czy warto ćwiczyć taekwondo itf?
Napisano Ponad rok temu
A tak btw jakiej opinii ty oczekujesz na podforum tkd kiedy obrażasz tą sztuke walki i ludzi ktorzy ją ćwiczą chcesz żebyśmy ci pisali tkd jest do dupy idz na krav mage?Właśnie ty zachowujesz się jak byś miał 12lat.A najlepiej to nie karmić trola
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze w twojej bylej sekcji tkd tylko na pocztaku bylo tak jak mowiles,byc moze z czasem wszystko zmienilo by sie na lepsze.Ale jesli nie to lepiej chodzic do dobrego terenera kb niz kiepskiego tkd
Napisano Ponad rok temu
niezgodze się , jeżeli sumiennie trenujesz i znasz dobrze swoje możliwości i stajesz przeciwko osobie która nie trenuje i niewie że Ty trenujesz to masz ogromne szanse by wygrać to starcie.TKD jest fajne samo w sobie, ale wykorzustując tylko TKD poza Dojo przegrasz.
po pierwsze element zaskoczenia( przeciwnik na ulicy napewno sie nie spodziewa ,że może trafić na kogoś kto uprawia jakieś sw w tym przypadku TKD)
po drógie stosować proste techniki które wychodzą nam najlepiej, te które po prostu najlepiej opanowaliśmy.
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem TKD nie da sie wykorzystac w zyciu codziennym czy na ulicy.
w rzeczy samej. jak juz pisałem, wszystkie konflikty rozwiązałem rozmawiając
jesli jestes dobry w TKD, to jedziesz na zawody i wygrywasz je, bo tam sa okreslone zasady co wolno, a co nie, a jesli wyjdziesz na ulice i zaserwujesz komus piekne dollyo, to koles zlapie cie za noge, powali na chodnik i masz juz po walce... TKD jest fajne samo w sobie, ale wykorzustując tylko TKD poza Dojo przegrasz.
a sewo chagi czy ap palkup taerigi też są do niczego?
takoż zapytam o Doo Sonkarak.
O takich oczywistościach jak sonkal taerigi nie wspominam, bo zakładam, że uznajesz te techniki za znajdujące zastosowanie tylko na zawodach.
Tak z ciekawości: Jaki masz stopień i staż?
Napisano Ponad rok temu
jednak to jest tylko moje zdanie i ja osobiscie nie powolywalabym sie na TKD na ulicy... jezeli macie inne zdanie, nie zabraniam Wam go miec. ja wyrazilam swoje zdanie i uwazam temat za zamkniety...
Napisano Ponad rok temu
Drugą ciekawostką jest to, że najwięcej do powiedzenia o skuteczności tej sztuki mają ci z najmniejszym stażem. W związku z dość liczną ilością technik których niemożna wykorzystywać na zawodach ciśnie się na usta: Taekwondo, sztuka nieznana. Od siebie dodam - zwłaszcza przez niedouczonych adeptów.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Twoim przypadku TKD jest szczególnie nieskuteczne.a co myślicie na temat skuteczności Taekwondo na ulicy?
Napisano Ponad rok temu
Zamknij ktos ten temat prosze bo rozmowa jest wg. mnie nieco o dupie marynie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dzien bez treningu tkd.trening domowy
- Ponad rok temu
-
Wszystkiego Najlepszego
- Ponad rok temu
-
Akrobatyka na Egzaminach. Taekwondo ITF
- Ponad rok temu
-
Ręce w TKD
- Ponad rok temu
-
Jaka najefektowniejszą technikę potraficie wykonać.
- Ponad rok temu
-
Pytanie do Poznaniaków
- Ponad rok temu
-
Nowe Info TKD
- Ponad rok temu
-
Jak i co trenowac??
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski