MŚ WMF - kilka pytań
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prosil bym was byscie nie mieszali mojej osoby w te wasze potyczki!!!! Jezdze na zawody bo Lubie!!!!
Napisano Ponad rok temu
Podsumowując "uznania" lub brak takowych "uznań" przez jakieś urzędy dla jakiś federacji... to wszyscy powinni wiedzieć, że jedyną organizacją, która ma specialne zezwolenie Rządu Tajlandii jest World MuayThai Council (WMC). To właśnie WMC poprzez głosowanie i uchwałę parlamentu Tajlandii zostało upoważnione do promowania MuayThai na świecie jako jedyna organizacja. A WMC do sportu amatorskiego wybrało tylko IFMA !!! Zatem nie porównujmy federacji WMF (założonej przez paru kolegów w 2003 roku) do IFMA, która zrzesza 110 państw, jest członkiem GAISF, pracuje pod patronatem WMC i działa od ponad 15 lat !
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) NIE jestem trenerem kadry PZKB
2) oczywiscie, powiedzialem i napisalem, ze sedziowie z PZKB nie znaja sie na Muay Thai ale zostalo to przyjete bez obrazy. PZKB zadbalo natychmiast o to aby jeden z sedziow zostal wyslany na zskolenie do Bangkoku. Kiedy PZMT, przez tyle lat rozwijania i wspierania MT zrobilo cos podobnego? Nigdy bo uwazacie, ze wiecie wszystko na temat MT.
A twoja wiedze na temat sedziowania bylo widac na IFMA. Byles zdziwiony przegrana Simonidesa i Parchety. Dopiero kiedy zalatwilem spotkanie z sedzia francuskim ktory wytlumaczyl jak sedziuja sedziowie w organizacji IFMA, zrozumales dla czego nasi zawodnicy przegrali. Przykro bylo patrzec, ze jezdzis na zawody do Bangkoku juz kilka lat i nie masz pojecia o tym jak sedziuja. Jak w takim przypadku mozesz dac przydatne wskazowki swoim zawodnikom i wyszkolic sedziow u nas?
3) Co do IFMA-GAISF: Czy jestes w stanie poprzec swoje wypowiedzi jakimikolwiek dokumentami? Wiem, ze IFMA jakies dokumenty przedstawila w GAISF ale te wlasnie dokumenty sa aktualnie sprawdzane. Moze ma to powiazanie z pobytem prezydenta GAISFu w wiezieniu?
Wiem, ze sam chciales byc uznay przez WMF, byles nawet u nich w zeszlym roku, podales sie za prezesa POLSKIEGO ZWIAZKU MUAY THAI ( ktory jeszcze dzis nie istnieje ) i zostales wurzucony, no chyba ze nazwiesz Maka Janecka klamca, bo jak na razie to twierdzisz ze ja wypisuje same bzdury. Pisze tylko to co sie dowiedzialem na roznych spotkaniach w Bangkoku.
4) Nie musisz pisac w swoich postach "kolega" Marcina, czy tez trener. Mozesz spokojnie pisac, bo wiadomo kim jestem i ze sie nie ukrywam ani nie wstydze swoich wypowiedzi.
Nie wiem czy pamietasz, ale w Bangkoku zaproponowalem Ci pomoc w zakresie rozwoju Muay Thai. Olales mnie tak jak to zrobiles z wieloma osobami i zawodnikami. Twierdzisz ze wiesz wszystko ( no moze nie tylko Ty ale Ty i twoj zarzad ) na temat Muay Thai. Ale wprowadzasz ludzi w blad. Wasz slogan ONE WORLD ONE MUAY THAI jest smieszny.
Powinniscie go zmienic na MUAY THAI ONLY FOR PZMT. Jedna sprawa jest jasna: sportu nie mozna monopolizowac! Nigdy nikt nie bedzie mial wylacznosci na taki czy inny sport.
Marek Wolosewicz
Napisano Ponad rok temu
p.s. co do kasy na wyjazdy to nie daje Ci PZKB tylko Państwo , a tak dokładnie to nie wiem czemu bronisz PZKB bo ja słyszałem troszkę inaczej co do finansowania Twoich wyjazdów do Tajlandii...
p.s. ten niedobry prezes PZMT rok wcześniej z własnej kasy (nie państwowej - bo taką to łatwo się wydaje) wysłał ekipę PZMT na mistrzostwa do Tajlandii. Niestety na ostatnie nie miał kasy. I tu rola menadżera klubu.... jak jest słaby to płaci zawodnik !!!
p.s. znana Ci osoba udawała zawodnika na tych zawodach aby płacić za hotel mniej... i ten zły prezes dopłacił za nią bo IFMA sprawdza po zawodach spis zawodników i zapłatę za hotele... Ty też zapomniałeś o czymś...odnośnie finansów...
Powodzenia w walkach .... gdzie byś ich nie toczył
Ojjj co Ty tak na tego prezesa PZMT...?
Napisano Ponad rok temu
Pozatym nie rozumiem czemu Ty tłumaczysz się jak by ktoś oskarżal Cię i zarabiania kokosów na MT. mam wiele zastrzeżeń do Ciebie ale jestem w sportach walki tak długo, że wiem iż trudno tutaj się dorobić. Zresztą Marcin też jakoś nie uderza w aspekt finansowy.
A marcin czy 2 osoby nie ukończyły kursu sędziowskiego
Napisano Ponad rok temu
W hotelu dowiedzielismy sie ze jeszcze nic nie zostalo wplacone za polski team.zapytalismy ile za kogo ( podajac Marcin=zawodnik, Marek=trener ) powiedziano nam taka sama cene.
A z jakiej paki mialbym placic cos do reki Prezesowi a nie do biura IFMA? skoro to oni upominali sie o doplate?
Jezeli byla roznica, to na pewno jest slad ( rachunek, faktura na PZMT za doplate za oszusta ) to prosze mi wyslac kopie i zwroce Wam pieniadze, nie ma sprawy.
Napisano Ponad rok temu
Jezeli sa jakies problemy do omowienia, sprawy do uregulowania to czemu czekacie zeby je wyrzucac na forum i to rok czasu? Prosze bardzo, wezwijcie nas do biura czy na jakiekolwiek spotkanie albo napiszcie oficjalne pismo i sobie wszystko wytlumaczymy.
O zaplate skladki upominacie sie, dlaczego nie o reszte? ( skoro jestesmy Wam winni pieniadze )
Napisano Ponad rok temu
GRATULUJĘ MEDALU
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam walnelem literowke(jestem na statku i nie mialem dzuo czasu bo zasieg pojawil sie na minute) ale srednio intelgentny tapir by sie domyslil co chcialem napisac.
swój swojego zrozumie.
Napisano Ponad rok temu
ps. bez obaw- już dziś to robiłem :D:D:D
Napisano Ponad rok temu
Wasze potrzeby fizjologiczn, aczkolwiek niewątpliwie inspirujące śa dla otoczenia, jednak w ch** nie pasują do dyskusji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do walk to jest to system taki sam jak w boksie amatorskim,nie ma podzialu na "a"i"b"class.jest tylko jedna klasa a podzial to juniorzy,seniorzy i kobiety.
poziom zawodniczy-prezio szlachcia widzial więc się można jego zapytać,i te same ekipy zobaczycie na IFMA w "a"class-ci co pojadą.
Napisano Ponad rok temu
Marcin - no nerwowy się zrobiłeś JUŻ SETNY RAZ POWTARZAM: GRATULACJE DLA FIGHTERÓW !!! i nie obracajcie kota do góry ogonem... dyskusja nie jest o zawodnikach! Dyskutujemy o organizacjach i klasach.
p.s. co do kasy na wyjazdy to nie daje Ci PZKB tylko Państwo , a tak dokładnie to nie wiem czemu bronisz PZKB bo ja słyszałem troszkę inaczej co do finansowania Twoich wyjazdów do Tajlandii...
p.s. ten niedobry prezes PZMT rok wcześniej z własnej kasy (nie państwowej - bo taką to łatwo się wydaje) wysłał ekipę PZMT na mistrzostwa do Tajlandii. Niestety na ostatnie nie miał kasy. I tu rola menadżera klubu.... jak jest słaby to płaci zawodnik !!!
p.s. znana Ci osoba udawała zawodnika na tych zawodach aby płacić za hotel mniej... i ten zły prezes dopłacił za nią bo IFMA sprawdza po zawodach spis zawodników i zapłatę za hotele... Ty też zapomniałeś o czymś...odnośnie finansów...
Powodzenia w walkach .... gdzie byś ich nie toczył
Ojjj co Ty tak na tego prezesa PZMT...?
Chcac nie chcac ( a jestem swiecie przekonany ze chcac) dotykasz zawodnikow. Marcin nie stoczyl jednej walki na Mistrzostwach Świta i ty swietnie o tym wiesz!!! celowo napisales by pokazac go w zlym swietle!!! i nie ma tu dyskusji !!! Wiec nie udawaj Niemca nie dziw sie czemu jest nerwowy!!
Co do pieniedzy panstwowych to nikt z fajterow nie przetanczyl tych pieniedzy tylko reprezentowali nasz kraj!!!
Nie przyslales nam zadnego maila z wezwanie do zaplaty jakich kolwiek pieniedzy bo moj mail jest kontaktowy. Wiec teraz piszac o jakis zaleglosciach finansowych jest conajmniej zalosne...
rOZZZbooynick fakt nie wysililem sie zbytnio ale ty ystaliles poziom wymiany naszych postow na wstepie czepiajac sie mojej literowki...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polak w K1 Europe Max 2007! - MICHAŁ GŁOGOWSKI
- Ponad rok temu
-
zawody MT w piekarach - jakies panie się wybierają ?
- Ponad rok temu
-
Andrew znow w ringu?? ;O
- Ponad rok temu
-
Muay Thai vs. Muay Boran Sirocco
- Ponad rok temu
-
Leszek Drewniak = jeden z liderów karate nie żyje!!!!
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata Seniorów Muay Thai - WMF
- Ponad rok temu
-
KUNPOLDAM MUAY THAI SZCZECIN!
- Ponad rok temu
-
Walka o Mistrzostwo Świata w Polsce już za tydzień !!!
- Ponad rok temu
-
sprzedam komplet ochraniaczy
- Ponad rok temu
-
Boks ;| sorry przeszukalem wszystkiestrony i nic
- Ponad rok temu