Jaka sztuka walki dla kobiety?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio, to tylko dla bezpieczeństwa wybrałbym Escrimę czy coś w tym stylu. Baton zrekompensowałby braki w sile a i podstawy parteru byś poznała. Nie licz jednak, że gdziekolwiek nauczysz się czegoś skutecznego nie trenując minimum rok, a i to tylko w przypadku systemów samoobrony. Dobre przygotowanie w sportach lub sztukach walki to wysiłek rzędu 3-5lat (w zależności od sportu).
Napisano Ponad rok temu
... Uczymy efektywnych form obrony przed napastnikiem uzbrojonym w nóż, pałkę lub inne niebezpieczne narzędzie. [...] To propozycja dla aktywnych Kobiet, chcących poprawić swoją ogólną kondycję fizyczną i emocjonalną, zadbać o figurę, a zarazem poznać techniki walki i obrony przed rabunkiem, gwałtem oraz innymi przejawami przemocy. [...] Krav Maga dla Kobiet pozwoli Ci zbudować szczupłą, sportową sylwetkę, uzyskać sprawność fizyczną i psychiczną niezbędne do podjęcia realnej konfrontacji ulicznej. [...] Ćwiczenia te poza nauką technik, wyrobieniem siły, dynamiki technik obronnych pozwalają spalać tkankę tłuszczową i kształtować atrakcyjną, kobiecą sylwetkę...
Dodam, że to wszystko da się zrobić trenując 2 x tydzień po 1 godz. 15 min. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dodam, że to wszystko da się zrobić trenując 2 x tydzień po 1 godz. 15 min. :wink:
ta...jak mi ktos pokaze kobiete ktora po roku takich cwiczen (regularnych 2 x tyg) jest w stanie sie obronic przed czymkolwiek (nawet przed inna kobieta ) to zwracam honor i jeszcze bukiet kupie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszystko fajnie tylko jak ona to robi ze ma je w ręce ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
potwierdzam, goscie od kravki sa zajebisci ... w marketinguNieważne GDZIE, Nieważne KIEDY, Nieważne KTO, KAŻDA KOBIETA JEST W STANIE OBRONIĆ SIĘ SAMA
... Uczymy efektywnych form obrony przed napastnikiem uzbrojonym w nóż, pałkę lub inne niebezpieczne narzędzie. [...] To propozycja dla aktywnych Kobiet, chcących poprawić swoją ogólną kondycję fizyczną i emocjonalną, zadbać o figurę, a zarazem poznać techniki walki i obrony przed rabunkiem, gwałtem oraz innymi przejawami przemocy. [...] Krav Maga dla Kobiet pozwoli Ci zbudować szczupłą, sportową sylwetkę, uzyskać sprawność fizyczną i psychiczną niezbędne do podjęcia realnej konfrontacji ulicznej. [...] Ćwiczenia te poza nauką technik, wyrobieniem siły, dynamiki technik obronnych pozwalają spalać tkankę tłuszczową i kształtować atrakcyjną, kobiecą sylwetkę...
BTW zmarszczki tez te treningi wygladzaja ?
Napisano Ponad rok temu
8O
mam cichą nadzieję, że to pomyłka webmastera i wkleiło im się przypadkowo zdjęcie z jakichś zajęć aerobiku, a nie skondensowanego kursu realnej samoobrony.
Napisano Ponad rok temu
Przecież na filmie było wszystko widać - wyciągnęła je z torebki.wszystko fajnie tylko jak ona to robi ze ma je [jaja] w ręce ??
A celulitisBTW zmarszczki tez te treningi wygladzaja ?
Schtruntz, nie znasz się. To jak najbardziej realny trening samoobrony przed zagrożeniem gwałtem.mam cichą nadzieję, że to pomyłka webmastera i wkleiło im się przypadkowo zdjęcie z jakichś zajęć aerobiku, a nie skondensowanego kursu realnej samoobrony.
Czytaj dokładnie wszystko (ze strony). :wink:
Napisano Ponad rok temu
wypada poczekać na komentarz kogoś kto wrzucił linka - jak widzę, treść jego ostatnich postów i podpis sugerują związek z wyżej wymienionym kursem.
Napisano Ponad rok temu
Naraziłem się. Naprawdę nie chciałem.
Po prostu nie mogłem przejść nie reagując na słowa: Nieważne, KAŻDA, OBRONIĆ SIĘ SAMA.
Jeszcze raz przepraszam.
Napisano Ponad rok temu
ta...jak mi ktos pokaze kobiete ktora po roku takich cwiczen (regularnych 2 x tyg) jest w stanie sie obronic przed czymkolwiek (nawet przed inna kobieta ) to zwracam honor i jeszcze bukiet kupie :wink:
Czekam na kwiatki Sally
Ja sie obroniłam, trenuje kravke u Pawła Górskiego, co prawda nie jest to kravka kobieca (mamy 2 dziewcztny w grupie a z 20 facetów).
I jesli dziewczyna chce cwiczyc a nie wymachiwać łapkami to uważam że ma pewne szanse sie obronic 8)
Napisano Ponad rok temu
ALeż oczywiście..I jesli dziewczyna chce cwiczyc a nie wymachiwać łapkami to uważam że ma pewne szanse sie obronic 8)
Napisano Ponad rok temu
Czekam na kwiatki Sally
Ja sie obroniłam
przed czym?
Napisano Ponad rok temu
Na szczęscie sąsiedzi zadzwonili na policje a oni jeszcze probowali wmawiać policjantom ze to ja ich napadłam 8O
Nie twierdze ze jakbym miala walczyc faktycznie z facetem to bym sie obronila bo fizycznie facet jest silniejszy i są marne szanse. Ale jesli dziewczyna wykorzysta "element zaskoczenia" to pewne szanse ma 8)
Napisano Ponad rok temu
dokladnie, gratulacje, bo to własnie na tym polega (na zaskoczeniu), ale do tego trzeba miec charakter, a moim zdaniem zadne zajecia tego nie nauczą..albo się ktos z nim rodzi albo nieNie twierdze ze jakbym miala walczyc faktycznie z facetem to bym sie obronila bo fizycznie facet jest silniejszy i są marne szanse. Ale jesli dziewczyna wykorzysta "element zaskoczenia" to pewne szanse ma 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bezpłatne kursy samoobrony dla Kobiet w Warszawie
- Ponad rok temu
-
walki kobiet na duzym ekranie
- Ponad rok temu
-
Samoobrona dla kobiet Wrocław
- Ponad rok temu