Skocz do zawartości

Zdjęcie

Noz na prezent dla Ojca. Prosze o sugestie!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

budo_ptr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Noz na prezent dla Ojca. Prosze o sugestie!
To ma byc prezent urodzinowy, Ojciec czesto pracuje przy domu, ucina, przycina itp. Do pracy go nie zamierz nosic, wiec fixed bylby najlepszy. No i najlepiej zmiescic sie w kwocie do 200PLN. Planuje wygrawerowac dedykacje na ostrzu, no i chcialbym zeby tym nozem bez wstydu mogl poszpanowac przed kolegami... Co proponujecie??? Bede wdzieczny za podpowiedzi!
  • 0

budo_kosiar
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 368 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Noz na prezent dla Ojca. Prosze o sugestie!
ja ojcu kupilem ka bara USMC. ładny jest wiec przyszpanowac mozna a wątpie zeby sie złamał na gałązce jakiejś. najgorzej z tą ceną bo nie wiem czy mozna go dostac do 200 zł ale wg mnie cos do niego podobnego tez by bylo fajne
  • 0

budo_oswald
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Benchmade Rant DPT, Kershaw Echo, Benchmade Gamer, Becker Necker i na razie nie mam pomysłu... osobiście polecam Beckera i Gamera ale to twój wybór... :wink:
  • 0

budo_ptr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ok, dzieki. mysle ze nie musi to byc ogromny noz w stylu wojskowym, a raczej stawialbym na zgrabny noz sredniej wielkosci z plaskim lub wkleslym wysokim szlifem, ten noz ma przede wszystkim dobrze ciac, ojciec walczyc nim nie zamierza... :D fotki mile widziane.
  • 0

budo_ptr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bylem przed chwila w galerii i widzialem gamera. ciekawy.
  • 0

budo_oswald
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

naprawdę poręczny fixed ze stajni benchmade... materiały cacy tylko okładziny są dość cienkie ale mi osobiście to nie przeszkadza (ewentualnie można dorobić nowe)... ogólnie udany nóż a za cenę 120 zł możesz mieć niezły prezent i tata powinien być zadowolony :wink:
  • 0

budo_ptr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bylem wlasnie na stronie bm i ogladnalem wszystkie. rant nawet wyglada ciekawiej: ma bardziej klasyczny, mniej "taktyczny" wyglad od gamera. tylko ten drop point, bowie to porazka. idealem bylby activator, ale to juz nie ten przedzial cenowy, szkoda. sam bym sobie go kupil... 8) a gdzie mozna kupic gamera za 120pln? w internetowych sklepach z bronia widzialem za 190! ranta nie bylo.
  • 0

budo_oswald
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

poszukaj po forach nożowych w działach kupię- sprzedam :wink: masz PW
  • 0

budo_mathu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 32 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na grawerkę brałbym Ranta.
  • 0

budo_7
  • Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Rant to nóż rewelka, przynajmniej do mnie przemwaia głośno i wyraźnie. Na prezent idealny bo wygląda elegancko i jest sie czym pochwalić. To co nazywasz w tym modelu porażką, dla mnie jest akurat zaletą i szczerze mówiąc wątpie żeby przeszkadzało tobie lub twemu ojcu (to 'bowie' dodaje sprzętowi uroku). Poza tym jak już zostało zauważone - rant zdecydowanie lepiej nadaje się do grawerki.
Gamer to nóż do troche innych zadań, świetny, ale czy na prezent? Osoba nie będąca w temacie zobaczy w gamerku niewielki, chudy nożyk z kawałkami plastiku przyczepionymi do rękojeści i zaopatrzony w badziewną pochewke również z plastiku. Z tego właśnie powodu JA brał bym ranta.

A zresztą - wybór pomiędzy dwoma zajebistymi fixedami BM (jedynymi na które mnie zresztą stać :wink: ), to dla mnie żaden wybór! Ja bym kupił oba i nie oddał żadnego :)
  • 0

budo_7
  • Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Aha - w kwesti dostępności - kupowanie noży z tego przedziału cenowego w polskich sklepach to bardzo często głupota, marże lubią dowalać niebotyczne.
GPW wystawił wczoraj na allegro gamerka plain, przyznać trzeba że długo on tam nie poleżał, gdybyś jednak do niego napisał to napewno coś by dla Ciebie miał, źródło pewne i tanie, zdarza się tylko że przesyłki długo idą :wink:
  • 0

budo_ptr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzieki, zaraz wysylam maila. Wybralem ranta. A swoja droga to nie wiem czy faktycznie dla Ojca bowie nie bylby lepszym wyborem...I pochwe ma skorzana...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024