Napisano Ponad rok temu
Re: Krzysztof DIABLO Włodarczyk vs Steve Cunningham
Włodarczyk to niezły zawodnik, ale mam wątpliwości czy aby napewno to co sobą reprezentuje wystarczy aby zdobyc mistrzowski tytuł. Krzysiek jest twardy i silny, ale podczas walki strasznie się spina, mało boksuje, ma tendencje do przesypiania rund. Nie może polegac tylko i wyłącznie na swoim ciosie. Tak było w walce z Imamu Mayfieldem. Włodarczyk co prawda wygrał, ale werdykt wzbudził sporo kontrowersji. Cunn to lepszy pięściarz niż podstarzały Mayfield. Steve jest u szczytu swojej formy podobnie jak Polak, ma znakomite warunki fizyczne, jak dotąd jest niepokonany, zadaje sporo ciosów, świetnie atakuje na tłów. Na szczęście nie bije zbyt mocno, więc nie sądze aby znokautowął Krzyśka, chyba, że go wymęczy i w końcówce wykończy. Jestem całym sercem za Włodarem, ale wydaje mi się, że to za wysoka poprzeczka. Trudno będzie przebic się do półdystansu Cunninghama. Jeśli Włodarczyk ma wygrac tą walkę to tylko przez KO, nie jest w stanie wypunktowac Cunna. Ostatecznie obstawiam zwycięstwo Amerykanina na punkty, choc nie stawiam Diablo na straconej pozycji.