trening mma osmiolatka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. Swoją drogą ostatnio widziałem jak na moim podwórku dzieciaki urządziły sobie w piaskownicy takie pseudo-mma, kopali się podchaczali wywracali, turlali pięściami raczej się po twarzy nie bili... ale mówie wam jakie jaja, najbardziej mnie rozwalił jakiś koleś, co myślał, że był fajny i robił obrotówke na wysokoś poniżej pasa po czym się wywracał hah no mówie wam niezłe jaja, ale ja pamiętam, że też coś takiego robiliśmy i chyba też w tym kiedyś brałem udział, więc to poprostu chyba uroki dzieciństwa
Napisano Ponad rok temu
To nie ma nic wspolnego z agresją - tu chodzi o szybkość :wink:wiem, że walka uderzana musi być agresywna, jak niewalczysz agresywnie, tylko tak na spokojnie to dostaniesz w miche, i to się tyczy chyba każdej uderzanej,
Napisano Ponad rok temu
- nie widzę nic złego w tym, że 8 latek trenuje bjj, submission, judo, zapasy itd.
- nie widzę nic złego, jeżeli trenuje boks, kick boxing, pod warunkiem, że nie ma tam sparingów i uderzeń na głowę, bo na to jest po prostu za mały
Reasumując, mądrze prowadzone treningi MMA, nie są, jak dla mnie, szkodliwe dla takiego malucha pod żadnym kątem.
Jednak, w przypadku, gdy ktoś próbuje robić z 8 latka ZAWODNIKA MMA, to już jest chore. A tu tata pisze wyraźnie:
Podam przykład, myślę, że odpowiedni. Rodzina Gracie, de facto twórcy podwalin tego, co dziś nazywamy MMA, od małego trenowała swych męskich potomków pod kątem bycia zawodnikami. Syn najsłynniejszego z nich, Ricksona, Kron, jest czynnym zawodnikiem od lat dziecięcych i odnosi niebywałe sukcesy. Ale w BJJ i SF - o MMA nie ma na razie mowy, mimo, że tata walczył w Pride, na ulicach i w lesie, kuń wi gdzie jeszcze i wie o MMA wszystko.Hawaii Fighting Championships 2 rounds K1 style kick boxing 1 round Jiu Jitsu 60 lb championship belt, 55lb kick boxing championship belt, Kempo Unlimited Extreme Sparing 55lb 60lb 65lb Championship, Kempo Unlimited Sport Jiu Jitsu 50lb 55lb 60lb Championship, Muay Thai Champion 60lb, and also trains MMA Full Contact Fighting. Do to his skills, he can hardly find someone to compete against in Hawaii. Looking for sponsors or fighting venues that compete in any of these categories.
Tak więc trenowanie MMA dla małych jak najbardziej, ale walki i zawody ( przed 16 rokiem życia ) - no way.
Howgh. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Patrzyła jak ćwiczyłem, i teraz jak powiem aja, albo kop to ona nóżki do góry
A jak tarcze wyjmę to w nie naparza rączkami
była fajna akcja w piaskownicy. dzieci kopia w piasku. No to ja mówię, kop z dziećmi. A ona na środek i noga do góry hahahahaha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trailer do oceny
- Ponad rok temu
-
MMA tracker - zaproszenia
- Ponad rok temu