Wysokość pensji nie jest tajemnicą, wstępując do służby znasz warunki z góry, nikt tam z poboru nie bierze. Wiem, że puściłeś oko, ale tak czy siak to głupi argument - tak samo można by powiedzieć o lekarzu, co zaszył pacjentowi chustę w brzuchu; a ty byś dobrze operował za 1300 msc? Niech operuje dobrze albo zmieni zawód na jakiś innyTylko kurwa utrzymuje się tych darmozjadów z podatków a oni tylko potrafią mandaty wypisywać. Też się zirytowałem czytając to :? .
Ty być szarżował na bojówkę kibiców za 1300 msc ?? :wink:
akcja na Zabincu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie ale ja mieszkam w calkiem innej dzielnicy.Nie znam tych kolesi.O tym ze jeden wyszedl z poprawczaka wiem od mojej mamy,bo z kims rozmawiala kto ich tam zna.Niestety ludzie sie boja sie podac nazwiska tych osob ,bo sie boja ze te mendy ich zabija
Tu raczej nie ma co nasylac na kogos swoich kumpli ,tylko przydalo by sie cos bardziej ekstremalnego.Czytalem kiedys,ze w jakims kraju chodzi grupa ludzi ktora patroluje ulice i odrazu odstrzeliwuje tego typu mendy. Nie pamietam gdzie to bylo ale ktos wklejal o tym artykul na budo ze dwa albo trzy lata temu.
Ta grupka o ktorej piszesz to oddzialy wojskowe w polodniowej Ameryce, nazywaja sie Czarne Cienie. Zajmuja sie eliminacja czlonkow MS13(Mara Salvatrucha 13) uwazanego za najgrozniejszy gang swiata, rozprzestrzeniony na wiekszosci kontynentow. Cale patrole polegaja na tym ze jak znjda czlowieka z wytatuowanymi inicjalami gangu odrazu dostaje kulke. Bez sadu, wiezienia, aresztow.
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że puściłeś oko, ale tak czy siak to głupi argument - tak samo można by powiedzieć o lekarzu, co zaszył pacjentowi chustę w brzuchu; a ty byś dobrze operował za 1300 msc? Niech operuje dobrze albo zmieni zawód na jakiś inny
ale lekarz za tą kase nie ryzykuje swojego życia, tylko zycie pacjenta, i oczywiście nie ma prawa tego zrobić
natomiast ten policjant ryzykuje swoje życie i szczerze mówiac wątpię że będzie miał aż tak silne poczucie misji żeby zaryzykowac swoją śmierć lub ciężkie zranienie (zakładam że ma też rodzine, dzieci itp) bijąc się z bandą zdesperowanych i zdecydowanych na wszystko kibiców
ja nie czepiam się tak bardzo policji bo uważam że to prawo jest durne a oni są tylko bierną ofiarą tej głupoty.
Po co mają zamykać gosci których prokurator i tak za chwile wypuści, bo w prawie zdrowie ludzkie nie znaczy nic a życie jest warte tyle co skóra sprzedana grabarzom.
Napisano Ponad rok temu
Ryzykuje również życie i zdrowie tych, którym może zagrozić pozostawiony na wolności przestępca.Wiem, że puściłeś oko, ale tak czy siak to głupi argument - tak samo można by powiedzieć o lekarzu, co zaszył pacjentowi chustę w brzuchu; a ty byś dobrze operował za 1300 msc? Niech operuje dobrze albo zmieni zawód na jakiś inny
ale lekarz za tą kase nie ryzykuje swojego życia, tylko zycie pacjenta, i oczywiście nie ma prawa tego zrobić
natomiast ten policjant ryzykuje swoje życie
Za 1300 nie ma ale za 2500 już będzie miał? :wink:natomiast ten policjant ryzykuje swoje życie i szczerze mówiac wątpię że będzie miał aż tak silne poczucie misji żeby zaryzykowac swoją śmierć lub ciężkie zranienie
Na życie generalnie nie ma ceny. Są jednak takie zawody jak strażak, ratownik górski, żołnierz zawodowy, policjant, w których narażanie go w służbie ludziom jest częścią profesji. Człowiek nieprzygotowany psychicznie nie powinien ich wykonywać. Policjant, który zaczyna kombinować, że po co się wysilać jak przecież prokurator i tak wypuści albo sąd ułaskawi albo zakład karny nie dopilnuje i pozwoli uciec - nie nadaje się do zawodu, kropka.
To oczywiście nie usprawiedliwia przekupnych prokuratorów, skretyniałych sędziów, naszego drogiego ustawodawcy (przede wszystkim) itd.; i nie za wszystko złe odpowiada policja, tutaj się w zupełności zgadzam.
Napisano Ponad rok temu
Chyba że mamy na myśli akcje niebezpieczne, których niebezpieczeństwo przejawia się w tym, że trzeba było użyć broni gładkolufowej, a że za uczestnictwo w takiej akcji dostaje się jakąś tam premię, toteż i czasem kibice muszą z tej broni oberwać nawet jeśli nie ma ku temu potrzeby
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie ma chętnych?
A jeśli kogoś poruszyło ,,Życzenie śmierci" i chciałby zostać Charlesem Bronsonem?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obrona w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Które zakończenie jest bardziej satysfakcjonujące
- Ponad rok temu
-
hey to ja Azorek ;)
- Ponad rok temu
-
Tak sie bija bokserzy
- Ponad rok temu
-
ulica a muay thai - mit!
- Ponad rok temu
-
strach, schowanie dumy, a teraz czuje sie jak ciota...
- Ponad rok temu
-
Profesjonalny nożownik
- Ponad rok temu
-
Nożownicy na studniówce
- Ponad rok temu
-
chwyty unieruchamiajace
- Ponad rok temu
-
Boks czy tkd?