Czym sie rozni gi do bjj a czym judoga do judo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Krojem. Możliwymi kolorami. Kolorowymi napisami i naszywkami.Czym sie rozni gi do bjj od judogi do judo ??
Czy na treningi bjj moze nosic judoge ?? pozdrawiam
Ja bym nawet zaryzykował pogląd, że - szczególnie wśród początkujących - więcej osób tak robi, niż posiada typowe gi do BJJ.Moze nosic judoge, wiele osob tak robi.
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio to jakie są różnice?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No przecież napisałem. Krój (gi do bjj są bardziej dopasowane do ciała, mają węższe rękawy, do tego są krótsze - tak, aby jak najmniej wystawało spod pasa), dostępne kolory (w judo mamy biały i niebieski, tutaj wiele do wyboru, w tym czarne i nawet różowe), napisy i naszywki (wiele gi ma firmowo napisy np. 'jiu-jitsu' czy 'Gracie Barra' czy co tam jeszcze, różne logo itd.) Widziałem też gi Atama, które miało bardzo dziwną fakturę, nie jak typowa plecionka - była jakby w kratkę, z tym, że linie tej kratki trochę wystawały. Czyli dochodzą też różnice w strukturze.A tak na serio to jakie są różnice?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kolejna roznica to naszywki, ale to nie jest norma, sa gi do bjj bez naszywek, z tym ze w bjj mozna sobie ponaszywac co sie chce, logo klubu, firmy, sponsora, jakies wzorki, flagi itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i po tym się poznaje bidżejdżeja od dżudoki: po bezliku pstrokatych naszywek, które czesto kojarzą się z chrupkami (jak ktoś celnie ujał) albo power rangersami
naszywki dodaja sily, szybkosci i zwinnosci wiem o czym mowie mam dwa gi i jedno ma malo naszywek a drugie duzo i chyba nie musze mowic w ktorym czesciej wygrywam... judoga, przy gi do bjj jest jak sweter kononowicza przy zajebistej bluzie pretorian model k.o.zak...
a na powaznie to gi do bjj same w sobie tez sie roznia waskascia spodni itp. np. dla mnie keiko raca ma nieco za waskie nogawki i uciska w siusiaka jak mnie ktos wiaze na supel...nie zebym mial niestandardowe rozmiary nog itp. mieszcze sie w normie.
roznia sie gruboscia/sztywnoscia kolnieza i plecionka. jest single wave double wave golden wave i pare modeli letnich jak np. vulcan ktore notabene bardzo polecam bo tanie, wygodne i wbrew pozorom naprawde mocne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
. Nie przeszkadza wam to ciągłe wyjeżdżanie gi spod pasa?
a czym chcesz dusic 8)
Napisano Ponad rok temu
i po tym się poznaje bidżejdżeja od dżudoki: po bezliku pstrokatych naszywek, które czesto kojarzą się z chrupkami (jak ktoś celnie ujał) albo power rangersami
naszywki dodaja sily, szybkosci i zwinnosci wiem o czym mowie mam dwa gi i jedno ma malo naszywek a drugie duzo i chyba nie musze mowic w ktorym czesciej wygrywam... judoga, przy gi do bjj jest jak sweter kononowicza przy zajebistej bluzie pretorian model k.o.zak...
a na powaznie to gi do bjj same w sobie tez sie roznia waskascia spodni itp. np. dla mnie keiko raca ma nieco za waskie nogawki i uciska w siusiaka jak mnie ktos wiaze na supel...nie zebym mial niestandardowe rozmiary nog itp. mieszcze sie w normie.
roznia sie gruboscia/sztywnoscia kolnieza i plecionka. jest single wave double wave golden wave i pare modeli letnich jak np. vulcan ktore notabene bardzo polecam bo tanie, wygodne i wbrew pozorom naprawde mocne.
ja tez ma keiko i mnie w siusiaka nie uciska
Napisano Ponad rok temu
ja cwicze w gi od judo i wkurza mnie ze jest dluga
Napisano Ponad rok temu
Ja mam teraz Atame i faktycznie wyjezdza spod pasa ale za to bez problemu sie spowrotem wklada, nie trzeba odwiazywac pasa w przeciwienstwie do judogi. Do tego jak chce np wykonac jakas technike z wykorzystaniem swojego gi to latwiej mi je wydobycJa ćwiczę w judogi i choć nie jest to model typu spódnica, to jednak trochę pod tym pasem wisi, a i tak czasem wyłazi na wierzch. Tymczasem w typowym gi do bjj wystarczy jedno mocne szarpnięcie poły i już. Nie przeszkadza wam to ciągłe wyjeżdżanie gi spod pasa?
Napisano Ponad rok temu
Ja nie odwiązuję pasa, kiedy wkładam judogi z powrotem. Po prostu wciągam brzuch. A że trochę go jest, to nie ma problemu.Ja mam teraz Atame i faktycznie wyjezdza spod pasa ale za to bez problemu sie spowrotem wklada, nie trzeba odwiazywac pasa w przeciwienstwie do judogi. Do tego jak chce np wykonac jakas technike z wykorzystaniem swojego gi to latwiej mi je wydobyc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wolna mata
- Ponad rok temu
-
Nowa strona Alliance team Poland
- Ponad rok temu
-
Najważniejesze Polskie Zawody BJJ 2007 roku + pytań kilka.
- Ponad rok temu
-
Brąz od Mariusz Linke!!
- Ponad rok temu
-
Submission Wrestling w Łodzi
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Submission Wrestling Szczecin 2006r - Filmy
- Ponad rok temu
-
RAP PAKAMERA-peja
- Ponad rok temu
-
VIII Liga BJJ - 17 marca 2007, Kraków
- Ponad rok temu
-
Sprawdź czy jesteś prawdziwym grapplerem - humor ;)
- Ponad rok temu
-
GRACIE BARRA POLSKA
- Ponad rok temu