III Międzynarodowy Turniej MuayThai w Bydgoszczy 18.11.2006
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A tu szybkie parę słów relacji (bo niestety siedzenie przed kompem możliwe dziś nie jest )
Zgłosiło się ponad 90 zawodników, przybyło trochę mniej a dopuszczonych do zawodów zostało 76 zawodników płci obojga.
Z losowania "urodziło" się 42 walki co przy 15 minutach na walkę rokowało późne godziny nocne ale... okazało się że dzięki naaaaprawdę mocnej mobilizacji ekip startujących w zmaganiach - za co WIELKIE DZIĘKI od wszystkich zainteresowanych - czas zakończenia całego wydarzenia można określić na okolice godziny 20.
Cóż tu mówić - hala zapełniona widzami, mocny doping i bardzo dynamiczne walki - to mogło się podobać i się podobało. Podczas niektórych walk (szczególnie wag ciężkich i kobiet ) spiker musiał mocno nadwyrężać gardło (pomimo niezłego nagłośnienia) żeby mieć szansę usłyszeć swój głos pomiędzy gromkimi 'Oj ... !'.
Z tych walk, które mi szczególnie zapadły w pamięci (bo niestety trzeba było paroma tematami zajmować się w 'tle' ) mogę powiedzieć że Michał Chmielewski - powyżej 91 - pokazał się z bardzo dobrej strony (widać że mocno pracował nad low-kick'ami co 'usadziło' przeciwnika z białorusi). Dynamika przy takiej masie godna pozazdroszczenia
Waga do 67 (kiedyś moja) w finale - Wytwer kontra Trzasko - zaimponowała mi kombinacjami technik i wytrzymałością. Panowie na całym dystansie nie pasowali w żadnym momencie i pokazali kawał dobrego MT - nic tylko pozazdrościć umiejętności
Mam nadzieję że ktoś z obecnych na tej imprezie dorzuci od siebie coś jeszcze - ja będę w stanie troszkę później poszerzyć swoją wypowiedź
Napisano Ponad rok temu
>>Zgłosiło się ponad 90 zawodników, przybyło trochę mniej a dopuszczonych do zawodów zostało 76 zawodników płci obojga.
Z losowania "urodziło" się 42 walki...
Jakby nie patrzeć wyszła z tego impreza z dwa razy większa niż ...
>>okazało się że dzięki naaaaprawdę mocnej mobilizacji ekip startujących w zmaganiach czas zakończenia całego wydarzenia można określić na okolice godziny 20.
To prawda wszystko poszło nad wyraz sprawnie biorąc pod uwagę ilość uczestników turnieju.
>>Waga do 67 (kiedyś moja) w finale - Wytwer kontra Trzasko - zaimponowała mi kombinacjami technik i wytrzymałością. Panowie na całym dystansie nie pasowali w żadnym momencie i pokazali kawał dobrego MT - nic tylko pozazdrościć umiejętności.
Hehe, to była "wojna" - naprawdę ostra męska walka, co prawda drugie miejsce dla naszego zawodnika jednak trenerzy są dumni z jego postawy.
P.S. Jako zbieg okoliczności można podać że panowie w najbliższym czasie znów będą mogli się spotkać choć tym razem na seminarium w Białymstoku.
Pozdrawiam Mar.!!
klub Husarz Białystok
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W bydgoszczy Pucharze Polski w maju nie startowała kadra która wyjechała do Tajlandii oraz część zawodników jadących na Puchar Świata. NIe było walk juniorów bo to impreza tylko seniorska.
Napisano Ponad rok temu
Jestem fanem pierwszych walk ale w rankingach podano tylu zawodników, gdzie oni są.
W rankingach? W jakich? Z tego co wiem ranking PZMT jest jeden ;]. A co do liczby zawodników w nim to jest ona dość spora, bo zalicza wszystkich, którzy choć raz wygrali pierwszą walkę bądź też zajęli miejsce punktowe na turnieju (rozgrywanym systemem pucharowym) w ciągu ostatnich dwóch lat. Zapewniam Cię, że nie ma tam żadnych gratisów . A gdzie oni teraz są? Tego to do końca nie wiem, ale... część już nie trenuje, niektórzy są za starzy (ponad 37 lat), niektórym termin turnieju nie leżał .
Napisano Ponad rok temu
>>W bydgoszczy Pucharze Polski w maju nie startowała kadra która wyjechała do Tajlandii oraz część zawodników jadących na Puchar Świata.
No tak ale rozumiesz chyba jaka jest różnica między Pucharem Polski a Międzynarodowym Turniejem :wink: . Chodziło mi o inną imprezę która odbywała się gdzieś tam :wink: . Nom ale nie o tym miał być ten post... Więc jak Wam się podobało??
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Cieszy mnie tak duża wola zawodników do walki i ciekaw jestem jak będzie wyglądał Puchar w Kaliszu 16.12.2006 Dwa ringi gwarantowane a ile walk... gr... :D:D
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krzysztof DIABLO Włodarczyk vs Steve Cunningham
- Ponad rok temu
-
Ośrodki Muay Thai w Tajlandii
- Ponad rok temu
-
OrionKrK
- Ponad rok temu
-
KB który macie stopień (pas) ?
- Ponad rok temu
-
ME Kickboxing Skopje 2006 (l-c, low, tkb)
- Ponad rok temu
-
SW przed wieczorem Lublin
- Ponad rok temu
-
Kick Boxing - okolice krakowa - Swoszowice
- Ponad rok temu
-
Jak poszło Pawłowi Słowińskiemu???
- Ponad rok temu
-
Otwarty Turniej Województwa Śląskiego MT 18.11.2006