Ośrodki Muay Thai w Tajlandii
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym się wybrac do Tajlandii i jakiś czas tam poćwiczyć, w związku z czym chcę zapytać, czy znacie może godne polecenia ośrodki? Jakieś porady praktyczne? Jeśłi ktos był, to będę rad jeśli podzieli się informacja na temat kosztów utrzymania sie.
Godne polecenia ośrodki, to dla mnie takie, gdzie nie zbija się jedynie kasy na bladych twarzach. Nie poszukuję ośodka wypoczynkowego z wanną i wszytskimi wygodami. Szukam przede wszytskim miejsca, gdzie mogę rzetelnie poćwiczyć. Fajnie by było, gdyby dany camp miał mozliwosc jednoczesnego zakwaterowania. Informacje o kosztach miesięcznego przeżycia i trenowania będą mile widziane.
Wszelkie doświadczenia i uwagi praktyczne zamieszczac prosze jak najbardziej.
Poguglowalem troszke. Campy sa, ceny podane sa ... mnie intersuja doswiadczenia osob, ktore tam sa lub byly. Praktyka.
pozdrawiam
Marcin
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Rafał Simonides siedzi obecnie chyba w Lamai Gym. Fotki i filmik mozna zasiorbać z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
w
Napisano Ponad rok temu
Tony's Muay Thai Academy ceny im dłużej tym taniej 200bathów za jeden trening i 2800 za cały miesiac masz swojego trenera i możesz cwiczyć cały dzień prze 6 dni w tygodniu od poniedziałku do soboty od 14 do 20:30
Ale pamietaj dobrzy faceci ida do nieba ci źli trafiają do Pattaya kto był w tajlandi to wie o czym mowa
Napisano Ponad rok temu
O ile dobrze pamiętam rto wychodzi 20 zł za jeden i 280 za miesiąc ;].200bathów za jeden trening i 2800 za cały miesiac
Btw. jak byłem troche młodszy to byłem w Pattaya (konkretnie hotel garden sea view
) i jakoś nie widziałem nigdy ośrodków MT oO A pamioętam ze wtedy się intersowałem już SW i mni. mt.
Napisano Ponad rok temu
Tony's Gym & Muaythai Academy
340/6 Pattaya 3rd Road
Pattaya, Chonburi
Tel: +038-414058-9 Fax: 038-422535 email: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakie polaczenia lotnicze wychodza najtaniej?
czy drogie jest takie miesięczne utrzymanie (wyzywienie itp)
I inne wskazówki - na wakacje sie tam palnuje wybrać
Z gory dzięki i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
z tajlandii wrocilem jakis tydzien temu wiec mam nowiutkie dane.
przelot ( z wszystkimi oplatami) 2300 zł z niemiec do bangkoku ( i powrot oczywiscie) linie emiratow arabskich - przez dubai.
jednakze ceny przelotow sa zalezne od tak wielu czynnikow ze musisz poszukac na konkretny termin.
jesli wychaczysz cos ponizej 2500 zł to ja bym brał ( pamietaj, ze ceny podane przez przewoznikow nie zawsze zawieraja cene podatkow, oplat lotniskowyc itd)
Zycie w samej tajlandii jest stosunkowo tanie, zalezy gdzie jesz, gdzie spisz itd.
najtansze hostele znajdziesz za ok 500 bht za dwójkę cen za jedynke nie znam ale na pewno sa nizsze o ok 30%.
ja za dwojke z klima i oknem placilem przecietnie 600 700 bht.
jedzenie na ulicy, calkiem dobre znajdziesz za ok 50 bht/osobe, w knajpkach zancznie drozej.
piwo - butelka 0,65 litra ( chyba, dokladnie pojemnosci nie ustalilem- ale na pewno duzo wieksza niz 0,5l) w knajpie ok 80 - 100 bht w sklepie 40 bht.
to chyba ci wystarczy,
w treningach nie uczestniczylem ( bylem z moja najdroższa), ale ogladalem niezle walki na stadionie Rajdamnoen polecam bilet od 300 - 1000 bht.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Co do masaży i siłowni to w Tony's Academy za miesąc tylko MT płacisz 2800bth za MT + siłownia 3100bth a za MT=Siłownia+masaż 3300Bth
I jeszcze jedna uwaga gdy wracasz do kraju to na lotnisku obowiązuje cię opłata podatkowa w wysokości 500Bth bez niej nie wpuszczą cię na odprawę.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze tylko jedno - odnosnie noclegów - czy te tanie noclegi sa bezpieczne? Czy to jakies "meliny" i lepiej rzeczy (dokumenty, pieniądze) mieć w jakieś bankowej skrytce?
Czy może takie campy oferuja również noclegi u siebie, jelsi tak - to czy cenba u nich jest zblizona do tych tanszych noclegów w mieście i jak tam wyglada sprawa z bezpiecznym noclegiem i kradzieżami.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
odnosnie bezpieczenstawa, to ZAWSZE obowiazuje zasada ograniczonego zaufania, wszedzie na swiecie zdarzaja sie kradzieze, wlamania itd., jednakze pod tym wzgledem tajlandia jest chyba jednym z bezpieczniejszych miejsc w azji. zwlaszcza przy meksyku czy rpa, gdzie mialem okazje przebywac to istna sielanka
w kazdym z hosteli w ktorym bylem w tajlandi dysponowali sejfem ale nie korzystalem, pieniaze ipaszport nosiłem ze soba a reszte zostawialem w pokoju. przez prawie miesiac nikt mnie nie zaczepil ( a kecilem sie tu i uwdzie i nie slyszalem o kradziezach turystów)
dobra rada - pare razy spotkalem sie ze drzwi do pokoju oprocz normalnego zamka mialy mozliwosc zamniecia dodatkowa klodka wiec mozesz zabrac ze soba lub kupic na miejscu na targu.
generalnie tanie noclegi w azji ( w tym w tajlandii) dla przcietnego europejczyka wygladaja niezbyt milo ale to nie oznacza ze sa to meliny, i od razu cie okradna, po prostu inne warunki klimatyczne, przyzwyczajenia sanitarne itd.
konczac, uwazac trzeba wszedzie ale tajlandia nie nalezy do kategorii krajow niebezpiecznych, jak zachowasz podstawy zdrowegon rozsadku bedzie ok.
wyczerpujace info znajdziesz w przewodniku The Rough Guide to Tailand, albo troszke mnie w polskim Pascalu.
zycze milych wakacji i duzo wrazen na treningach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W internecie mozna znalezc informacje o tych najbardziej komercyjnych szkolach, na ktorych mi kompletnie nie zalezy. Chce pojechac na miesiac, (marze mi sie to od bardzo dawna), poczuc, doswiadczyc, zobaczyc-i moze mam mylne wrazenie, ale wydaje mi sie ze w pieknej, odnowionej i wypcuowanej szkole/osrodku boksu tajskiego tego mi sie nie uda osiagnac.
Czy poporstu pojechac tam i sprobowac na miejscu znalezc? Moze ktos jednak ma jakies namiary (mail) do sekcji mniej "komercyjnej" (pewnie najlepiej w bangkoku)
Nie wiem co myslec o tych "ubiznesowionych" sekcjach. Bo np [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Plaski tv w pokoju, lodowka wszystko super cool elegancko, nie wiem keidy ostatnio w takim hotelu mieszkalem-jakikolwiek klimat ..ZERO. Ale z drugiej strony patrzac sie na trenerow, to sa naprawde zajebisci (przynajmniej po osiagnieciach). Z jeszcze innej strony na wstepie strony jest reklama pt. "wanna lose weight?", ktora poprostu mnie odrzuca na wstepie...
Jakies rady?
Napisano Ponad rok temu
Najważniejsza sprawa to targowanie się z nimi, wszystko zbijasz conajmniej o połowę. Jeep na dobę kosztuje 800 batów czyli na Polskie 64 zł, motor 250 batów(20 pln), skuter wodny 700 batów za pół godz. Dla mnie najlepsze i najtańsze piwo to "chang". Można bardzo tanio żyć, ale też można dużo wydać . Ja byłem w bardzo dodrym Hotelu Merlin Beach Resort i za pokój dwo osobowy na parterze z dostępem do basenu, czyli tkzw pool access room płaciłem 36 euro za dobę, co i tak na polskie pieniądze nie jest tak dużo za taki pokój.
Napisano Ponad rok temu
BYlbym niezwykle wdzieczny za jakies informacje..Moze ewentualnie jakies kontakty.
Napisano Ponad rok temu
Niech zgadnę, to było w okolicach sierpnia-września zeszłego roku?Napewno w każdej szkole nauczysz sie wiecej niz w Polsce. Do tego codziennie były walki. Na jednych z nich walczył Polak jakiś o pas
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
OrionKrK
- Ponad rok temu
-
KB który macie stopień (pas) ?
- Ponad rok temu
-
ME Kickboxing Skopje 2006 (l-c, low, tkb)
- Ponad rok temu
-
SW przed wieczorem Lublin
- Ponad rok temu
-
Kick Boxing - okolice krakowa - Swoszowice
- Ponad rok temu
-
Jak poszło Pawłowi Słowińskiemu???
- Ponad rok temu
-
Otwarty Turniej Województwa Śląskiego MT 18.11.2006