Frame lock trzyma noz w pozycji zamknietej lepiej od Axisa?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziwny jakiś ten temat, jak i dziwne testy. Wystarczy dokręcić srubkę i po zawodach - żaden nóż (jeżeli ma śrubkę a nie nit) się wtedy nie otworzy poprzez energiczne machnięcie.
W moim M21-04 ostrze dość luźno chodzi. Otwieram go w całości a nie tylko trochę wyszarpuję bez problemu takim szarpnięciem.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Ski nie udało mi się wyrzucić, ale też nigdy nie była ona wyregulowaywana tak, by otwierała się z szybkością automatu. :wink: Z tymi Baclockami, z którymi miałem do czynienia, bez naciśnięcia Baclocka też mi się to nie udało. Po naciśnięciu spokojnie dawał wyrzucić się Gerlach. Jeśli chodzi o M-21, to mam go tak wyregulowanego, że wyrzucam go kołkiem lub fliperem, wytrząsnąć nie dam rady, a gdybym odkręcił bardziej śrubkę, to miałbym BP.
W przypadku Axisa, to jest u mnie tak, że Gripa mam wyregulowanego tak. iż brak jast jakiegokolwiek BP i jak najbardziej da się wyrzucić szarpnięciem ręką, bez odciągnięcia Axisa, natomiast już w Resistorze, kiedy wyreguluję go tak, by chodził maksymalnie lekko i nie miał BP, nie wyrzucę go wytrząśnięciem, jakkolwiek zrobię to bez najmniejszych problemów przypomocy kołka, bez ruchu nadgarstkiem z efektem podobnym do automatu.
Ogólnie przedmówca miał rację. Dużo zależy tu od regulacji i konserwacji noża.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie widzisz nie.Ok, dzieki. Testy-testami, a w praktyce czasem wystarczy dokrecic lub poluzowac srube... Pozdrawiam!
Choćby w przypdadku wsomnianego AXISA całe piękno tej konstrukcji polega na tym, że przy prawidłowej regulacji, ostrze, które przez przypadek zostało częściowo otwarte, samo się zamyka. Przekłada się to bezpośrednio na bezpieczeństwo Twoich paluchów. Oczywiście jest tak do pewnego kąta otwarcia. :wink:
Generalnie tak, czy siak, blokadę trza sobie dopasować do swoich potrzeb i upodobań, bo każda ma swoje wady i zalety dla usera. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znam ten ból. :wink:Moja zone juz zdazylem doprowadzic do ostatecznosci ciaglym otwieraniem i zamykanie tego cudownego nozyka Klik-klak, klik-klak, klik-klak, klik... 8)
Napisano Ponad rok temu
Kershaw Cyclone nawet nie drgnie. Machalem dzisiaj prawie godzine i za chiny nie chcial sam sie otworzyc. Chyba ze, ma tak jak dobra strzelba, ze raz do roku strzela sam :twisted:
jasne, ze nie drgnie, bo torsion bar/sprezyna trzyma ostrze w rekojesci- mialem avalancha i tak to dzialalo,
P_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gerber Yari
- Ponad rok temu
-
zytel
- Ponad rok temu
-
A2 i korozja