Które państwo waszym zdaniem nastawia na ciężką pracę i naukę, a nie na potrzeby materialne trenerów

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_ShabuShabu napisał
Można by tu wymyślać, ale coś mi się wydaje, że najczęstszą odpowiedzią będzie Japonia. Nie tylko w przypadku karate, a budo w ogóle
Napisano Ponad rok temu
budo_stern napisał
Zależy, jak definiujesz budo. W znaczeniu wąskim (japońskich sztuk walki) nie, ale w znaczeniu szerszym (wszelkich sztuk i sportów walki) owszem. Co nie ma większego znaczenia, bo chodziło mi ogólnie o kraj pochodzenia danej sztuki walki - co w przypadku tego forum, jak i kilku innych na vortalu, oznacza właśnie Japonię.nie wiem czy TKD to budo
budo_stern napisał
Zgadzam się, jednak pytanie było właśnie o "dokąd." 8)ale moja odpowiedź brzmiałaby "ważne z kim, a nie dokąd"
Napisano Ponad rok temu
budo_ShabuShabu napisał
Zgadzam się, jednak pytanie było właśnie o "dokąd." 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_seiken100 napisał
Napewno tez USA bo wiemy co spotkało tam OK ! , które samo sie zniszczyło poprzez komercję MCdonaldkarate!. Nie ciekawie jest etż w Holandii , odłam karate goni odłam odłamu karate ,a każde z nich robi nawet swoje mistrzostwa europy w trzy kluby w tym nasz krajowy OK, które próbuje sie połączyć z jakims odłamem KK. te dziwne rzeczy moga zoowocowac niezła mutacją.Jedynie trzyma sie IKO1
Napisano Ponad rok temu
Cytat
a to jest az takie złe, ze z takim samym kolorem nie widać na oko tej hierarchii??
Napisano Ponad rok temu
budo_seiken100 napisał
Napewno tez USA bo wiemy co spotkało tam OK ! , które samo sie zniszczyło poprzez komercję MCdonaldkarate!. Nie ciekawie jest etż w Holandii , odłam karate goni odłam odłamu karate ,a każde z nich robi nawet swoje mistrzostwa europy w trzy kluby w tym nasz krajowy OK, które próbuje sie połączyć z jakims odłamem KK. te dziwne rzeczy moga zoowocowac niezła mutacją.Jedynie trzyma sie IKO1
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu