Karate na świecie
Napisano Ponad rok temu
Które państwo waszym zdaniem nastawia na ciężką pracę i naukę, a nie na potrzeby materialne trenerów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można by tu wymyślać, ale coś mi się wydaje, że najczęstszą odpowiedzią będzie Japonia. Nie tylko w przypadku karate, a budo w ogóle
nie wiem czy TKD to budo, ale moja odpowiedź brzmiałaby "ważne z kim, a nie dokąd"
Napisano Ponad rok temu
Zależy, jak definiujesz budo. W znaczeniu wąskim (japońskich sztuk walki) nie, ale w znaczeniu szerszym (wszelkich sztuk i sportów walki) owszem. Co nie ma większego znaczenia, bo chodziło mi ogólnie o kraj pochodzenia danej sztuki walki - co w przypadku tego forum, jak i kilku innych na vortalu, oznacza właśnie Japonię.nie wiem czy TKD to budo
Zgadzam się, jednak pytanie było właśnie o "dokąd." 8)ale moja odpowiedź brzmiałaby "ważne z kim, a nie dokąd"
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się, jednak pytanie było właśnie o "dokąd." 8)
hmmm,
w takim razie Brazylia, bo mają tam fajne dziewczyny
i trenerzy naszej kadry narodowej
Napisano Ponad rok temu
wiem ze to OT ale w japonii jest drogo i trudno wyjechac na dluzej ze wzgledu na wize.
Napisano Ponad rok temu
wszystkie problemy jakie dzisiaj mamy w karate w Polsce
i w Europie przybyły razem z japońskimi instruktorami.
To oni w większości pokazali nam jak nie szanować swoich sensei
i zakładac im konkurencję, to oni w większości pokazali nam
jak na karate zarabiać pieniądze, oni pokazali nam jak się kłócić
kto z nich ważniejszy itp., itd. Dla czytających nieuważnie
podkreślam, że napisałem: w większości !
Zatem pytając "gdzie" także odpowiedziałbym przede wszystkim "z kim".
Natomiast tu i ówdzie już byłem więc powiem tak: najlepiej trenować
sztuki walki w POLSCE !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napewno tez USA bo wiemy co spotkało tam OK ! , które samo sie zniszczyło poprzez komercję MCdonaldkarate!. Nie ciekawie jest etż w Holandii , odłam karate goni odłam odłamu karate ,a każde z nich robi nawet swoje mistrzostwa europy w trzy kluby w tym nasz krajowy OK, które próbuje sie połączyć z jakims odłamem KK. te dziwne rzeczy moga zoowocowac niezła mutacją.Jedynie trzyma sie IKO1
Miło Cię znowu widzieć na VB
Napisano Ponad rok temu
a to jest az takie złe, ze z takim samym kolorem nie widać na oko tej hierarchii??
W gruncie rzeczy nie ....
Napisano Ponad rok temu
Napewno tez USA bo wiemy co spotkało tam OK ! , które samo sie zniszczyło poprzez komercję MCdonaldkarate!. Nie ciekawie jest etż w Holandii , odłam karate goni odłam odłamu karate ,a każde z nich robi nawet swoje mistrzostwa europy w trzy kluby w tym nasz krajowy OK, które próbuje sie połączyć z jakims odłamem KK. te dziwne rzeczy moga zoowocowac niezła mutacją.Jedynie trzyma sie IKO1
Widzę, że usiłujesz dzielnie zastąpić zabanowanego karateka1, czy może chciałbyś dołączyć do niego? To już drugi topic w którym wylewasz jad na inne style... zastanów się poważnie czy warto. Żeby nie było wątpliwości, żadne uprzedzenia stylowe nie są akceptowane w dziale Karate.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
shihan Bogdan Jeremicz 5 dan kyokushin
- Ponad rok temu
-
Psychika wojownika... s*posoby na koncentrację...
- Ponad rok temu
-
Gdzie można ćwiczyć Karate?
- Ponad rok temu
-
Kata Kanku Dai układ i interpretacja zobaczcie!
- Ponad rok temu
-
pompki ???
- Ponad rok temu
-
Karate ni sente nashi
- Ponad rok temu
-
zmarł Leszek Drewniak
- Ponad rok temu
-
Ile skurczy sie ISAMI