraz wiecej malych niedołegów rosnie ktorzy przez cala szkole jada na zwolnieniach z WF'u wiec juz lepiej by dzieciak trenowal MMA.
Nie demonizowalbym wplywu MMA na psychike dziecka. Sam jako malolat lubilem sie bic i nie uwazam by mi to zaszkodzilo bo teraz jestem raczej czlowiekiem pokojowo nastawionym do ludziwiec MMA mi by napewno nie zaszkodzilo a nawet lepiej by bylo jakbym wyżywal sie na macie niz bijac słabszych.
Napisano Ponad rok temu
dime, tak obczajak Twoje posty i widzę, ze niemal zawsze fdy się odzywasz, to marudzisz, lub trujesz, lub marudzisz
hehe, też to ostatnio zauważyłem. jestem chyba urodzonym malkontentem :wink:
od dziś się poprawiam!
myśle, że taki dzieciak jest za młody na to po prostu, powinien poćwiczyć jakieś judo, albo inny bardziej łagodny sport walki. mam nadzieję, że jest szczęśliwy i że rodzice nie chcą z niego zrobić maszyny do zabijania. no i że nie robi G'nP każdemu brzdącowi, który mu zabierze kredkę
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi to tak trochę wygląda, jak ten dzieciak na początku stoi, ale przecież mogę się mylić.Gorzej jesli faktycznie jakis zakompleksiony ojciec choduje w domu zabijake
Napisano Ponad rok temu
dobre
Napisano Ponad rok temu
To znaczy ze powinni cie leczyc jak byles maly bo trzeba znac umiar i wiedziec gdzie konczy sie zabawa a zaczyna życie :wink: Co do zabijania to nie przesadzaj - zawodowcy sie nie zabijaja a co dopiero 8 latki :wink:Mate biłem się i dzięki Bogu nie umiałem się wtedy bić, bo bym kogoś zabił.
Napisano Ponad rok temu
Mate nie wiem czy przypominasz sobie czasy podstawówki, ale ja tych bójek nie wspominam jako zabawy, a za gówniarza wcale nie byłem takim łobuzem jak niektórzy.
Napisano Ponad rok temu
Judo juz mamy z glowy a boks? Przeciez 7 - 9 latek jest za maly by zrobic komus powazna krzywde uderzeniem. Pizda pod okiem czy rozbity nos to max. Wkurwia mnie jak slysze ze MMA dziala druzgocąco na psychike dziecka. Swiat zawsze byl pelen przemocy juz wystarczy samo to ze rodzice biją wlasne dzieci. Jesli nawet chlopak z dobrego domu, nie bity przez rodziców pojdzie do szkoly to byle cwaniaczek obije mu twarz bo lubi bic slabszych tak jak ojciec lubi przyjebać jemu albo jego matce. Dodajmy do tego gdy komputerowe, durne filmy czy nawet kreskówki i juz mamy problem. Wole by mój ewentualny syn trenował MMA niz zeby zajmowal sie glupotami i zeby imponowali mu szkolni "twardziele" ktorzy wyladuja w rynsztoku.
Dzieciaków trzeba uczyć odpowiedzianosci i sumienności w treningach i budować w nich świadomość ze nie musza sie bić poza matą i nikomu niczego udowadniach. Do tego trzeba w miare realnych treningów ktore pozwalaja zrozumieć ze jak radzisz sobie na nich to poradzisz sobie poza nimi. Mam tu na mysli judo, BJJ czy MMA na tarczach oraz boks, kickboxing etc. Jasne ze dzieciak moze chciec zobaczyc jak to jest przyjebac komus tak jak robisz to na tarczy. Lepiej chyba by dobrze wychowany chlopak dał w łeb dziecku socjopatów niz na odwrót. Natomiast jest chodzi o dzieci socjopatów to trener pracujacy z dziecmi powinien być w kontakcie z ich szkolymi wychowawcami. W przypadku problemow wychowawczych powinien zabraniac takich dzieciakom trenowania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trailer do oceny
- Ponad rok temu
-
MMA tracker - zaproszenia
- Ponad rok temu