Boks - czy mam szanse?
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym zaczac trenowac boks, problem w tym ze mam 21 lat i praktycznie zero kondychy. Nie uprawiam zadnego sportu, kiedys cwiczylem BJJ (przez 1 rok) ale to bylo tak dawno temu, ze sam sie zastanawiam czy to jeszcze prawda. Ogolnie, nie lubilem tamtych treningow, co zajecia lalismy sie po mordach i chyba jedyny efekt byl taki ze kazdy mial obita. Potem grupa sie rozpadla. A ja przenioslem sie do innego miasta.
Samemu brakuje mi motywacji, nie mam zadnych znajomych z ktorymi moglbym sie zajac jakim sportem, dlatego poszukuje jakiegos klubu w ktorym moglbym sie uczyc wszystkiego od podstaw (o ile to mozliwe w moim wieku). Wiem, ze nie mam szans na jakies medale czy zawody i prawde mowiac nawet o tym nie marze.
A zatem reasumujac, czy mam szanse cwiczyc boks? Czy wysmieja mnie wszyscy na wstepie?
Czy moglby ktos polecic jakis klub w obrebie trojmiasta?
Dziekuje za szczera odpowiedz i pozdrawiam
(Na koniec dodam ze przypadkowo wyslalem ten sam post na budo.pl, a to jednak nie to samo forum gosh )
Napisano Ponad rok temu
To ty trenowałeś MMA (i to w kiepskim klubie), w BJJ nie ma ciosów.Nie uprawiam zadnego sportu, kiedys cwiczylem BJJ (przez 1 rok) ale to bylo tak dawno temu, ze sam sie zastanawiam czy to jeszcze prawda. Ogolnie, nie lubilem tamtych treningow, co zajecia lalismy sie po mordach i chyba jedyny efekt byl taki ze kazdy mial obita. Potem grupa sie rozpadla. A ja przenioslem sie do innego miasta.
Zapisuj się śmiało. Jak będziesz sumiennie trenować, kondycja ci się poprawi (i to sporo). W normalnym klubie nikt cię nie wyśmieje (niby za co), tymbardziej nikt z prawdziwych sportowców. Co do zawodów, to zawsze masz szanse, no może poza mistrzem świata :wink: .A zatem reasumujac, czy mam szanse cwiczyc boks? Czy wysmieja mnie wszyscy na wstepie?
Napisano Ponad rok temu
Na wstepie dzieki za odpowiedz.
Wiesz moze (albo ktokolwiek) czy w Gdansku istnieje jakis klub bokserski? Slyszalem o Stoczniowcu (ale podobno juz nie funkcjonuje), no i z tego co widzialem jest jeszcze strona ATW, ale bardzo ochydna i nic tam o boksie nie potrafie wyczytac. Znalazlem gdzies post odnosnie prywatnych lekcji boksu, czy ktos wie czy cos takiego istnieje? No, ale z drugiej strony pewnie kosztuje majatek 8O
Dziekuje za odpowiedzi!
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Co do prywatnych lekcji, to po co ci takie? Myslę, że tylko więcej zapłacisz i będziesz miał mniejszą motywację.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprawdzalem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] z "renomowanych" to widze (tak jak mowilem) Stoczniowca i ATW. Z tym, ze ten pierwszy podobno juz nie istnieje. A na stronie ATW jest taki galimatias ze jedyne to widze w sekcji boks to goscia z rekawica i napis capoeira w tle - wiec nie wiem co o tym myslec.
pozdrawiam - dzieki za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
stoczniowiec chyba jeszcze istnieje. niedawno na forum ktos sie o to pytal i odpowiedz byla twierdzaca. poza tym padly tam jeszcze informacje o 2 innych klubach (atw i jeszcze jakis). w podsumowaniu stoczniowiec wypadl najlepiej (najnizsza cena i dobre efekty). ale poszukaj jeszcze tego tematu.Hej,
Sprawdzalem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] z "renomowanych" to widze (tak jak mowilem) Stoczniowca i ATW. Z tym, ze ten pierwszy podobno juz nie istnieje. A na stronie ATW jest taki galimatias ze jedyne to widze w sekcji boks to goscia z rekawica i napis capoeira w tle - wiec nie wiem co o tym myslec.
pozdrawiam - dzieki za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiek nie ma zbytni znaczenia
jak pierwszy raz poszedlem na boks (jako suplement do jkd) to mialem 19-20 (nie pamietam dokladnie)
ale po mnie pszyszedl koles z synem(syn tak z 10-12 lat koles po 30tce)
chodzili razem regularnie i stary zrobil sie calkiem niezly(kilka razy sparowalismy i zaliczylem kilka ladnych hakow na korpus w narozniku)
tak wiec wiek nie ma znaczenia
(a tak odbiegajac od tematu to jakies hujowe bjj trenowales )
powodzenia,mam nadzieje ze znajdziesz jakis dobry klub(jezeli nie znajdziesz czystego boksu to mt jest calkiem niezlym rozwiazaniem)
i nigdy nie jest za puzno zeby zaczac
Napisano Ponad rok temu
Dziekuje wszystkim za odpowiedz
Chyba w poniedzialek przejde sie na trening zobaczyc
Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie. Czy zawsze stan twarzy (zlamanie nosa, zniszczone luki
brwiowe itp) musi isc w parze z treningiem boksu? Nie wiem czy jest to tylko jakis stereotyp czy najprawdziwsza prawda. Czy molgbys sie ktos wypowiedziec z trenujacych to dyscypline sportu?
pozdrawiam serdecznie!
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
biegnij na trening no raz raz ;]
pozdro ;p
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Hej,
Spid a ty ze Stoczniowca?
nie :twisted: na południe bardziej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
W momencie kiedy juz znalazlem odpowiedni klub i bylem zdecydowany chodzic na treningi, jak na zlosc godziny w ktorych sie odbywaja spedzam na uczelni. Pozostaje mi szukac innego klubu, ale w chwili obecnej w 3miescie trudno znalezc dobry boks.
A moze korzystajac z okazji zapytam sie was czy sa szanse jakos zmienic grafik treningow w klubie (oczywiscie nie chodzi mi o to zeby zmuszac wszystko osoby do podpasowania sie pod
moje widzi-mi-sie), tylko moze jakies "indywidualne lekcje" w inny dzien? Mysle, ze to raczej nienajlepszy pomysl, ale prosze o rade bardziej doswiadczonych w temacie.
No i ogolnie kapa
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowa klasa muay thai w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Muay Thai- Bydgoszcz
- Ponad rok temu
-