Taekwon-do na własną rękę ??
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam Kalgon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do przygotowania technicznego, to nie wiem czy to dobra rada w sumie (a propos tych "zlych nawykow"), ale moglbys sie podpierac szkoleniowkami typu "taekwodno: revolution of kicking" (byl tutaj nawet topic nt. tej szkoleniowki) i potem ew. szkolic je na worku. gdybym mial takie podejscie jak ty to pewnie tak bym zrobil. szkoleniowki do zassania z emule.
i do tego doloz skakanke
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Symetryczne rozciąganie, kondycja i siła - po roku takiego (rzetelnego) przygotowania trening przyjdzie ci trochę łątwiej
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozciaganie wazna sprawa. kondycja tez, wiec jak masz mozliwosc i chec to smialo to rob.
co do przygotowania technicznego, to nie wiem czy to dobra rada w sumie (a propos tych "zlych nawykow"), ale moglbys sie podpierac szkoleniowkami typu "taekwodno: revolution of kicking" (byl tutaj nawet topic nt. tej szkoleniowki) i potem ew. szkolic je na worku. gdybym mial takie podejscie jak ty to pewnie tak bym zrobil. szkoleniowki do zassania z emule.
i do tego doloz skakanke
pzdr
Hmmm... a czy worek nie służy do budowania siły i kondycji? Bo z tego co ja się orientuję to kopanie w worek zaleca się tym którzy mają już SPORE pojęcie o technice (a takiego chyba po szkoleniówkach nie zdobędziesz). W przeciwnym wypadku można z tego wynieść więcej szkód niż pożytku... mam racje czy nie bardzo? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jak bym miał nie trenować TKD to uskuteczniał bym jakieś treningi ogólno rozwojowe.
Jeżeli poprosiisza autora tego tematu-> isto to moze prześle Ci bardzo ciekawego e-booka na ten temat.
pozdrawiam 8)
I życze powodzenia
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie lepiej zeby mial jakies obycie z technika albo pochodzil troche na treningi, ale jesli nie ma mozliwosci to wg mnie nie jest to zle wyjscie.
ale nie jestem instruktorem, wiec moge nie miec racji.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ITF
- Ponad rok temu
-
Problemy z pasem
- Ponad rok temu
-