Różnica polega na tym że w bjj samo trzymanie niewiele ci daje i prędzej czy później jeśli trzymasz przeciwnika i nic poza tym nie robisz dostaniesz upomnienie za pasywność. Poza tym walka w trakcie trzymania w judo jest przerywana w związku z tym zawodnik judo ma naprawdę mało czasu na uwolnienie się z tego trzymania a przez to jego technika zazwyczaj bazuje na dynamice i sile a nie kombinowaniu i jak by to ująć przechytrzeniu przeciwnika.Muszę Ci powiedzieć, że zdarzało mi się "powalczyć" dosyć sporo, jaka jest różnica pomiedzy "ucieczką" z trzymania w judo i bjj?
BJJ - JUDO.......
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie oczywiście jeszcze raz powtorzę - nie jestem fachowcem w dziedzinie BJJ więc wcale się z Wami nie kłócę.
Shotokan - muai tai......? Nie widać że są to SW kopano uderzane...? o takie podobieństwo mi chodziło nie o niuanse techniczne.
Napisano Ponad rok temu
Różnica polega na tym że w bjj samo trzymanie niewiele ci daje i prędzej czy później jeśli trzymasz przeciwnika i nic poza tym nie robisz dostaniesz upomnienie za pasywność. Poza tym walka w trakcie trzymania w judo jest przerywana w związku z tym zawodnik judo ma naprawdę mało czasu na uwolnienie się z tego trzymania a przez to jego technika zazwyczaj bazuje na dynamice i sile a nie kombinowaniu i jak by to ująć przechytrzeniu przeciwnika.Muszę Ci powiedzieć, że zdarzało mi się "powalczyć" dosyć sporo, jaka jest różnica pomiedzy "ucieczką" z trzymania w judo i bjj?
20-30 sekund to nie tak mało na wyjście jeśli ma się na to kilka pomysłów.
Kara za posywność to właśnie różnica o którą pytałem, czyli poprostu są inne zasady rywalizacji, pomysły na rozwiązanie sytuacji mogą być te same i w judi i w BJJ...
tak mi się wydaje
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kiedy zacznie się coś dziać w Bielsku Białej ?
- Ponad rok temu
-
strefa walki poznan
- Ponad rok temu
-
SPARRINGI W ALLIANCE TEAM WARSZAWA
- Ponad rok temu
-
Instruktor Alliance Jiu Jitsu w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Gracie Magazine o ME 2007