nowy turniej walki w Chinach dla tradycyjnych styli
Napisano Ponad rok temu
Widać po filmikach że coś tam umiom. Możliwe że miszcz zabronił im używać śmiertelne techniki, bo od samego patrzenia serce komuś mogłoby stanąć. Czekam na następne odcinki. Zwłaszcza na baguazhang. :wink:
Napisano Ponad rok temu
a teraz przypomnijcie sobie moje posty na temat skutecznosci chinskich sztuk walk, dzieki ktorym prawie poklocilem sie z "Tomaszem" - pamietacie?
no... :wink:
Napisano Ponad rok temu
poziom gongfu nie wyzszy, powiedzialbym z wlasnych doswiadczen ze wrecz fatalnie nizszy
Wiem, wiem, słyszałem. Tak sobie tylko żartuje.
Czekam na następne odcinki. Zwłaszcza na baguazhang.
No właśnie. Ciekawe jak coś tego typu będzie wyglądać w takim wykonaniu...
Ale ogólnie trzeba być dobrej myśli skoro jest tym zainteresowanie, to może rozwinie się w dobrą stronę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą zabawne, jak te pojedynki telewizyjne są przedstawiane w chińskich mediach: super realne walki na gołe pięści, lekarze i pielęgniarki w pogotowiu, na zewnątrz czeka 120 (!!!!!!) karetek pogotowia
Napisano Ponad rok temu
Dobrze, że w ogóle coś takiego może się odbywać.
Swoją drogą zabawne, jak te pojedynki telewizyjne są przedstawiane w chińskich mediach: super realne walki na gołe pięści, lekarze i pielęgniarki w pogotowiu, na zewnątrz czeka 120 (!!!!!!) karetek pogotowia
No ale jak oni zmieszczą 2 gości do 120 karetek pogotowia?
Chyba, że to są takie malutkie kareteczki dla malutkich chińczyków?
Napisano Ponad rok temu
Dobrze, że w ogóle coś takiego może się odbywać.
No ale jak oni zmieszczą 2 gości do 120 karetek pogotowia?
Chyba, że to są takie malutkie kareteczki dla malutkich chińczyków?
zabitych w tych super walkach potną na kawałki aby każdej karetce się dostało choćby po jednym. na pierwszy rzut oka widać że to wszytsko jest reżyserowane. znowu będą mówić że tradycyjne kung fu jest be............................
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
E tam... w rękawicach... bez sensu, nierealnie, to już nie kungfu... :wink: :wink: :wink:
[quote]potem beidacy starali sie jak mogli[/quote][/quote]
Hmm... mój ulubiony moment, to jak na drugim klipie (jakoś 1:20) jeden drugiego prawie wypycha poza mate, a tamten robi takie "łoooohohoooo" rękami priceless. To też jakaś tajemna technika tego stylu?
Napisano Ponad rok temu
tutaj krótki clip z naszego ostatniego treningu, walki zadaniowe bez kopnięć, podcięcia, rzuty, uderzenia, 5 sek na kontynuację walki w parterze ale tylko uderzenia bez dźwigni.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poludniowe kung-fu z Zhongshan. Klipy.
- Ponad rok temu
-
Taijiquan - pierwszy kontakt
- Ponad rok temu
-
Być jak woda - filmik poglądowy
- Ponad rok temu
-
styl pijanego miszcza
- Ponad rok temu
-
Czwarty numer magazynu Kung Fu
- Ponad rok temu
-
taiji sportowe kadra CHin pokaz
- Ponad rok temu
-
Kung-FU
- Ponad rok temu
-
Wan Laisheng - styl naturalny
- Ponad rok temu
-
pozdrowienia z chin
- Ponad rok temu
-
Szkoły Wing Chun albo Ving Tsun w Częstochowie?
- Ponad rok temu