ME Kickboxing Skopje 2006 (l-c, low, tkb)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Liczymy na następny worek medali polskich zawodników!
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
więc zaznaczałem, że mój skład jest nieoficjalny i nieco "telefoniczny". Starałem się ustalić pewną listę ze Związkiem, ale (jak widać) nie udało się zakończyć tego projektu sukcesem. I dopiero teraz, jak pojawiła się oficjalna notka na stronie Związku, podaję ten skład oficjalnie u siebie na KiBo...
w artykule chodziło mi o to, że do mistrzostw było niecały tydzień, a nikt nawet nie spekulował na temat składu. Chciałem uzupełnić tę lukę informacyjną - taki ogólny zamiar KiBo, żeby informować o polskim kick-boxingu jak jest jakiś temat, który zapowiada się na ciekawy, to staram się (albo ktoś z mojej redakcji, rośniemy w siłę i liczbę) o nim pisać, tyle :twisted:
Napisano Ponad rok temu
LIGHT
Odpadli
* Robert Matyja -79 kg (błąd sędziowski!!!)
* Tomasz Mróz -67 kg
* Ewelina Jaromska -60 kg
Przeszli dalej:
* Patrycja Kotlarz -50 kg
* Żaneta Cieśla -55 kg
* Przemysław Ziemnicki -69 kg
* Wojciech Niedzielski -63 kg
LOW KICK I MT
Odpadli
* Łukasz Pławecki -60 kg
* Tomasz Mróz -67 kg
* Bartosz Pietruszewski -71 kg
* Piotr Czosnyka -81 kg
* Paweł Jędrzejczyk -81 kg
Przeszli dalej:
* Laila Natalia Grabowska -56 kg
* Tomasz Makowski -57 kg
* Mariusz Cieśliński -57 kg
* Robert Żytkiewicz -67 kg
* Michał Głogowski -71 kg
* Rafał Dudek -75 kg
* Leszek Kołtun -75 kg
* Paweł Tracz -86 kg
* Piotr Kobylański -67 kg (MT)
Napisano Ponad rok temu
a i jeszcze jedno KIBo kadra podstawowa powołana była 2 tygodnie temu. Czytalem jej sklad. Normalne jest ze jest ewentualne uzupelnienie na wlasny koszt no i oczywiscie sila wyzsza (np kontuzje). W pilce noznej kto wyjdzie na boisko podaje sie na dzien przed.
pozdrawiam i dzieki za swieznki:)
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie składu (i terminów)... ciężko mi z Tobą polemizować Kickfan - nie wiem, kto się kryje za tym Twoim anonimowym nick-iem i nie wiem, jaki dostęp do informacji posiadasz. Ja wykonałem dużo, żeby trzymać w tym temacie rękę na pulsie (w mojej opinii: bardzo dużo). I nie tylko gadałem z kilkoma reprezentantami, trenerem Śliwą, ale również byłem w odwiedzinach na zgrupowaniu kadry czy kontaktowałem się z 10 razy ze związkiem (prezesem i biurem; może też z Tobą? hehe). Na tej podstawie powiedziałem, że skład nie jest zamknięty, chociaż było parę dni do Mistrzostw. I jestem pewien, że losy paru ostatnich zawodników (czy pojadą, czy nie) ważyły się do ostatnich chwil - tę informację podpisuję swoim nazwiskiem a jak miałeś lepsze info to pozostaje tylko pytanie - kim Ty jesteś, kickfan? i dlaczego udzielasz się tylko na tym forum? Może chcesz zostać redaktorem KiBo i dzielić się swoją wiedzą i dojściem z szerszym światem kibiców kickboxingu..? Bo to chyba największy problem naszego k-b: tajemnica, brak informacji, niedopowiedzenia, ciągle konflikty zamiast prób ich wyprostowania, próba rywalizacji zamiast współpracy... a ja chcę to zmienić i, również dzięki KiBo, wprowadzić polski k-b na wyższy poziom :twisted:
Napisano Ponad rok temu
5 medali Light (Bieć, Cieśla, Furmaniak + Ziemnicki, Wszelak) - jutro wszyscy walczą w finałach
oraz
3 medale brązowe Low-Kick (Cieśliński, Kołtun, Głogowski).
No i oczywiście: szczegóły, relacje (na razie bardzo krótkie) i zdjęcia - na KiBo.pl
Napisano Ponad rok temu
>>>trzeba przyznac iz trener sliwa trafnie wybral kadre. Zaowazcie iz na 5 osób które odpadly tylko jedna z kadry podstawowej reszta na wlasny koszt.
Zdecydowany sukces mógłbym napisać!!
>>>kim Ty jesteś, kickfan? i dlaczego udzielasz się tylko na tym forum? Może chcesz zostać redaktorem KiBo i dzielić się swoją wiedzą i dojściem z szerszym światem kibiców kickboxingu..? Bo to chyba największy problem naszego k-b: tajemnica, brak informacji, niedopowiedzenia, ciągle konflikty zamiast prób ich wyprostowania, próba rywalizacji zamiast współpracy...
Pozdrawiam!!!!!
Napisano Ponad rok temu
To jest forum miejsce wyrażania swojej opini. MAsz prawo się nie zgodzić. KIBO ma dobrego redaktora więc ja mu nie jestem potrzebny:) Sam korzystam czasami. Ale czasami nie zgadam sie pewnymi opiniami. Kadra nardowa zmineia sie często na ostatnią chwilę, dlatego stwierdzenia na kibo sieją odrobine zamętu.
A co do wyboru kadrowiczów masz racje, tylko przy juniorach \wiesz że była tu dyskusja. W light jestesmy jednymi z najlepszych i tam jest łatwiej. W low mamy kilku faworytów ale wybor innych zależy od formy i tu rola trafnego wyboru trenera.
Ad rem
Szkoda Cieślika i Głogowskiego. Oby dwaj są czołówką światową. Kołtun jest dziwnym zawodnikiem, który wydaje się za mięki na low a jednak wygrywa. Moim skromnym zdaniem walki wygrywa głową i inteligencją. Oby takich zawodników wicej.
Słyszałem że miał jechać Żytkiewicz numer9 cos wiesz na ten temat i jego startów?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o skład kadry - poddałem tylko wątpliwości ten fragment:
a i jeszcze jedno KIBo kadra podstawowa powołana była 2 tygodnie temu. Czytalem jej sklad. Normalne jest ze jest ewentualne uzupelnienie na wlasny koszt no i oczywiscie sila wyzsza (np kontuzje). W pilce noznej kto wyjdzie na boisko podaje sie na dzien przed.
Ja byłem i jestem bardzo zaangażowany w ten wyjazd i skład i uważam, że 2 tygodnie temu skład można było znać, ale jedynie "swój własny" - żadnego oficjalnego kształtu nikt nie wiedział, można było się jedynie domyślać. A jeżeli nie mam racji, naprowadź mnie na swoje źródło, będę bardzo wdzięczny... ja mam silne źródła na poparcie mojej tezy: Palacz, dziewczyny z biura PZK-B, Śliwa, Rola, paru czołowych zawodników kadry - ze wszystkimi rozmawiałem osobiście, pytałem o ten skład i nie wiem, kto na świecie mógł wiedzieć więcej niż oni? 8O
Odnośnie tematu ogólnego kształtu składów kadr narodowych (np. juniorskich) - nie ma co tutaj dyskutować. Każdy wie, jak jest - jaka to przepychanka między formułami, jaka przepychanka znajomości i wpływów odnośnie decyzji, jaki burdel związany z tym wszystkim. Ja w to tutaj nie będę wnikał Jako KiBo zupełnie z boku będę się angażował, szukał sponsorów i pomagał wysyłać więcej osób na więcej imprez. Pierwsze sukcesy to Macedonia - kadra powiększona o parę osób mimo pozornego braku pieniędzy na k-b. A będą następne - już to zapowiadam. Tyle.
Odnośnie zawodników - Cieśliński i Głogowski wielcy mistrzowie, ale ja również bardzo szanuję i lubię Leszka Kołtuna. Nigdy nie nazwałbym go ani "dziwnym", ani "miękkim"... jest mistrzem Świata WKN, mistrzem Polski, zdobywcą paru pucharów... i nikt mu się nie podkładał, a każda jego walka (widziałem ze 3 czy 4) była bardzo twarda i efektowna. Ale każdy inaczej to postrzega
Żytkiewicz - wygrał pierwszą walkę, w drugiej przegrał i odpadł, nie docierając do strefy medalowej. Nie znam szczegółów, może po powrocie ekipy pozbieram bardziej szczegółowe informacje i oczywiście na KiBo je udostępnię.
I na koniec - każdy może być anonimowy i każdy może wyrażać swoje opinie, dlatego świat (i internet) jest piękny. Ale tak samo, jak ludzie, którzy nie głosują - nie mają moralnego prawa potem narzekać na rząd - tak samo ludzie, którzy są anonimowi - nie zawsze będą przeze mnie traktowani poważnie w dyskusji. Czasem ukrywanie swojego nazwiska ma plusy (można sobie pisać co i jak się chce), ale czasem też minusy (np. mój szacunek do anonimowych wypowiedzi jest ograniczony - nikt osobiście nie odpowiada za te odpowiedzi, więc czasem można je uznać za niebyłe).
Napisano Ponad rok temu
Nie obraż się ale jak długo jestes w tym sporcie. Czy w ogóle byłeś w sporcie wyczynowym? Ty leszka szanujesz a ja go znam i on sam się z tego smieje jak czasami lekceważą go przeciwnicy.
Na razie nie jestes bardzo "poczytny", ale przy tym zaangażowaniu jesli sie utrzyma możesz być kiedys portalem no1. Dlatego od samego początku dbaj o image. Jesli dobrze ppamietam najpierw zarzucałeś stronie PZKb iż blednie informowała o walce myslinskiego potem okazalo sie iz to ty miałes bledne zrodło informacji.
Teraz też nie dokonca możesz miec racje. I to nie jest problem ale takie wstawki iż pomimo iz 4 dni itd. mogą kogoś wkurzyć kto o to dba. I tak bede korzystal z KIBo i dlatego wolałbym by nie stosowac takich prob nieuczciwej autoreklamy.
Co do zarzutów anonimowości. Nie mam ambici być interentowym guru lub mieć czołowy portal. Forum traktuje jak miejsce dyskusji. Są to moje osobiste opinie. Wiekoszosc osób tu nie przedstawia się. Więc niegrzecznym jest próba dyskredytacji za to tylko dla tego iz ktoś ma inne zdanie od Ciebie. Oczywiscie jesli Ci to nie odpowiada nie musisz odpowiadac to jest wlasnie zasady portalu.
Aha mozna wiedziec kogo wsparles z wyjezdzających na Mistrzostwa Europy?
Napisano Ponad rok temu
za całą plejadę osób które wymieniłeś nie mogę odpowiadać ale dziewczyny z biura w piątek tweirdziły inaczej. Podobno rozmawiały z Tobą i przekazały Ci podobną informację jak ja.
w jaki piątek? ten przed poniedziałkowym wyjazdem? Pytałem o skład na tydzień wcześniej - dostałem zestaw "ramowy", który na KiBo wrzuciłem z informacją, że to skład nieoficjalny i jeszcze może się zmienić, a nic więcej, mimo palących terminów - nie wiadomo.
A tak swoją drogą - pytałeś o to jako kickfan, czy Twoje drugie, realne "ja" :twisted: ?
Kończę ten temat, już nie będę dyskutował o składzie, to nie teraz ma sensu.
Nie obraż się ale jak długo jestes w tym sporcie. Czy w ogóle byłeś w sporcie wyczynowym? Ty leszka szanujesz a ja go znam i on sam się z tego smieje jak czasami lekceważą go przeciwnicy.
Wcale się nie obrażam. Co więcej - uważam, że fakt bycia "tak krótko" w tym sporcie jest moim atutem. Nie jestem zarażony żadnymi konfliktami, zacietrzewieniami - czego o "wieloletnich działaczach" powiedzieć nie można. I czasem te konflikty zasłaniają wszystkim dobro sportu, co widać z boku, a od wewnątrz - nie. Taka jest moja obiektywna ocena.
I tak - naprawdę dużo mam i miałem do czynienia z wyczynowym sportem. Wiele lat, ale w innym towarzystwie. Też min. pośród wieloletnich działaczy o wysokim mniemaniu wobec swoich osób, robiących niewiele lub wiele, tylko "na swój sposób". I to podejście może 20 lat temu się sprawdzało, ale teraz jest 2006... to też traktuję jako swój atut - to nie pierwszy związek, z którym współpracuję i którego pracę analizuję...
Na razie nie jestes bardzo "poczytny", ale przy tym zaangażowaniu jesli sie utrzyma możesz być kiedys portalem no1.
Tu się uśmiałem. Kim jesteś, żeby to oceniać? Masz może dostęp do mojego serwera i moich statystyk? Albo do mojego telefonu i wiesz, jak często dzwoni w sprawie portalu...?
Ale rozumiem krytykę i to, że niektórzy nie cieszą się na powstanie takiej inicjatywy jak KiBo. A to, że budowanie marki trochę trwa... wiadomo... ale jeszcze się światek zdziwi, w jaką siłę rośnie KiBo i profesjonalizm pewnych dziedzin, który ze sobą ciągniemy
Dlatego od samego początku dbaj o image. Jesli dobrze ppamietam najpierw zarzucałeś stronie PZKb iż blednie informowała o walce myslinskiego potem okazalo sie iz to ty miałes bledne zrodło informacji.
Armaty wyciągnięte. Napisałem moją relację o Myślińskim nawet nie patrząc na stronę PZKB, gdyż jej jakość często nie napawa optymizmem i nie jest dla mnie dobrym źródłem. Potem (po napisaniu) zobaczyłem, że macie tam sprzeczne informacje z moimi i dodałem uszczypliwe co-nieco. Z Niemcami (organizatorami) rozmawiałem, powiedzieli mi, że wygrał Niemiec (1 źródło). Na oficjalnej stronie zawodów na gorąco były wyniki - wygrał Niemiec (2 źródło). I dostałem zdjęcie z werdyktu - ręka Niemca w górze (3 źródło) - stąd moje informacje (czyli, jak widzisz: nie jest jest anonimowe "bo wiem"). Wszystko działo się w nocy, więc nie dzwoniłem do Siegoczyńskiego, żeby to konfrontować. A rano zadzwoniłem, dowiedziałem się, sprostowałem, urażonych oficjalnie przeprosiłem (jak widać - nieskutecznie)... Uważam, że mój image na tym nie ucierpiał...
Teraz też nie dokonca możesz miec racje. I to nie jest problem ale takie wstawki iż pomimo iz 4 dni itd. mogą kogoś wkurzyć kto o to dba. I tak bede korzystal z KIBo i dlatego wolałbym by nie stosowac takich prob nieuczciwej autoreklamy.
Jeżeli ktoś o to dba i nie robi swojej roboty dobrze, to należy się sucha relacja z tego. Przez milczenie i afirmację nic się nie zmieni (co widać). Czasem niewygodne rzeczy też trzeba pisać. Przez to, że jestem "nowy" w środowisku - nie mam swojej "paczki", oceniam i opisuję wszystko tak, jak mi się wydaje. I tak będzie cały czas... Podpadnę przez to wielu osobom, ale może kilka innych spraw się dzięki temu zmieni. Zobaczymy.
:peace:Co do zarzutów anonimowości. Nie mam ambici być interentowym guru lub mieć czołowy portal.
Forum traktuje jak miejsce dyskusji. Są to moje osobiste opinie. Wiekoszosc osób tu nie przedstawia się. Więc niegrzecznym jest próba dyskredytacji za to tylko dla tego iz ktoś ma inne zdanie od Ciebie. Oczywiscie jesli Ci to nie odpowiada nie musisz odpowiadac to jest wlasnie zasady portalu.
Nie chciałem być niegrzeczny wobec nikogo - jeśli tak to odebrałeś, to przepraszam.
Wiele osób nie przedstawia się, ale nie wstydzi się swojej tożsamości - i jak napiszesz np. do nich na priva, to odpowiadają, np. jaki klub prowadzą i jaką mają wizję. A poważnych i konkretnych dyskusji nie da się prowadzić anonimowo - to nie dla pryszczatych dzieci siejących zamęt na forach Więc luźne dyskusje - ok. Mów sobie, że Kołtun jest miękki i dziwny, skład kadry znany jest dużo wcześniej, a rozpiska kalendarza i terminy imprez ustalane są fajnie i wcale to nikomu nie przeszkadza. I zaznacz argument na poparcie - "bo ja tak wiem". Ale chyba zdajesz sobie sprawę, że waga słów człowieka "realnego" jest trochę wyższa niż Twoich, anonimowych?
Aha mozna wiedziec kogo wsparles z wyjezdzających na Mistrzostwa Europy?
Np. na KiBo napisałem o tym, że potrzeba kasy na dodatkowych ludzi. Ten apel przeczytało więcej osób niż np. ten wątek, parę osób (dokładnie: 3) do mnie zadzwoniły i coś się potem działo. A moja "kuchnia" niech pozostanie "kuchnią" Nie podpisuję się pod nikim, nie oczekuję "dziękuję" od nikogo, ale faktem jest, że trochę dodatkowych ludzi pojechało, tak..? A sponsorów prywatnych nawet związek nie wymienił (ja 2 źródła, które znałem - wymieniłem), chociaż jakby "prywatni" zdobyli medal, to związek pod nimi by się podpisał, takie mam wrażenie...
Wnioski
Szkoda mi więcej czasu tracić na takie odpowiedzi 8O
Realizuję swój (długoterminowy) plan, swoje inwestycje i swoje pomysły. Inicjatywa jest moja (i mojej drugiej połówki). Ocenę zostawię kibicom i sportowcom - jasne, że będę miał wielu przeciwników (liczba rośnie) i jestem tego świadomy, ale mam też parę pozytywnych głosów wsparcia (również liczba rośnie - i to szybciej niż ta pierwsza, co cieszy), które jeszcze mnie motywują. Przy pracy - staram się uwzględniać głosy wielu ludzi, do których mam szacunek. Mimo krótkiego czasu w k-b, mam swoje autorytety, powoli mam też swoje antypatie. Jestem niezależny i swoje działania markuję swoim nazwiskiem. I parę następnych niespodzianek jeszcze KiBo przyszykuje, obiecuję... a co z nich wyjdzie? Zobaczymy :twisted: :paker:
Tym samym trochę wycofuję się z dalszych "luźnych" dyskusji na forum. Do zobaczenia na zawodach.
Napisano Ponad rok temu
>>Ocenę zostawię kibicom i sportowcom - jasne, że będę miał wielu przeciwników (liczba rośnie) i jestem tego świadom.
Szacunek i powodzenia kolego!! :wink:
Pozdrawiam Mar.
Napisano Ponad rok temu
Co do reszty czas pokaże kto miał rację. Powiem jedno pod względem informacyjnym jestes ok ale te komentarze są niepotrzebne , jak wiem iż sprawę sędziowania przekazywał Ci Śliwa, ale robił to na gorąco nie zastanawiając się. Ty jako dziennikarz powinien wiedziec co możńa napisać. Rozmawiałem z kilkoma osobami i są oburzeni tymi komentarzami, szczególnie że ilośc sędziów nic nie zmienia, bo zasadą na mistrzostwach jest iż do finałów sędzia danego kraju nie powinien sędziować walk swej nacji. Jedynie do finałów wybiera się najlepszych. Pewnie jak wróci na zimno zweryfikuje swoje zdanie, a ty już to podałeś i może m zaszkodziłeś.
Lekarze mają przysięgę w której 1 punkt mówi
PRIMUM NON NOCERE
Tym którzy przekazują informację życzę tego samego.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
co do anonimowości : j ajedynie moge powiedzieć kto to jest OZZ oraz Cypis.
No proszę, a o mnie to już kolega zapomniał na amen... :wink:
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
ale faktycznie można przypuszczać kim jesteś:):
Sorry za przeoczenie
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że biorąc pod uwagę link do strony klubowej, podpis, informacje o moich zawodnikach, jakie podawałem i parę innych wskazówek - faktycznie można przypuszczać, kim jestem Gdyby ktoś się nie domyślał - Piotr Bernat, LKSW "Dan" Świdnik i okolice, do usług.
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Sorry kickfan. Ja w tym temacie nie zabieram głosu...co do anonimowości : j ajedynie moge powiedzieć kto to jest OZZ oraz Cypis.
... a nawet go nie śledzę :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SW przed wieczorem Lublin
- Ponad rok temu
-
Kick Boxing - okolice krakowa - Swoszowice
- Ponad rok temu
-
Jak poszło Pawłowi Słowińskiemu???