Szkoła Samurajów BATTODO
Napisano Ponad rok temu
slyszalam o Szkole Samurajow Battodo. czy mozecie mi cos wiecej napisac na jej temat? z gory dziekuje za odpowiedz :-)
Napisano Ponad rok temu
Poszukaj zatem na tym forum innych tematów o takich informacjach w tle a powinnaś znaleźć wystarczająco dużo opinii.
Ja jedynie mogę oprócz wspomnianego już battodo ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
wspomnieć o Tenshin shoden Katori shinto ryu ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
oraz Kashima shin ryu ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Jest jeszcze oczywiście kendo ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
oraz iaido ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Wszystkie sekcje dotyczą Warszawy.. i to tak żebyś wiedziała jakie masz możliwości rozwoju
Jeśli poszukasz to znajdziesz informacje (choćby na wymienionych stronach) praktycznie o każdej z tych "dróg miecza" i będziesz mogła zdecydować. Według mnie najlepiej byłoby się przejść i samemu spróbować każdej propozycji, choć troszke ich jest.
Starałem się żeby ten post był maksymalnie obiektywny więc jeśli nie wspomniałem o jakimś klubie w Warszawie to przepraszam i tłumacze się że po prostu o tych sam wiem.
Jeśli źle zrozumiałem, że Twoje pytanie tyczy się stolicy to również przepraszam ale tak jakoś podjąłem takie domniemanie na podstawie zainteresowania battoda, choć chyba mają sekcje w innych miastach...
Napisano Ponad rok temu
niestety jestem z pomorza, wiec do Warszawy mam troche daleko, by dojezdzac na treningi ;-) ale dzieki za propozycje i podanie klubow.
jesli juz jestesmy przy treningach, to co trzeba wziasc ze soba na pierwsze takie zajecia?
Napisano Ponad rok temu
ale tam jest Iaido...
Napisano Ponad rok temu
O wiele łatwiej by było coś doradzić gdybyś jednak zechciała podać miasto z którego jesteś albo do którego Ci w miare blisko (jakieś główne).
Na pierwszy trening wystarczy wziąć strój do treningów. Większość klubów jest w stanie zaopatrzyć na początku uczniów w przybory treningowe.
No i jeszcze trzeba wziąć wytrwałość
Napisano Ponad rok temu
Wybacz mi Yagyu, to tak gwoli ścisłości dodałem :-)
A koleżanka ma podane miejsce zamieszkania :wink:
Napisano Ponad rok temu
A koleżanka ma podane miejsce zamieszkania
No to zaszpanowałem błyskotliwością ale to dlatego, że wiele osób sobie jakoś tak wymyśla te miejsca pochodzenia i myślałem że to takie miłe zdrobnienie... szczególnie pasujące do stolicy
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
apropo stroju, to zamiast dresu moze byc biale kimono (plecionka)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
apropo stroju, to zamiast dresu moze byc biale kimono (plecionka)?
Jeśli mówisz o takim kimonie do karate, judo itp. to pewnie :-)
Napisano Ponad rok temu
a oprocz Koszalina w innym z podanych miast nic sie nie znajdzie...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pokrowiec do miecza
- Ponad rok temu
-
Kendogi
- Ponad rok temu
-
Ktoś zna miecze Thaitsuki?
- Ponad rok temu
-
katana reverse
- Ponad rok temu
-
Wybór klubu w Krakowie (iaido, kendo, katori?) - pomocy! :)
- Ponad rok temu
-
Jakie jest znaczenie słowa KEN ?
- Ponad rok temu
-
KROSNO Seminarium Iaido i Tai jutsu 16.12.2006 r.
- Ponad rok temu
-
Może komuś znudziła się książka The Craft of...
- Ponad rok temu
-
Żelastwo z Allegro
- Ponad rok temu
-
28-30.12.2006 Kraków Muso Jikiden Eishin Ryu + Shinnen Keiko
- Ponad rok temu